به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، بهرام عظیمی که عضو هیات انتخاب بخش انیمیشن جشنواره وحدت اسلامی است، در گفتگویی، درباره آثار رسیده در این بخش، اظهار کرد: استقبال البته خیلی زیاد نبوده و دلیل آن هم تازگی جشنواره است اما همین تعداد آثاری هم که رسیده انیمیشن های قابل قبول بودند و در میان آنها آثار خوبی دیدم که می توانم نمره قبولی به آنها بدهیم.
وی با اشاره به این که ایران در تمام سال های بعد از انقلاب اسلامی شروع کننده جریان های مختلف در جهان اسلام بوده، توضیح داد: ما جلسات، کنگره ها و جشنواره های بسیاری درباره موضوعات مختلف پیرامون اسلام داشته ایم تا آنجا که کشورهای اسلامی همیشه ایران را در مورد این موضوع مهم می دانند.
این انیماتور ادامه داد: زمانی که اتفاق بدی در سطح دنیا برای مسلمانان می افتد، ایران اولین معترض است و اولین کشور اسلامی است که هزینه می کند و جشنواره بین المللی برای آن به راه می اندازد.
عظیمی افزود: بنابراین اگر این جشنواره درست برگزار شود تاثیرگذار خواهد بود اما اگر مثل دیگر جشنواره ها فقط مناسبتی برگزار شود تاثیر آنچنانی در پی نخواهد داشت.
وی گروه برگزارکننده جشنواره وحدت اسلامی را حرفه ای دانست و گفت: این گروه سال ها است که جشنواره برگزار می کنند. مانند جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران که بسیار درجه یک بود. آنها خوب می دانند چطور باید یک جشنواره خوب برگزار شود و چطور جشنواره می تواند موفق باشد.
این انیماتور اظهار داشت: تنها نکته مهم دیگر این است که این جشنواره با برگزاری اختتامیه تمام نشود یعنی اینطور نباشد که آنهایی که جایزه گرفته اند بگویند خوب بود و دیگرانی که نگرفتند بگویند بد بود.
کارگردان انیمیشن «تهران 1500»، افزود: جشنواره ای خوب است که هنرمند داخل کشور منتظر برگزاری دوره بعد آن باشد و آنقدر برایشان حضور در این جشنواره مهم باشد که به خاطر آن فیلم بسازند.
عظیمی درباره وظایف برگزار کنندگان جشنواره وحدت اسلامی نیز گفت: همه جشنواره های موفق و خوب ویژگی هایی دارند که باید به آنها توجه داشت. مانند اینکه ستاد برگزاری، انتخاب داورها، موضوعاتی که برای جشنواره انتخاب می شود همه و همه باید حرفه ای باشند.
وی با اشاره به اینکه باید داورانی برای این نوع جشنواره ها انتخاب شوند که از تجربه کافی برخوردار باشند،ادامه داد: قطعا اگر خروجی جشنواره خوب باشد در ذهن می ماند و الگوبرداری می شود.
عظیمی همچنین جوایز جشنواره را ویژگی مهم در جهت ترغیب هنرمندان برای حضور در جشنواره دانست و گفت: هر چقدر هم بگوییم آثارمان اسلامی است اما بازهم نمی توانیم نسبت به جوایز بی تفاوت باشیم. در هر جشنواره حرفه ای جوایز مهم است. البته گاهی خود تندیس جشنواره مهم تر از مبلغ ریالی آن است. مانند سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر اما زمانی که جشنواره برای نخستین دوره برگزار می شود مبلغ ریالی آن است که باعث می شود هنرمندان ترغیب شوند.
این کارگردان درباره روند تولید انیمیشن های مذهبی در ایران، توضیح داد: از سال 70 به بعد حدود هشتاد درصد از انیمیشن های تولیدی موضوع مذهبی داشتند چون سفارش دهنده ها می خواستند و آن را راه مقابله با انیمیشن خارجی و تربیت کودکان می دانستند.
نخستین جشنواره بین المللی فیلم وحدت اسلامی توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همزمان با سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی و هفته وحدت به دبیری هاشم میرزاخانی در تهران برگزار می شود.