به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، مینو اصلانی مسئول بسیج جامعه زنان کشور اظهار داشت: سازمان بسیج جامعه زنان در سال های اخیر با شرکت در بخش داوری جشنواره تلاش کرده است تا ملاک های سینمای طراز انقلاب اسلامی را با ملاک های داوری خود به جامعه هنری تبیین و گوشزد کند.
اصلانی ادامه داد: هرساله داوران سازمان بسیج جامعه زنان در سطح عالی ای از کارشناسان استراتژیست عرصه هنر و رسانه تحت مدیریت و ساماندهی پژوهشکده مجازی عفاف در دو جشنواره کودک و فجر حضور پیدا کرده و اثر شاخص آن دوره را به همراه بایدها و نبایدهای سینما و هنر کشور در دو سطح عام و ویژه ی مسئولین ارائه می کنند.
وی تصریح کرد: اگرچه طی سال های اخیر به جهت تنزل سطح محتوایی آثار به حداقل ها در ملاک ها بسنده کرده ایم؛ اما هرگز از تذکرات خود در جهت اصلاح نقایص به مسئولین و حتی سازندگان فروگذار نبوده ایم.
مسئول بسیج جامعه زنان کشور خاطرنشان کرد: مهمترین دستاورد حضور سازمان بسیج جامعه زنان در جشنواره فیلم فجر، نظارت مؤثر و سازنده بر آثار به عنوان کارنامه و عملکرد آتی یک سال سینمای کشور و اشراف بر فضای فرهنگی از یک سوی و نقد هنری آثار و ارائه مشاوره های دقیق و مشفقانه به سینماگران در راستای تعالی آثار و قرابت با ارزش های گفتمان انقلاب اسلامی است.
وی حضور داوران در جشنواره فجر را اولویت اجتناب ناپذیر برای سازمان بسیج جامعه زنان در جهت رصد عالمانه و منصفانه آثار دانست و تأکید کرد: این حضور فواید ارزنده ای نیز برای جامعه هنری کشور داشته است؛ چرا که امکان حمایت های مستشاری مجموعه و سازندگان را نیز فراهم کرده تا از این رهگذر دغدغه های فرهنگی جامعه با ادبیاتی مانوس و هنرمندانه به تصویر کشیده شود.
اصلانی با اشاره به برخی از نقایص شکلی و محتوایی آثار سینمایی کشور اظهار داشت: در سال های اخیر پیرو تعاملات سازمان با سازندگان آثار جشنواره ای متوجه شده ایم که برخی از ایشان به رغم داشتن دغدغه های متعالی و ارزنده از ارائه یک تصویر نافذ و ماندگار ناتوان بوده اند که غالبا این نقصان برخاسته از خلا دانش بر علم نمادشناسی و ... بوده است.
مسئول بسیج جامعه زنان کشور افزود: البته داشتن رویکرد سطحی به فلسفه هنر نیز موجب شده که گاه یک فیلم اثری متضاد با دغدغه های ستودنی سازنده داشته باشند؛ از این رو سازمان بسیج جامعه زنان با رصد این معضل کوشیده است تا با برگزاری دوره های مقدماتی و پیشرفته نقادی سینما و سینمای استراتژیک و نیز تدوین استراتژی های سینمایی مفید برای ارتقای سینمای کنونی را برگزار کند.
وی در پایان ضمن بیان شاخصه ها و ملاک های داوری آثار در این دوره از جشنواره گفت: در تلاش هستیم تا مؤلفه های یک اثر فاخر هنری ر ابه جامعه ارائه کنیم؛ زیرا اثر فاخر، اثری است که هنرمندانه ترین و ماندگارترین تابلو از سبک زندگی عفت محور و حریم مدار جامعه ایرانی را ترسیم کند؛ تابلویی حقیقی و فارغ از کلیشه های کنونی. البته به جز این ملاک اساسی، مواردی چون نمایندگی فصیح و رسای عزت مندی جمهوری اسلامی و همچنین توجه به اولویت های کشور همچون ایستادگی در برابر استکبار، حماسه اقتصادی و جمعیت نیز در کنار ملاک ها قرار دارد.