عدم حضور سفير انگليس در همايش، بيانگر نداشتن پاسخي براي حضورشان در باغ قلهك است

کد خبر: ۱۱۳۶۴۹
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۸۶ - ۱۴:۴۰ - 16July 2007
وي با اشاره به گذشت بيش از يك قرن و نيم از حضور انگليس در اين نقطه از تهران خاطر نشان كرد:قصد داريم تا در قالب يك همايش مسئله را بيش از پيش براي مسئولان و حتي خود انگليس روشن كنيم.
دكتر شيرمحمدي در ادامه افزود: حضور انگليس در اين نقطه از تهران زماني رخ داد كه دولت ايران در ضعف پس از جنگهاي ايران و روسيه قرار داشت و تصرف اين باغ همزمان بود با تجزيه بخش هايي از ايران، به بيان ديگر اين قطعه كوچك از سرزمين ما يادگاري از تاخت و تازهاي جدي عوامل انگليسي در ايران است.
دبير علمي اين همايش در تشريح ميزگردها و سخنراني هايي كه در راستاي آزادسازي باغ قلهك انجام خواهد گرفت، تصريح كرد: اين مسئله طي دو ميزگرد تخصصي تبيين خواهد شد،در اولين ميزگرد ابعاد حقوقي،‌فقهي و تاريخي مسئله را بررسي مي كنيم كه جمعي از اساتيد حضور خواهند داشت. در ميزگرد دوم هم ساز و كارهايي را كه مي توان براي بازپس گيري اين باغ انجام داد بررسي مي شود كه از سوي سه قوه نيز نمايندگاني حضور خواهند داشت و ديدگاههاي خود را مطرح مي كنند.
وي در ادامه افزود:طي برنامه ريزيهاي صورت گرفته دو سخنراني هم خواهيم داشت كه توسط سردار باقرزاده –رئيس كميته آزادسازي باغ قلهك-انجام خواهد شد و سخنرانان و اساتيد ديگري نيز براي پاسخگويي به سوالات موجود در اين راستا حضور خواهند داشت.
دكتر شير محمدي در خصوص محورهاي مطروحه در اين همايش گفت: قصد داريم سابقه تاريخي پرونده و چگونگي تصرف باغ قلهك به دست انگليس را بررسي كنيم، همچنين اختيارات و تلاشهايي كه نهادهاي قانوني براي بازپس گيري باغ انجام دادند نيز از محورهاي همايش است.
دبير علمي نخستين همايش باغ قلهك در ادامه خاطر نشان كرد : سفير انگليس و رسانه هاي انگليسي سعي كردند پرونده را به جاي اينكه از ديد حقوقي بررسي كنند با جوسازي به صورت سياسي آن را بررسي كنند لذا از آنجا كه هدف انگليس سياسي كردن پرونده است و ما هم اصرار به بررسي حقوقي اين پرونده داريم از جفري آدامز سفير انگليس نيز براي شركت در كنفرانس دعوت كرديم بنابراين عدم حضور ايشان به معناي نداشتن پاسخ براي حضورشان در باغ قلهك است پس بايد كليد اصلي را تحويل دهند و به سفارت اصلي بازگردند.
وي همچنين اضافه كرد : قصد داريم تا واكنش هاي پس از ازادسازي باغ قلهك را نيز بررسي كنيم بويژه واكنش انگلستان و نيز واكنش هاي بين المللي را مورد توجه قرار دهيم ،آخرين محور پرونده هم تبادل اخبار و اطلاعات براي سير پرونده است.
شيرمحمدي در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص پيگيري پرونده از طريق دادگاههاي بين المللي گفت: لزومي براي اين كار وجود ندارد چرا كه طبق مقررات، دستگاههاي قضايي داخلي مي توانند اين كار را انجام دهند و حقوق بين الملل هم حق ايران را مورد تاييد قرار داده است.دادگاههاي ما توانايي و شانيت لازم را دارا مي باشند.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص باغ منچستر كه متعلق به ايران است ابراز داشت: دستگاه حقوقي انگليس تاييد كرده كه اين باغ متعلق به ايران است و چنانچه اين مسئله دوباره مطرح شود دعوا را سياسي مي كند، البته آنها نمي توانند اين كار را انجام دهند چرا كه ما اسناد لازم را داريم.
شيرمحمدي در پايان از حضور نمايندگاني از سوي مجلس، قوه قضاييه، ديوان محاسبات به عنوان متولي پاسداشت اموال دولتي و نيز بخش حقوقي رياست جمهوري در همايش خبر داد.


نظر شما
پربیننده ها