به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، محمد اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی جهاد سازندگی را نهادی دست پرورده بنیان گذار کبیر انقلاب و جهادی به تمام معنا در خدمت به اقشار روستایی و مستضعف جامعه دانست و اظهار داشت: متأسفانه در زمان مجلس ششم و دولت اصلاحات، این نهاد مقدس با بهانه از بین بردن موازی کاری ها و در اصل به دلیل عناد با آثار و دستاوردهای امام راحل در وزارت جهاد کشاورزی ادغام شد.
کوثری این اقدام مجلس ششم را بسیار ناشایست و ناپسند توصیف کرده و افزود: پس از این اتفاق کار رسیدگی و خدمات رسانی به محرومان و رستائیان بر زمین ماند و با تأسیس سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری تا حدودی پیگیری وظایف جهاد سازندگی بر عهده این سازمان نهاده شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقداماتی که بسیج سازندگی به انجام می رساند، تا حدودی خلاء وجود جهاد سازندگی را پر می کند اما تنها در صورتی می تواند همچون جهاد سازندگی وسعت برنامه های خود را افزایش دهد که به صورت قانونی برای آن تشکیلاتی تعریف شود، ردیف مستقلی برای آن در نظر گرفته شود و وظایف و اختیارات آن دقیقاً همچون جهاد سازندگی مشخص شود. در این صورت می توان امیدوار بود که بسیج سازندگی بتواند در تمامی ابعاد جایگزین جهاد سازندگی شود.
وی با بیان اینکه تجربه تلخ جهاد سازندگی نباید برای بسیج سازندگی تکرار شود، خاطر نشان کرد: کسانی که قانونگذاری می کنند باید این مسئله را بدانند که هرطور هست باید از دستاوردهای انقلاب و تشکل هایی که حضرت امام (ره) فرمان آن را صادر کردند حفاظت شود و نگذارند که این نهادها جایگاه خودشان را از دست بدهند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص نقش بسیج سازندگی در تحقق حماسه سیاسی و اقتصادی بیان کرد: بسیج سازندگی با فعالیت و حضور همه جانبه، باید آثار جهادی و حماسی این حضور را در اکثر روستاها به نمایش بگذارد و در عمل حماسه ای را که مد نظر مقام معظم رهبری است خلق نماید.
وی در پایان گفت: سازمان بسیج سازندگی باید اولین قدم را در حماسه اقتصادی بردارد و نشان دهد که این کار شدنی است؛ بقیه دستگاه ها و نهاد ها هم متعاقباً در پی تحقق این حماسه خواهند بود.