به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، مراسم تقدیر ازعوامل فیلم «چ» با حضور مهدی چمران، محمدرضا جعفری جلوه و تعدای از اعضاء شورای شهر در خانه موزه شهید چمران برگزار شد.
مهدی چمران در ابتدای این مراسم گفت: دوستان شهید چمران که در ستاد جنگهای نامنظم با او هم رزم بودند هیاتی دارند که هر هفته در بنیاد شهید چمران و یا در خانه موزه آن شهید دور هم جمع میشوند و قرآن و دعای توسل و چند صفحه از نگاشتههای آن شهید را میخوانند. تصمیم گرفتیم مراسم این هفته را به تقدیر از فیلمساز ارجمند و بزرگواری چون ابراهیم حاتمیکیا اختصاص دهیم.
چمران با یادآوری تقدیر فرزندان شهید از ابراهیم حاتمیکیا در مراسمی که در مؤسسه اوج برگزار شد تصریح کرد: در آن مراسم فرزندان شهید از حاتمیکیا خواستند که «در میان ما بماند» و ما هم همین آرزو را داریم که فیلمسازی حاتمیکیا در عرصه دفاع مقدس و فیلمهای ارزشی و پرمحتوا ادامه یابد.
وی افزود: دعای خانوادههای شهدا و رزمندان بهترین جایزه و هدیهای است که آقای حاتمی کیا میتواند ازاین مردم دریافت کند، بالاتر از همه اینها رضایت خداوند متعال است که همه ما موظف هستیم در این راه قدم برداریم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ۱۶ سال پیش من در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بودم و جشنواره فیلمهای دفاع مقدس را برگزار میکردم که آقای حاتمیکیا این پیشنهاد را داد. از آن زمان ایشان درگیر این فیلم بودند تا الان که فیلم «چ» تولید شد.
وی با تاکید بر اینکه فیلم «چ» فقط ۷۲ ساعت از زندگی شهید چمران را در بر میگیرد، افزود: منطقه پاوه نقطه عطف فراموش نشدنی در تاریخ کشور ما است، این شهر آخرین نقطه از کردستان بود که هنوز به دست ضد انقلاب نیفتاده بود و اگر چنین میشد به طور حتم کردستان از میهن ما جدا میشد؛ البته من به آقای حاتمیکیا پیشنهاد ساخت اتفاقات سوسنگر و دهلاویه را نیز داده بودم اما ایشان پاوه را انتخاب کردند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در توضیح برخی انتقادهای تاریخی که به فیلم «چ» وارد میشود، گفت: شهید چمران و گروهش با هلیکوپتر وارد شهر پاوه شدند چون این شهر محاصره بود و تنها راه ورود به این شهر هلیکوپتر بود، اگر در فیلمهای دیگر غیر از این به تصویر کشیده شده، اشتباه است. به عنوان مثال در یک فیلم نشان دادند که شهید چمران با یک ماشین آهو به پاوه میرود، کسانی که به وضعیت پاوه در آن زمان آگاه هستند به آن میخندند چرا که در آن زمان نه تنها یک سواری بلکه تانک هم نمیتوانست به آن سمت حرکت کند.
وی در مورد انتقادهایی که در مورد کم رنگ نشان دادن نقش نیروی زمینی ارتش در پاوه به فیلم «چ» میشود اشاره کرد و گفت: پاوه منطقهای مرزی است، قبل از جنگ ارتش در آنجا مستقر نبود بلکه ژاندارمری وجود داشت، از ابتدای جنگ هم قرار نبود هرجا درگیری است ارتش آنجا باشد. البته بعد از فرمان امام ارتش اعم از نیروی زمینی و هوانیروز به پاوه و کردستان آمد و تا سردشت عملیات انجام داد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به سؤالاتی که درباره عدم حضور شهید شیرودی و کشوری و دیگر شهدای ارتش در فیلم «چ» مطرح میشود توضیح داد: در آن برهه از تاریخ یعنی ۷۲ ساعتی که در فیلم «چ» به تصویر کشیده شده است این شهدای گرانقدر حضورنداشتند و دلیلی هم نداشت که در فیلم از آنها یاد شود.
چمران با اشاره به حضور شهید فلاحی در پاوه تصریح کرد: صمیمیت خاصی بین شهید چمران و شهید فلاحی بود؛ در مسئله پاوه شهید چمران و شهید فلاحی فرمانده وقت زمینی، ابوشریف فرمانده وقت سپاه و آقایان زمانی و ارشادی با هواپیما به کرمانشاه رفتند. ابوشریف در کرمانشاه ماند تا کمکهای نظامی به پاوه بفرستد و شهید فلاحی و شهید چمران با هلیکوپتربه پاوه رفتند؛ شهید چمران در نوشتههایش میگوید من دیدم ماندن فلاحی نتیجهای ندارد و به اصرار او را برای ارسال کمکهای نظامی به کرمانشاه برگرداندم.