محسنی اژه ای:
به روز بودن کارشناسان قضایی میتواند از بروز آسیب در این زمینه جلوگیری کند
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه پروندههای قضایی توسط قاضی و یا کانون برای نظر کارشناسی به کارشناس إرجاع داده می شود، گفت: إرجاع پرونده به طور مستقیم از طرف قاضی به کارشناس به پرونده آسیب وارد میکند.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، «حجت السلام غلامحسین محسنی اژه ای»
معاون اول قوه قضاییه شامگاه یکشنبه در آیین روز کارشناسان رسمی دادگستری افزود: برخی قضات به طور مستقیم و برخی از طریق کانون، پرونده ها را به کارشناس إرجاع می دهند که لازم است آسیب شناسی شود و دلیل ارسال مستقیم یا با واسطه پرونده ها مورد واکاوی قرار گیرد.
وی ادامه داد: ارجاع مستقیم پرونده به کارشناس آسیب دارد و باید ضمن آسیب شناسی در این زمینه تجدیدنظر شود.
محسنی اژه ای تصریح کرد: از گذشته برخی از دستگاه ها مانند شهرداری و یا سازمان اموال تملیکی با کارشناسان خاص در ارتباط بوده اند که لازم است با بررسی و آسیب شناسی از امکان وقوع آفت جلوگیری کرد.
سخنگوی دستگاه قضایی خواستار به روز بودن دانش و علم کارشناسان شد و اظهار داشت: به روز بودن کارشناسان در زمینه های قضایی می تواند از بروز آسیب در این زمینه جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط صحیح و برپایه اعتماد بین کارشناس و ارجاع دهنده پرونده روند آن را در مسیر درست قرار می دهد و در غیر این صورت و به دلیل نبود اطلاعات درست در نزد کارشناس مشکلاتی بروز خواهد کرد.
محسنی اژه ها پرونده ها را به سبک، پیچیده و حجیم دسته بندی کرد و با طرح این سئوال که آیا انواع پرونده را به یک کارشناس باید ارائه داد یا سازوکاری طراحی شود که به چند نَفَر ارائه شود، گفت: لازم است پرونده های پیچیده به کارشناسان متخصص و باسابقه تَر سپرده شود.
معاون اول قوه قضاییه با گلایه از اختلاف نظر بین کارشناسان، اظهار داشت: یکی از مسائلی که در حال حاضربه کارشناسان، دستگاه قضایی و همه لطمه می زند، اختلاف فاحش بین کارشناسان بر روی یک موضوع در زمان واحد یا در زمان با فاصله کم است.
وی ادامه داد: وقتی در فاصله کم بازار نوسان خاصی پیدا نکرده چرا باید اختلاف فاحش در دو نظریه وجود داشته باشد که این موضوع هم باید آسیب شناسی شود.
سخنگوی قوه قضاییه بخشی از این امر را طبیعی دانست و یادآور شد: وقتی ملکی توسط یک کارشناس ٦٠٠ میلیارد و همان ملک توسط کارشناسی دیگر در همان بازه زمانی یک هزار و ٦٠٠ میلیارد ارزیابی می شود این تفاوت نظرها کار قاضی را زیاد می کند.
وی همچنین خواستار رعایت شئون کارشناس و دراختیار قرار دادن امکانات به آنان شد.
محسنی اژه ای با انتقاد از پرداخت دیرهنگام حق الزحمه کارشناسی به کارشناسان، گفت: گاهی کارشناسی صورت می گیرد اما تا ماه ها حق الزحمه پرداخت نمی شود باید دید آیا مشکل از دستگاه قضایی است یا جای دیگر و این موضوع هم باید رعایت شود.
منبع: ایرنا