رئیس کل دادگستری استان تهران:

اجرای عدالت و قضای اسلامی سرلوحه کارمان است

غلامحسین اسماعیلی با بیان اینکه آنچه ما در سرلوحه کارمان قرار داده ایم ، اجرای عدالت و قضاء اسلامی است، مطرح کرد: تحقق عدالت و قضاوت بر مبنای تعالیم انسان ساز اسلام سرلوحه کار ماست.
کد خبر: ۱۱۰۹۷۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰ - 31October 2016
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،  غلامحسین اسماعیلی در مراسم معرفی رئیس جدید دادگستری شهرستان پیشوا ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین، گفت: جامعه بشریت در همه قرون و اعصار از ابتدای خلقت آدم تا امروز و از امروز تا انقلاب حضرت ولیعصر (عج) در کنار بندگان خوب ، خالص، مخلص و متدین و باورمند به خدای متعال و صالح و شایسته، همیشه شاهد دو دسته از انسان های قانون گریز و خطاکار و همچنین کسانیکه تحت هر شرایطی به بیراهه و خطا رفتند و اعمال و رفتار مجرمانه ای از خودشان ظهور و بروز دادند، بوده است.
 
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به خصوصیات و ویژگی های انسان های قانون گریز و ستم پیشه عنوان کرد: این قبیل از انسان ها گروه های مختلفی را در جامعه بشری تشکیل داده اند و برخی از آنان ندانسته مرتکب جرم می شوند و بعضی دیگر تحت شرایط اجتماعی و اقتصادی از آنها خطا و اشتباه سر می زند و گروهی دیگر به‌خاطر زیاده خواهی و منفعت طلبی به حقوق سایرین تجاوز می کنند.
 
وی افزود: اما اشخاصی نیز در طبقات مجرمین وجود دارند که از نظر باور ، اندیشه و تفکر در مقابل صالحان جامعه ایستاده‌اند و دست به اعمال مجرمانه می زنند. اینان کسانی هستند که در برابر حق بواسطه حق بودن و همچنین در برابر دین خدا و باورهای اعتقادی مردم ایستادگی می کنند تا این باورها را از آنها بستانند و دسته ای دیگر که شاید بتوان از آنها به مقابله کنندگان با پیامبران الهی ، ادیان آسمانی ، حکومت های دینی نام برد در همیشه تاریخ وجود داشته اند و تا قیام حضرت مهدی موعود (عج) نیز دشمنی آنان ادامه خواهد داشت.
 
اسماعیلی در ادامه یادآور شد: ما خدمت گذاران در دستگاه قضائی و اجرائی و همه شما خوبان بعنوان شهروندان اجتماعی و حتی فعالان در حوزه های فرهنگ ، رسانه و مطبوعات و همه و همه در حکومت و جامعه دینی وظیفه داریم این دشمنان را بشناسیم و راه و رسم دشمنی آنها را شناسائی و راه های مقابله با آنها را آموخته و در این مسیر با شیوه تقابل با آنها رفتار کنیم .
 
وی افزود: راه و رسم مقابله با مجرمین ، راه و رسم مشکل و سختی نیست و هم عیان و آشکار است و شیوه و روش آن مشخص و تعریف شده می باشد و هم اکنون در دستگاه قضائی با کمک رده های انتظامی و نظامی اهتمام جدی برای مقابله با آنان را بطور کامل داریم و ثمره این اقدام و برخورد این است که امان را باید از این افراد برید و با آنان مقابله نمود ؛ و امروز نظام ، انقلاب و جامعه اسلامی و این میراث عظیم الشان امام راحل (ره) و گرانسنگی که ما برای رسیدن به آن و حفظ و حراست از آن شهدای زیادی را تقدیم درگاه احدیت نمودیم و می توانیم بگوییم میراث تمام اولیاء و انبیاء است طی سالیان با طوفان های عجیب مواجه گردیده و با سکان داری و هدایت گری رهبری عزیز ، فرزانه ، بصیر که ناخدایی نجات بخش این کشتی در دریای متلاطم می باشند، این میراث حفظ و صیانت گردیده، اما کماکان در معرض دشمنی دشمنان قرار داد..
 
وی در عین حال افزود: مهم این است که ما باور کنیم، دشمنی خصیصه‌اش دشمنی است و از آن قابل سلب و انفکاک و جدایی نیست و دشمن در هر حالت از جمله چه در حالت جنگ سخت یا نرم باشیم، باز دشمن است و در حالت به ظاهر و ترک مخاصمه و مذاکره باز دشمن است و در هر حال دشمنی ، ستیز و خصیصه دشمنی از او قابل جدایی نیست و عداوت ، کینه ، مقابله ، تلاش برای سرکوب کردن جزء ویژگی های ذاتی دشمنان ماست و به هیچ عنوان از این خصلت جدا نخواهد شد.
 
