به گزارش سايت ساجد به نقل از خبرگزاري فارس ،حبيب احمدزاده گفت: اين نقض غرض بوده چراكه ما در عرصه ادبيات پايداري تلاش ميكنيم تا ميان نسل جنگ و نسلهاي پس از آن ارتباط ايجاد كنيم بنابراين بايد بجاي ايجاد يك فضاي كاملا سياه سفيد در داستانها كمي رنگ و فضاي داستان را خاكستريتر كنيم.
در ادامه اين جلسه يكي از منتقدان ادبي با اشاره به چاپ آثار ادبي با موضوع دفاع مقدس گفت: آثار ادبيات جنگ را ميتوانيم به دو برهه زمان جنگ دهه 60 و بعد از جنگ دهههاي 70 و 80 تقسيم كنيم.
علي نوري اظهار داشت: ادبيات زمان جنگ در دهه 60 ادبياتي كاملا صميمانه و از نظر ساختار ضعيف و خاطرهوار بود و به عنوان جريان ماندگار ثبت شد، اما در آن زمان آثار خوبي نيز به چاپ رسيد.
وي تصريح كرد: در دهههاي 70و 80 آثار ممتازتري در زمينه دفاع مقدس نوشته شد و رمان شطرنج با ماشين قيامت يكي از بهترين رمانهاي جنگ است.
شطرنج با ماشين قيامت عنوان رماني از حبيب احمدزاده بوده كه در سالهاي اخير توانسته اكثر محافل نقد و بررسي را به خود اختصاص و جوايز بسياري را كسب كند، موضوع بديع، جسارت و نوآوري نگارنده و مايههايي از مسائل اجتماعي و فلسفي از ويژگيهاي اثر بوده كه مخاطبان زيادي را مجذوب كرده است.
حبيب احمدزاده فارغ التحصيل كارشناسي ارشد ادبيات نمايشي از دانشگاه هنر تهران بوده و هم اكنون در حال تحصيل در مقطع دكتراي پژوهش هنر است.
وي از جمله فعالان در عرصه ادبيات و هنر پايداري بوده و تاكنون دو كتاب و دهها فيلمنامه را در اين زمينه نگاشته است.
دومين نشست تخصصي نقد كتاب، رمان دفاع مقدس شطرنج با ماشين قيامت با همكاري مشترك حوزه هنري لرستان و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس اين استان و با حضور حبيب احمدزاده نويسنده رمان، علي نوري منتقد ادبي، اساتيد دانشگاه و جمعي از منتقدان، كارشناسان و فعالان ادبي در سالن اجتماعات حوزه هنري در خرمآباد برگزار شد.