سردار باقر زاده:غناي محتوايي باغ‌موزه دفاع مقدس همدان مثال‌زدني است

کد خبر: ۱۲۵۲۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۸۸ - ۱۴:۴۹ - 24October 2009
به گزارش سايت ساجد به نقل از روابط عمومي بنياد حفظ‌ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس ،وي با بيان اينكه ساخت مراكز فرهنگي دفاع مقدس از مدت‌ها قبل در اساسنامه بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس تصويب شده بود، گفت: تلاش استان همدان در ارتباط با ساخت اين مركز فرهنگي به منظور اشاعه ارزش‌هاي اصيل دفاع مقدس همسو و هماهنگ با تدابير رهبري است.
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس كشور، استان همدان را در زمينه ساخت باغ‌موزه دفاع مقدس پيشگام و جلودار ساير استان‌هاي كشور خواند و اظهار داشت: اگر چه امروزه در برخي از استان‌هاي كشور نظير كرمان و خرمشهر شاهد وجود باغ‌موزه‌هاي دفاع مقدس هستيم ولي هيچ يك از آن‌ها از نظر محتوايي، كيفيت كار و تكنيك به پاي استان همدان نمي‌رسند.
وي اضافه كرد: به طور قطع باغ‌موزه دفاع مقدس همدان محصول يك فكر جمعي و تلاش صادقانه است و اين مهم كاملاً نشان از آن دارد كه كار براي رضاي خدا موجبات توفيقات روزافزون براي يك جامعه را به دنبال دارد.
باقرزاده ادامه داد: البته هنوز بايد كارهاي بيشتري براي غناسازي محتواي آن و بالا بردن كيفيت كار صورت گيرد كه اين مهم نيز مستلزم ارائه يك راهبرد مشخص به منظور دست‌يابي سريع‌تر به اهداف تعيين شده است.
وي باغ‌موزه دفاع مقدس را مكاني بالنده، زاينده و پويا با اهداف بلند ترويج فرهنگ جهاد و پايداري خواند و ابراز داشت: بايد از فضاي موزه براي تبليغ فرهنگ آزادگي و جهاد در سطح كشور و خارج از مرزها بهره كافي و وافي را برد چرا كه اين مهم در راستاي اجراي حكم الهي و تبليغ احكام اسلام است.
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس كشور با تأكيد بر لزوم توجه به غني‌سازي باغ‌موزه از بعد محتوايي تصريح كرد: استفاده از فناوري‌هاي روز و پيشرفته به منظور بالا بردن جذابيت‌هاي كار مي‌تواند در رسيدن به اين هدف مثمر ثمر واقع شود.
وي ضمن اشاره به قابليت‌هاي مطلوب همدان در توريست‌پذيري خاطرنشان كرد: به كارگيري راهنمايان مسلط به زبان خارجي و استفاده از آن‌ها در اين باغ‌موزه‌ها به منظور اشاعه فرهنگ ايثار و دفاع در ميان گردشگران از ديگر كارهايي است كه بايد برنامه‌ريزي‌هاي لازم براي اجرايي شدن آن صورت پذيرد.
باقرزاده تعامل باغ‌موزه‌هاي دفاع مقدس با ساير موزه‌هاي داخل و خارج از كشور را ضروري قلمداد كرد و گفت: اين تعامل و ارتباط دوسويه مي‌تواند در آموزش، تبادل اطلاعات و انتقال مفاهيم ديني ـ فرهنگي نقش بسزايي داشته باشد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر ساخت باغ‌موزه‌ها در همه استان‌هاي كشور يكي از دستور كارهاي جدي اين بنياد است، ابراز داشت: البته برخي از استان‌ها مانند همدان در اين امر به توفيقات خوبي دست يافته‌اند و برخي نيز مانند خوزستان عليرغم اينكه مركز جنگ بوده، هنوز در ارتباط با زمين موزه با مشكل مواجه هستند و حتي برخي از مسئولان اين مركز فرهنگي در ساخت آن ترديد داشته‌اند.
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس با تأكيد بر لزوم توجه به ثبت ملي اين اثر عنوان داشت: ثبت ملي باغ‌موزه مي‌تواند آن را به عنوان يك ميراث معنوي از مزاياي مناسبي بهره‌مند كند.
وي در ادامه از حمايت بنياد حفظ آثار استان در ارتباط با نشر 50 عنوان كتاب در زمينه ارزش‌هاي دفاع مقدس خبر داد و تصريح كرد: در طول پنج سال گذشته توسط بنياد حفظ آثار در كشور بالغ بر 400 عنوان كتاب در ارتباط با ارزش‌هاي والاي دفاع مقدس به چاپ رسيده است.
باقرزاده از اعتبارات ناچيز اين بنياد عليرغم حساسيت كار آن گفت و اضافه كرد: ميزان حجم‌ كاري اين بنياد با ميزان اعتبارات تخصيص يافته نمي‌تواند پاسخگوي مطالبات مردمي باشد.
وي اظهار داشت: بودجه اين بنياد در مقايسه با سازمان ميراث فرهنگي بسيار پايين است در صورتي كه مسئولان كشور بايد به اين مهم توجه كافي داشته باشند كه فرهنگ ايثار و شهادت به هيچ وجه قابل مقايسه با ساير عناوين فرهنگي كشور نيست.
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس كشور بيانو داشت: البته توجه دولت نهم به اين امر و كمك‌هاي صورت گرفته در اين دولت به بنياد حفظ آثار قابل قياس با دولت‌هاي ديگر نيست ولي اهميت اين مبحث توجه بيش از پيش مسئولان و متوليان امور فرهنگي را مي‌طلبد.
وي در پايان تحول فرهنگي را كاري جمعي و زمان‌بر خواند و خاطرنشان كرد: از آن جا كه نهادينه كردن يك امر فرهنگي در جامعه منوط به وجود روش‌ها و فرمول‌هاي خاصي است بايد كانون‌هاي مهم موجود در اجتماع نظير خانواده، مدارس، دوستان و... در راستاي تحقق اين هدف دغدغه كافي را داشته باشند تا شاهد تعالي بخش فرهنگ در جامعه باشيم.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار