به گزارش سايت ساجد ،سردار سرلشكر سيد يحيي صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا در دومين همايش پايداري ملي و پدافند غير عامل با رويكرد فني و مهندسي كه صبح امروز در مركز همايشهاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد، در خصوص نقش پدافند غير عامل در تهديدات نظامي آينده گفت: تشخيص اينكه در آينده چه شرايطي بر تهديدات و منازعات حاكم خواهد بود و مشخص كردن ماهيت تهديدات امري دشوار است.
وي افزود: ما هم اكنون در تامين امنيت محيط بينالمللي در ابهام به سر ميبريم و بر حوادث آينده مديريت نداريم. كما اينكه شاهد بوديم ژاپنيها در زلزله اخير مديرت آن چناني از خود نشان ندادند.
صفوي با بيان اينكه قدرتهاي تهاجمي زمان، مكان و نوع تهديدات را برنامه ريزي ميكنند، اظهار داشت: به همين دليل ابتكار عمل در اختيار نيروهاي دشمن مهاجم است و پدافند غير عامل دژي استوار و مستحكم در برابر تهاجمات احتمالي دشمنان آينده است.
وي ادامه داد: پدافند غير عامل مديريت بر مبناي كاهش آسيب پذيري زير بناهاي كشور است و نيازمند مشاركت اساتيد و دانشمندان علوم مختلف در اين حوزه است.
دستيار و مشاور عالي فرمانده كل قوا در ادامه با بيان اينكه پدافند غير عامل علمي كاربردي جهت مقابله با تهاجمات دشمن است، اظهار داشت: در پدافند غير عامل با يك عقب ماندگي چندين ساله روبه رو هستيم كه بايد با تلاش فراوان آن را جبران كنيم.
وي افزود: پدافند غير عامل به معناي واقعي ميتواند نقش بازدارندگي در سطح ملي داشته باشد چنانچه به طور صد در صد اجرا شود و تبديل به يك عزم ملي و قبول هزينههاي لازم توسط دولتمردان شود.
صفوي در بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان كرد: مديرت بحران در مقابله تهديدات يعني ما بتوانيم در مقابل تهديدات چندين ماه پايداري كنيم و بحرانها را مديريت كنيم.
صفوي ادامه داد: اصل آينده نگري و آينده پژوهي براي رهبران سياسي و نظامي كشورها و ملتها يك ضرورت و الزام اجتناب ناپذير است. فرمانده نظامي كشورها با درك صحيح از ماموريتها و مسئوليتهاي خود و آمادگي نيروهايشان با يك مديريت عالي ميتوانند از زنجيره جنگها و رويدادهاي اطراف خود به بررسي تحولات و منازعات بپردازند و براي جلوگيري از جنگ تلاش كنند.
دستيار و مشاور عالي فرمانده كل قوا در خصوص مشخصات و ويژگيهاي تهديدات آينده گفت: پيشرفتهاي فناورانه در علوم مختلف، تاثير افكار عمومي، هزينههاي بالاي اقتصادي و استفاده از فضاهاي جديد جغرافيايي از ويژگيهاي تهديدات آينده است. جنگهاي آينده كاملا متفاوت از جنگهاي گذشته خواهد بود. در جنگهاي آينده ژئواستراتژيك فضا نقش بسزايي دارد و استفاده از نقات L4 و L5 تسلط بر همه اهداف زميني را ايجاد ميكند.
صفوي با بيان اينكه جنگهاي آينده فضاپايه و هواپايه خواهد بود، اظهار داشت: در آينده با توجه به پيشرفت تكنولوژي در همه نقاط كشورها امكان وقوع جنگ وجود دارد و سرعت و دقت بمبها با قابليت هدايت تا هدف و هجم آتش بالا همچنين تغيير ماهيت در سامانه فرماندهي كنترل به صورت آنلاين و ارتباطات امن و چند لايه از خصوصيات جنگهاي آينده است.
وي در خصوص نقش پدافند غير عامل در تهديدات آينده تاكيد كرد: رهبران سياسي ملتها و مديران كشوري و لشكري مهمترين نقش را هم در پدافند غير عامل و هم عامل دارند و براي جلوگيري از وقوع جنگ و دفاع همه جانبه تلاش ميكنند و هزينهها آماده سازي دفاع همه جانبه براي جلوگيري از وقوع جنگ را ميپذيرند.
دستيار و مشاور عالي فرمانده كل قوا در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به جنگ نرم دشمن عليه كشورمان گفت: جنگ نرم ممكن است در يك مدت زمان كوتاه تبديل به جنگ سخت شود. ولذا داشتن آيين نامه پدافند غير عامل در همه سازمانها و ارگانهاي كشور ضروري است.
صفوي با بيان اينكه دشمنان پيرامون كشورمان هستند، تصريح كرد: مواضع هوشمندانه مقام معظم رهبري و آمادگي نيروهاي مسلح همچنين برگزاري رزمايشهاي نظامي در خليج فارس به دشمنان اعلام كرد كه اگر مشكلي براي كشورمان ايجاد كنند براي آنها حتي خارج از منطقه مشكلي ايجاد ميكنيم و اين يك خود بازدارندگي و باعث شد كه در زمان بوش آمريكا به ايران حمله نكند.
وي ادامه داد: مشاركت كليه وزارتخانهها و نهادها با سازمان پدافند غير عامل لازم است تا اقدامات پدافند غير عامل در فرايند تمام تصميم گيريها براي كشور لحاظ شود.
دستيار و مشاور عالي فرمانده كل قوا در پايان خاطرنشان كرد: ما بايد در جهت تاسيس پژوهشكده و دانشگاه پدافند غير عامل و گنجاندن دروس پدافند غير عامل در علوم و رشتههاي مختلف تلاش كنيم و مباني نظري و كاربردهاي غير عامل را مورد بررسي قرار دهيم.