معرفي مناطق عملياتي جنوب / اهواز؛ شهر خوبي‌ها و مادر مهربان رزمندگان

کد خبر: ۱۱۳۰۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۴:۱۶ - 13March 2007

اهواز مانند مادر مهربان پذيراي هزاران هزار سرباز و بسيجي و سپاهي شد که به جنوب روانه شدند و اين مادر مهربان و دلسوز هر گاه براي استراحت به سويش مي‌شتافتند آنها را در آغوش مي‌گرفت، غروب‌ها هزاران نفر از اين رزمندگان پس از استراحتي کوتاه در شهر به سوي جبهه‌ها مي‌رفتند، جبهه جنوبي و تصرف اهواز بر عهده سپاه سوم عراق گذاشته شد. سپاه سوم براي رسيدن به اهواز چند محور را برگزيدند.

1- محور تنومه، شلمچه، خرمشهر:

هدف اصلي عراقي‌ها در اين محور تصرف خرمشهر،عبور از رودخانه کارون و اشغال آبادان بود.

2- محور نشوه، جفير،اهواز: هدف اصلي در اين محور حرکت به سمت اهواز بود.

3- محور العماره، چزابه، بستان، سوسنگرد: اين محور از مهمترين معبرهايي بود که عراقي‌ها مي‌توانستند خود را به عراق برسانند.


مردم بي‌پناه شهر با حملات سنگين توپخانه دشمن مواجه بودند و تلفات قابل توجه‌اي به بار آمد. دشمن شهر را با توپ، تانک و خمپاره کمين کرده و در مواقع مشخصي اقدام به اجراي آتش مي‌کرد تا در ميان مردم ايجاد رعب و وحشت ايجاد کند. خلاصه شهر همانند کربلا شده بود. مردم به کوچه و خيابان‌ها ريخته بودند خيابان‌ها پر از جمعيت شده بود و جز بوي آتش و باروت بويي به مشام نمي‌رسيد و رنگ آسمان به رنگ آتش درآمده بود.


عراق پس از ناکامي در تحقق اهدافش تلاش مي‌کرد با استفاده از اهرام اشغالي مناطق مرزي و با بهره‌گيري از اهرام سازمان ملل به حداقل دستاورد تجاوز به ايران، يعني اعمال حاکميت انحصاري بر اروند رود دست يابد. قراين و شواهد نشان مي‌داد که عراق و حاميانش با توجه مقاومت جدي نيروهاي مردمي و رزمنده اهواز از شکست انقلاب اسلامي مايوس شدند.


پس از عزل بني‌صدر از فرماندهي کل قوا و شکوفايي نيروهاي مردمي و سپاهي، همچنين هماهنگي بيشتر ميان ارتش و سپاه، تحول عظيمي در ادامه جنگ به وجود آمد. اولين عمليات بزرگ به نام ثامن‌الائمه (ع) انجام گرفت که مي‌توان از نتايج آن عقب راندن عراق از شرق کارون و آزاد شدن جاده مهم اهواز - آبادان را نام برد و بعد از آن عمليات طريق‌القدس و فتح‌المبين و بالاخره عمليات بيت‌المقدس باعث شد تا استان خوزستان تا حد زيادي در آرامش قرار بگيرد.


آزادسازي شهرهاي خرمشهر و هويزه و جاده‌هاي اهواز-خرمشهر،خارج ساختن شهرهاي اهواز،حميديه و سوسنگرد و نيز جاده اهواز -آبادان از برد توپخانه دشمن و تامين مرزهاي بين‌المللي اهواز آزاد شد و شهر توانست فارغ از نگاه سربازان دشمن تنفس کند.


به اين ترتيب جنگ هشت ساله پايان يافت و اهواز به عنوان قلب جنگ، با فرزندان ميهن خداحافظي کرد هزاران هزار سرباز و بسيجي و سپاهي و ارتشي از شهر خوبي‌ها خداحافظي کردند و به ديار بازگشتند؛ اما هنوز که هنوز است هر ساله عده بسياري از آنها هر گاه فرصتي پيدا مي‌کنند دوباره به اهواز سفر مي‌کنند. در کنار کارون چهار راه نادري و خيابان‌هاي شهر قدم مي‌زنند و براي همسر وفرزندان خود از آن روزها مي‌گويند. روزهايي که خوبي‌ها در خيابان‌هاي شهر اهواز جاري بود.

منبع : خبرگزاري ايسنا


nikbakht
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین