همکاری کشورهای اسلامی، کلید حل معضل تروریسم/جهان امروز نیازمند «ارائه یک تعریف شفاف و روشن از تروریسم» است
سفیر الجزایر در تهران ضعف در مبارزه با تروریسم را ناشی از نبود تعریف روشن و شفاف از این پدیده دانست و تاکید کرد که کلید حل این بحران، فقط در دستان خودِ کشورهای منطقه است.
به گزارش خبرنگار بینالملل
دفاع پرس، انقلاب اسلامی کشورمان یکی از اصیلترین انقلابهایی است که در قرن گذشته در منطقه بهوقوع پیوسته است؛ ما قبل از انقلاب اسلامی ایران شاهد انقلابها و خیزشهای مختلف و متعددی بودیم، ولی اکثر این انقلابها یا وابسته به شرق بودند و یا وابسته به غرب بودند. جنبش ناسیونالیسم عرب (پانعربیسم)، جنبشهای چپ و جنبشهای جهادی فلسطینی مثل «جرج حبش» و «أبو نظار» عمدتا وابسته به اتحاد جماهیر شوری بودند.
در این میان تنها جنبش یا قیامی که به انقلاب اسلامی ایران شباهت داشت، انقلاب مردم الجزایر بود؛ که برای اخراج نیروهای اشغالگر فرانسه در الجزایر رخ داد و سالیان متمادی به طول انجامید. در طول این انقلاب که بین سالهای ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲ جریان داشت، الجزایریها یک میلیون شهید تقدیم این انقلاب کردند که به استقلال الجزایر انجامید. از دیگر اثرهای این جنگ سرنگونی جمهوری چهارم فرانسه و پایهریزی جمهوری پنجم به ریاست شارل دوگل بود. یکی از ویژگیهای برجسته انقلاب الجزایر برخورداری از وجود رهبران و علمای بزرگی همچون شیخ «ابراهیمی» و «عبد الحمید» بود.
ایران و الجزایر مواضع مشابهی در خصوص تحولات منطقه و بین المللی دارند و بر ضرورت راه حل سیاسی برای توقف درگیری ها و خونریزی ها در سوریه و یمن به دور از دخالت خارجی و بر اساس منافع مردم دو کشور تاکید دارند.
دو کشور در خصوص مسائل منطقه ای و موضوعات جهانی دیدگاههای نزدیک به یکدیگر دارند. از جمله این مسائل مبارزه با تروریسم است که دو کشور مواضع مشترک دارند.
«عبدالمنعم احریز» سفیر کشور جمهوری الجزایر در کشورمان، در گفتگو با خبرنگار دفاع پرس، به تشریح روند مبارزه با تروریسم و علل و راهکارهای مبارزه با این پدیده شوم در منطقه پرداخته است.
سفیر الجزایر با اشاره به پیشینه مبارزه با پدیده تروریسم در کشورش اظهار داشت: تروریسم طی دههای اخیر به یک پدیده بین المللی تبدیل شده و همانطور که شما نیز به خوبی آگاهید، کشور الجزایر نیز از دهه 90 میلادی با این پدیده شوم درگیر بودهاند و مردم الجزایر در طول تمام این سالها در مواجهه با بحران تروریسم تنها بودند و صدای آنها در هیچ نهادی شنیده نمیشد.
وی افزود: اما این پدیده به طور ناگهانی و پس از وقایع 11 سپتامبر سال به صورت وسیع دامنگیر جامعه بین المللی شد. از این زمانی نوعی همکاری و هماهنگی بینالمللی برای مبارزه با تروریسم به وجود آمد. اما متاسفانه این عزم در منطقه خاور میانه برای از میان برداشتن سایه شوم تروریسم چندان جدی نبود و به خوبی هدایت نشد.
احریز در ادامه با تشریح علل عدم موفقیت جریان مبارزه با تروریسم تصریح کرد: علت این ضعف آن بود که می توان گفت در این زمینه نوعی «استانداردهای دوگانه» وجود دارد که بر حسب منافع این کشور یا آن کشور تغییر و روند مبارزه با تروریسم را با مشکل مواجه میکرد.
سفیر الجزایر خاطر نشان ساخت: آنچه جهان امروز بدان نیازمند است و کشور الجزایر نیز در تلاش است، تا در چارچوب سازمان ملل متحد قطعنامهای را در باره آن به تصویب برساند، «ارائه یک تعریف شفاف و روشن از تروریسم» است.
وی در انتها راهکار رهایی از تروریسم را در دستان دولتهای منطقه و در گرو اتحاد مسلمانان دانست و بیان داشت: باید به صراحت تعیین کرد که چیزی به عنوان تروریسم بد یا تروریسم خوب وجود خارجی ندارد. تروریسم، تروریسم است و این برای هر کس روشن است که باید با تمامی ابزارهای موجود با آن مبارزه کرد. به همین دلیل است که خود کشورهای منطقه خاورمیانه به عنوان ممالک اسلامی باید همکاری و هماهنگی در این راستا را افزایش دهند و از دیدگاه من حلقه مفقوده مبارزه با پدیده تروریسم همین مساله است.
انتهای پیام/ 421