زنوزي‌جلالي: بخشي به عنوان نقد ادبي در جايزه غني‌پور گنجانده شود

کد خبر: ۱۱۵۴۱۳
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۸۶ - ۲۱:۰۱ - 05February 2008
به گزارش فارس فيروز زنوزي‌جلالي -داستان‌نويس- در گفت‌وگو با ستاد خبري هفتمين جايزه ادبي شهيد حبيب غني‌پور گفت: آنچه اهالي قلم از جايزه ادبي شهيد غني‌پور مي‌گويند و با انعكاس گسترده‌‌اي كه در مطبوعات از اين جايزه ادبي ديده‌ايم، مي‌توان به يقين ادعا كرد كه جايزه غني‌پور توانسته جايگاه خوبي را در ادبيات كشور به خود اختصاص دهد.
وي ادامه داد: تلاش عزيزاني كه در اين عرصه مي‌كوشند، قابل تقدير بوده و نفس عمل در اين زمينه بسيار ارزشمند است.
نويسنده كتاب "مخلوق" به بلاتكليف بودن داستان و رمان در ادبيات اشاره و تصريح كرد: تلاش نويسندگان در عرصه داستان كوتاه تقريبا خوب بوده ولي در رمان و داستان بلند به نوعي بلاتكليفي و سرگرداني دچار هستيم.
وي افزود: گه‌گاهي برخي آثار آنچنان پست مدرن هستند كه از شدت اين جريان سقوط مي‌كنند و برخي آثار ديگر نيز به شدت سنتي نوشته مي‌شود.
زنوزي‌جلالي هرگونه حركتي را در باب برگزاري جايزه ادبي بسيار مثبت دانست و گفت: هر جا چراغي از اين دست روشن باشد، چه به نام جايزه شهيد غني‌پور و چه جوايز ديگر، بسيار مثبت است و همين كه كانون توجه اهل قلم به اين مقوله جلب مي‌شود، شايسته و قابل تقدير است.
وي افزود: در كشورهاي صاحب ادبيات، هر ساله هزاران جايزه ادبي برگزار مي‌شود و هر كدام نيز اهميت خود را دارند، بنابراين هرچه قدر به نويسندگان و اهل قلم بها بدهيم، كاري در خور و شايسته انجام داده‌ايم.
زنوزي‌جلالي با بيان اين مطلب كه هر نويسنده‌ الزاماً كارشناس خوبي نمي‌تواند باشد، گفت: خيلي‌ها نويسنده خوبي مي‌توانند باشند، ولي حتماً‌ داور خوبي نيستند و عكس اين قضيه نيز امكان دارد. بنابراين در انتخاب داوران و تركيب آنان در جايزه شهيد غني‌پور بايد بسيار با دقت عمل كرد.
وي افزود: در هر حال انتخاب اثر از سوي هيات داوران و معرفي‌ آن به جامعه، سوال‌‌هايي را در ذهن مخاطبان به وجود مي‌آورد و در صورت يك انتخاب نادرست اعتبار جايزه‌اي ادبي زير سوال مي‌رود.
نظر شما
پربیننده ها