اسماعیلی دین و اخلاق جامعه اسلامی را عامل دشمنی با نظام اسلامی دانست و متذکر شد: وقتی تمام تلاش ما بواسطه پایداری در اعتقاداتمان در استقلال و کارآمدی نظام حکومتی باشد آن وقت کینه و عداوت آنان مضاعف می شود. این که برخی از انسان های ساده دل گمان می نمایند که دشمن زمانی از دشمنی دست بر می دارد  که ما دست از اندیشه ، باور، اعتقاد، دین و تلاش در جهت استقلال خودمان برداریم و اگر حاضر شویم از این مبانی دست برداریم، دشمن با آن خیالی که برخی ها گمان می کنند ، با ما دوست می شود. ما نیز هرگز از باور و اندیشه مذهبی ، دینی و انقلابی مان دست برنخواهیم داشت. علاوه بر اینکه دشمنی که از ما سیلی خورده، هم اکنون عصبانی شده و این امر تحرک او را افزایش داده و از شدت عصبانیت به غلیان در آمده است؛ بنابراین باید حواسمان به افعال دشمن و تحرکات او جمع باشد.
 
رئیس کل دادگستری استان تهران متذکر شد: دشمنی که با باور و اعتقاد و اندیشه های ما خصومت دارد از زمره دشمنی های او اجرای عدالت است و می خواهد در کشور و نظام اسلامی و جامعه ما ، عدالت اجرا نشود و قضاوت اسلامی وجود نداشته باشد؛ چون تحقق عدالت و قضاوت بر مبنای تعالیم انسان ساز اسلام ، سرلوحه کار ما می باشد و با نمادی از نماد حکومت اسلامی که دستگاه قضائی و دادگستری جمهوری اسلامی ایران می باشد ، کینه و عداوتش موج می زند.
 
وی ادامه داد: ما در برخوردهایمان مرد و زن موضوعیت ندارد و اعمال مجرمانه است که تنها منشاء تصمیمات قضایی می شود که چگونه با او برخورد کنیم. اتفاقاً در خصوص نسوان هم اگر خطائی از آنان سر بزند در مقایسه با آقایان رافت ، عفو و تخفیف بیشتری اعمال می شود. نظام اسلامی ما بر این امر تاکید دارد اگر دو نفر جرم واحدی انجام بدهند و یکی مرد و دیگری زن باشد اگر مجازات زن را قاضی خفیف تر از مرد در نظر نگیرد ، حداکثر این است که مساوی با هم قرار خواهد داد و امکان ندارد که مرد و زنی جرم مشابهی انجام داده باشند و برای زن مجازات سنگین تری در نظر گرفته شده باشد.
 
اسماعیلی تاکید کرد: ما کشوری با قومیت های مختلف داریم و به همه آنها افتخار می کنیم و همه آنها انسانند و اکثریت قریب به اتفاق آنها نیز مسلمانند و هم نوع و هم وطن ما هستند. هیچ‌گاه مبنای قضاوتمان این که کدام مجرم از کدام قوم و طایفه می باشد نبوده و نخواهد بود؛ کما اینکه در کشور ما ادیان مختلف وجود دارند و گاه اتفاق می افتد که از اشخاصی با ادیان مختلف جرمی صورت می گیرد و ما بر مبنای قضاء اسلامی با او رفتار می کنیم و در قضاوت‌مان چه مسلمان و غیرمسلمان و چه زن و چه مرد و چه فارسی زبان و چه زبان های دیگری ، متناسب با عمل مجرمانه ای که آنها انجام داده‌اند، بر اساس قضاء اسلامی حکم کرده و مجازات تعیین می کنیم ، اما دشمنان از این رویه روی بر نمی تابند و این موضوع بهانه برای هجمه به قضاء ما و اجرای عدالت در جامعه شده است.
 
وی در عین حال افزود: ما هیچگاه گوشمان به این حرف ها بدهکار نبوده و نخواهد بود و سیاست های قضائی بر این است که فرق بگذاریم در حیطه مجرمین بین مجرمین به عادت و آنان که سازمان یافته و مجرمینی که جرائم خشن و امنیتی انجام می دهند و نظم عمومی را به خطر می اندازند با مجرمینی که سابقه جرم و تکرار آن را ندارند و تحت شرایط خاصی این جرم را مرتکب شده‌اند. امروز سیاست قضایی ما بر این است که برخورد با مجرمین سازمان یافته قاطع و بازدارنده باشد و برای سایرین، قانون حیطه مجازات آنها را مشخص نموده؛ اما تدبیر و سیاست قضائی برای این قبیل اشخاص شامل تخفیف ، تعلیق و مجازات جایگزین حبس است تا بیایند در آغوش جامعه و زندگی شرافتمندانه داشته باشند. البته نظارت در مقابل آنها لازم و ضروری است و امروز ما در قوه قضائیه و دادگستری جمهوری اسلامی ایران افتخار می کنیم که با مجرمین به تناسب نوع جرائمی که انجام می دهند، منطبق با قوانین موضوعه برخورد کنیم.
 
در خاتمه این مراسم از خدمات ارزشمند سید حجت کیوان هاشمی قدردانی شد و حجت الاسلام و المسلمین عبدالله شمس با دریافت ابلاغ قضائی خود به عنوان رئیس جدید دادگستری بخش پیشوا معرفی شد.
 
منبع:ایسنا
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار