به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد
دفاع پرس،
«داود عامری» دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و روز جهانی صلح در مراسمی با عنوان «صلح شرافتمندانه ثمره مقاومت» که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، بیانیه مجمع جهانی صلح اسلامی و موزه دفاع مقدس را قرائت کرد.
در این بیانیه آمده است:
صلح درکنار دموکراسی و توسعه، سه ضلع مثلثی هستند که هریک در تحقق دیگری ایفای نقش کرده و همگام با یکدیگر غایت و آمال جامعه جهانی را به ارمغان می آورند. از این رو، تاریخ تمدن بشرهمواره شاهد تلاش بی وقفه پیامبران، فلاسفه، متفکرین و سایر آزادیخواهان بوده که برای تحقق و اعتلای صلح و توسعه پایدار به انجام رسیده است.
این بیانیه می افزاید: هم اکنون نیزسازمان ملل متحد به عنوان مهمترین سازمان بین المللی که با هدف صلح، امنیت و حقوق برابر ملت ها فعالیت می کند روز 21 سپتامبر مصادف با 30 شهریورماه هر سال را «روز جهانی صلح» نام گذاری کرده است.
مجمع جهانی صلح اسلامی به عنوان یک نهاد غیردولتی فعال در زمینه صلح و موزه دفاع مقدس به عنوان نماد و یادگار گویا از نقض صلح توسط استکبار در منطقه غرب آسیا، بر این عقیده اند که هدف از برگزاری «روز جهانی صلح» و ساختن جهانی عادلانه برای همه انسان ها و عاری از خشونت و جنگ با همکاری دولت ها، سازمان ها و آحاد مردم در سراسر جهان است.
درادامه این بیانیه آمده است: ازاین رو ضمن حکم نمودن هر اقدامی که «صلح عادلانه و کرامت انسانی» را درهر نقطه ازجهان تضعیف و خدشه دار نماید، معتقدیم غرب و جهان استکبار همواره کوشیده است با نادیده گرفتن فرهنگ سایر ملل از جمله کشورهای مسلمان، ارزش های لیبرال و سکولار حاکم بر جامعه خود را در پوشش حقوق بشر بر جهان تحمیل کند. همین دوری از دین و تاکید بر عناصری این چنین توخالی باعث شده که جهان علی رغم رشد مادی، فارغ از ارزش های انسانی شده و زمینه نقض صلح در جهان را فراهم آورد.
پدیده های ضد صلح نظیر تروریسم دولتی و حمایت شده توسط مدعیان دروغین حقوق بشر و دشمنان دموکراسی، جنگ و درگیری، فقر و بیماری، سلطه اقتصادی و مالی ابرقدرت ها (پدیده های انسان ساخت) درکنار چالش های همانند سوانح و حوادث طبیعی و همچنین ساختارهای بین المللی ناتوان از تامین صلح و امنیت بین المللی، وضعیت صلح جهانی را بغرنج تر از همیشه کرده اند.
در این بیانیه تاکید شده است: اگربخواهیم درعرصه روابط بین الملل صلح و امنیت به صورت بنیادین تضمین گردد، باید اسباب و علل تجاوز در جهان از میان برداشته شود و در نظام اداره روابط بین الملل و مکانیسم های تامین صلح و امنیت جهانی تحولاتی اساسی بر اساس عدالت ایجاد شود.
با این که امروزه درجهان بیش از هر زمان دیگر از همگرایی، پیوستگی و همبستگی کشورها اعم از کوچک و بزرگ سخن گفته می شود، اما نابرابری های اقتصادی، علمی و فناوری در بین کشورها بیش از حد تصور بوده و این تبعیضات همچان زمینه مساعدی برای تجاوز، تهدید و ناامنی به وجود آورده است.
امروزه تروریسم به اشکال مختلف خود، یکی از مخاطرات بزرگ صلح و امنیت در جهان می باشد که توسط قدرت های بزرگ براساس منافع آنها ایجاد و یا حمایت می شود و یا مولد آسیب ها، چالش ها و فقر فرهنگی بوده و مورد بهره - برداری قدرت های بزرگ قرار می گیرد. برای مقابله با این تهدید بزرگ جهانی، باید ضمن ارائه راهکاری های لازم، در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، دفاعی و امنیتی آن برنامه ریزی شود.
این بیانیه می افزاید: به نظرما جهان تشنه ارزشهای دینی و حقوق بشری واقعی، براساس مبادی و مبانی ادیان الهی است ادیانی که می توانند و باید مبنای تعریف و تحقق صلح، امنیت و حقوق بشر قرار گیرند تا جهان را از وضعیت بغرنج کنونی که مملو از نقض صلح و کرامت انسانی شده است رها کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: شرکت کنندگان در نشست صلح جهانی ضمن گرامیداشت روز جهانی صلح و ارج نهادن به همه تلاش های صادقانه بین المللی انتظار دارند؛ سازمان ملل متحد با درک درست از وظایف خویش، به دور از تاثیرپذیری از پول و قدرت، دستورالعمل همه جانبه و اثربخشی را تهیه، ارائه و اجرا کنند و رسانه ها، دستگاه های فرهنگی و نخبگان جهان نسبت به روشنگری جهانی در این زمینه کوشا باشند.
این بیانیه می افزاید: دولت ها به دور از منافع مقطعی، تحرکات خود را معطوف به منافع بزرگ بشری و طولانی مدت خود کنند که بی شک برخورد واقعی با تروریسم و توسعه عدالت، صلح و امنیت برای خود آنها نیز به ارمغان خواهد آورد.
دستگاه های بین المللی واسلامی به وظیفه خطیرخود در شرایط زمانی حاضر و نیازهای جهان اسلام اندیشیده، تدبیر لازم برای روشنگری و به دور از تاثیرپذیری از القائات استکبارجهانی برای این مهم اخلاقی نمایند.
مجمع جهانی صلح اسلامی و موزه دفاع مقدس براین باورند که بسیار به جا و هوشمندانه شعاراصلی سازمان جهانی صلح امسال «توسعه پایدار، زیربنای صلح» نام گرفته است، تلاش سازمان ها و کشورهای مختلف باید بر این معطوف شود تا با همکاری بین المللی، تمام کشورها و بخش های مختلف آنها از توسعه، نهایتا امنیت، برابری و صلح عادلانه و پایدار برخورد شوند.