به گزارش سايت ساجد به نقل از حيات،وي افزود: البته نيروهاي ارتش زيرنظر امير سپهبد شهيد صياد شيرازي که آن زمان فرمانده نيروي زميني ارتش بود فعاليت مي کردند و نيروهاي سپاه نيز زير نظر سردار محسن رضايي فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عمل مي کردند و طراحي عمليات زير نظر اين دو و با همکاري فرماندهان ارتش و سپاه صورت پذيرفت.
جهروتي با اشاره به کمبود امکانات ارتش و سپاه در آن دوره، خاطرنشان ساخت: در تمامي ارتش هاي دنيا براي جنگ و دفاع يک نيروي پشتيباني قوي داراي سلاح و موارد مورد نياز ديگر وجود دارد، اما در آن زمان ارتش و سپاه فاقد اين نيروي پشتيباني بود و تنها با پشتيباني مردم حرکت مي کرديم.
وي تاکيد کرد: براي طراحي يک عمليات کلاسيک، بايد همه موارد از جمله پشتيباني نيروها در نظر گرفته شود، اما همانطور که اشاره کردم، ما فاقد نيروي پشتيباني بوديم و در نتيجه طراحي چنداني هم براي عمليات بيت المقدس انجام نشد و بايد گفت رزمندگان ايراني با همان امکانات ناچيز و با تکيه بر پشتيباني مردم و نيز بسيج در اين عمليات پيروز شدند.
اين فرمانده سابق سپاه با اشاره به فاصله اندک زماني ميان عمليات فتح المبين و بيت المقدس تصريح کرد: دشمن و هم پيمانانش به هيچ وجه فکر نمي کردند که نيروهاي ما بتوانند ظرف چيزي حدود 2 ماه 9000 کيلومتر مربع از خاک ايران را بازپس بگيرند و ضربه سنگيني به ارتش تا دندان مسلح عراق وارد کنند، اما نيروهاي ايراني به ياري پروردگار توانستند اين ناممکن، را ممکن کرده و شوک بزرگي به رژيم بعثي عراق و همپيمانانش وارد کنند.
وي تاکيد کرد: قوي ترين ارتش دنيا وقتي عملياتي به گستردگي عمليات فتح المبين انجام مي دهد حداقل به 5 تا 6 ماه زمان نياز دارد تا بتواند پس از رفع مشکلات و کاستي هاي خود، عمليات ديگري را طراحي و اجرا کند، اما نيروهاي ما با تکيه بر ايمان به خدا و پشتيباني مردم تنها 22 روز بعد از عمليات فتح المبين، عمليات بيت المقدس را آغاز کرده و پيروز شدند.
جهروتي خاطرنشان ساخت: ما در آن زمان فرصتي براي از دست دادن نداشتيم و بايد از شوکي که به ارتش عراق وارد کرده بوديم بهترين استفاده را مي برديم، به همين دليل بدون اندکي درنگ عمليات بين المقدس را طراحي و اجرا کرديم.
وي تاکيد کرد: نيروهاي مردمي در غالب بسيج عمده تلاش را در راه آزاد سازي خرمشهر داشتند و نقشي اساسي در پيروزي عمليات بين المقدس ايفا کردند.
اين فرمانده سابق سپاه با اشاره به اينکه خرمشهر استان نوزدهم عراق نام گرفته بود، اظهار داشت: آزادسازي خرمشهر به تنهايي مدنظر ما نبود چرا که اگر فقط خرمشهر آزاد مي شد و جاده هاي منتهي به اين شهر در اختيار نيروهاي ايراني قرار نمي گرفت، دشمن مي توانست بار ديگر خرمشهر را از خاک ايران جدا کند.
وي افزود: با توجه به شرايط، محاصره خرمشهر در برنامه ارتش و سپاه قرار گرفت تا ارتباط خرمشهر با بيرون قطع شود، اين ماموريت به تيپ 27 محمد رسول الله سپرده شد و حاج احمد متوسليان فرمانده وقت اين تيپ همراه با نيروهايش نقشي اساسي در محاصره خرمشهر داشت.
جهروتي ادامه داد: در طول محاصره شخص صدام بارها با فرماندهان عراقي مستقر در خرمشهر تماس گرفت و به آنها قول اعزام نيرو و حل مشکلات را مي داد، اما با ياري خدا و فداکاري نيروهاي ما اين امر محقق نشد و اين محاصره سرانجام به آزاد سازي خرمشهر انجاميد.
وي تاکيد کرد: در عمليات بيت المقدس 30 هزار نفر از ارتش عراق توسط نيروهاي ايراني به اسارت گرفته شدند که اين اسرا حدودا از 40 کشور مختلف بودند، اين امر نشان دهنده اين بود که ارتش عراق هم از نظر تجهيزات و هم از نظر نيروي انساني از طرف متحدانش حمايت مي شد.
اين فرمانده سابق سپاه با اشاره به پيشنهاد صلح از طرف عراق بعد از آزادسازي خرمشهر تصريح کرد: پس از آزادسازي خرمشهر دشمن دست به حيله زد و پيشنهاد آتش بس داد، البته در اين پيشنهاد حرفي از بازگشت دو طرف به مواضع اوليه نبود و رژيم بعثي عراق تنها مي خواست با اين کار ارتش خود را دوباره سامان دهد، آنها به دنبال صلح نبودند بلکه تنها مي خواستند فرصتي براي آماده کردن مجدد نيروهايشان داشته باشند تا دوباره دست به حمله بزنند.
وي تاکيد کرد: حتي مدت کوتاهي بعد ازقطع نامه 598 باز هم دست به حمله زدند اما نيروهاي ايراني که اين بار کاملا آماده بوند، دشمن را خيلي زود از خاک ايران بيرون راندند.
جهروتي در پايان با اشاره به روحيه خاص رزمندگان ايراني در طول 8 سال دفاع مقدس تصريح کرد: بر طبق قاعده، نيرويي که يک عمليات شکست مي خورد، روحيه خود را از دست مي دهد، اما اين موضوع در مورد رزمندگان ايراني صدق نمي کرد، چرا که براي ما انجام تکليف مهم تر از کسب نتيجه بود و همين روحيه باعث شد در بسياري از عمليات ها همچون عمليات بيت المقدس نيروهاي ما در برخي از مواضع حتي بيشتر از حدي که مد نظر بود پيشروي کردند و دشمن را از خاک وطن بيرون راندند.