نامگذاري خياباني به نام "راشل كوري " اندر خم كوچه‌هاي تأييد و تصويب

کد خبر: ۱۲۷۳۲۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۰ - ۰۵:۳۲ - 19April 2011

به گزارش سايت ساجد ، نامگذاري خيابان‌ها، معابر و ميادين هر شهر بخشي از فرهنگ و تاريخ آن شهر را بيان مي‌كند و نامگذاري‌هايي كه به نام افراد صورت مي‌گيرد براي زنده نگهداشتن ياد و ارزش كاري است كه آن شخص در زمان خود انجام داده است.

با شنيدن نام‌هايي مانند "شهيد چمران "، "شهيد همت "، "ستارخان " يا "باقرخان " كه بر بزرگراه‌ يا خيابان نامگذاري شده هر فردي را به ياد فداكاري‌، رشادت و كارهاي ارزشي بزرگي كه انجام داده مي‌اندازد.

نامگذاري خيابان‌ها،‌ معابر و ميادين شهر به عهده كميسيوني در شوراي اسلامي شهر تهران است كه با طي شدن مراحل پيشنهاد،‌ تأييد در كميسيون مربوطه و تصويب با نظر ساير اعضاي شوراي شهر توسط شهرداري اجرايي مي‌شود ولي نامگذاري يك خيابان كه پيشنهاد آن با درخواست بسيج دانشجويي 10 دانشگاه تهران مطرح شد در كش و قوس‌هاي تأييد و تصويب قرار گرفته و با گذشت حدود 6 ماه از طرح اين موضوع هنوز شاهد عملي شدن آن نيستيم.

اواخر مهر ماه سال گذشته بسيج دانشجويي 10 دانشگاه تهران نامه‌اي سرگشاده به رئيس شوراي اسلامي شهر تهران فرستادند و خواستار نامگذاري خياباني به نام "راشل كوري " شدند و در بخشي از اظهار داشتند:‌‌ " با توجه به روحيه حاكم بر نظام اسلامي مبني بر حمايت از مظلومان و ستمديدگان جهان، از حضرت‎عالي به عنوان رئيس محترم شوراي شهر تهران خواستاريم كه با نامگذاري يكي از خيابان‌هاي تهران به‎نام "راشل‌ كوري " قدمي در جهت ترويج روحيه ايثار و حمايت از مظلوم و همچنين افشاي يكي از جنايات بي‌شمار رژيم جاني صهيونيستي برداريد. "

"راشل كوري " نام دختري آمريكايي است كه تنها 23 بهار از عمر او گذشته بود. او كه در شهر المپياي ايالت واشنگتن زندگي مي‌كرد در روز يك‎شنبه 16مارس 2003 به همراه 8 تن از دوستانش - 5 آمريكايي و 3 انگليسي - در محله "السلام " شهر رفح در فلسطين اشغالي، سعي مي‌كنند از اقدام يك دستگاه بولدوزر نظامي رژيم صهيونيستي در ويران كردن خانه يك فلسطيني، جلوگيري كنند.

راشل در برابر بولدوز مي‌ايستد و از سرنشين بولدوزر مي‌خواهد كه آن را متوقف سازد. وي كه پيراهني نارنجي رنگ به تن دارد و از دور قابل تشخيص است با بلندگوي خود به اقدام راننده بولدوز اعتراض مي‌كند. بقيه دوستانش نيز در فاصله 15 تا 20 متري راشل با فرياد از راننده بولدوزر مي‌خواهند كه توقف كند. اما بولدوزر همچنان به سوي وي حركت مي‌كند، راشل روي يك تل خاك مي‌رود؛ اما بولدوزر به او امان نمي‌دهد و هيولاي آهني 60 تني پيكر راشل را به زير مي‌كشد، تيغه بولدوزر او را در خاك دفن مي‌كند. در همين زمان دوستان راشل فرياد مي‌كشند و به راننده بولدوزر اشاره مي‌كنند كه توقف كند.

بولدوزر چند‌متر جلوتر مي‌ايستد. بيل فولاديش را كاملاً پايين مي‌آورد و به سمت عقب حركت مي‌كند تا خوب مطمئن شود كه بدن راشل را درهم شكسته است. پس از اين جنايت هولناك، نظاميان اشغالگر هيچ گونه كمكي به راشل نمي‌كنند. چند دقيقه بعد، يك آمبولانس فلسطيني به محل حادثه مي‌رسد و بدن نيمه‎جان راشل را به بيمارستاني در رفح منتقل مي‌كند. اما قبل از رسيدن به بيمارستان راشل با شهادت، در راه آزادي مردم فلسطين همراه مي‌شود.

مرگ راشل كوري تنها به مدت دو روز سهم اندكي از خبرهاي تعداد معدودي از رسانه‌ها را به خود اختصاص داد. در پيگيري اين جنايت چه درباره مراسم ختم و يادبود او در غزه كه با دخالت تانك‌هاي اسرائيلي به هم خورد و چه در مورد عبور فخرفروشانه بولدوزر قاتل از كنار مراسم و مزاحمت نيروهاي اسرائيلي براي آمبولانس حامل پيكر راشل و چه درخصوص مجوز ندادن به والدين او براي سفر به فلسطين، هيچ اقدامي از سوي سازمان‌هاي حامي حقوق بشر و رسانه‌هاي آنان صورت نپذيرفت.

بعد از ارائه اين درخواست خبرگزاري فارس از آغاز، روند رسيدگي به اين موضوع را پيگيري كرد و در نخستين اقدام سراغ مهدي چمران رفت.

وي در گفت‌وگو با فارس از دريافت چنين نامه‌اي اظهار بي اطلاعي كرد و گفت: تا اين لحظه نامه‌ و درخواستي به صورت رسمي از بسيج دانشجويي به شوراي شهر ارائه نشده است و معصومه آباد،‌ رئيس كميسيون نامگذاري شورا نيز از چنين درخواستي بي اطلاع است. بعد از دريافت اين نامه به صورت رسمي آن را به كميسيون نامگذاري ارجاع و بررسي مي‌كنيم؛‌ اگر اعضاي شورا نيز موافق بودند اين كار را انجام مي‌دهيم.

با بيان اين اظهارات سرنوشت نا معلوم اين درخواست در كش و قوس‌‌هاي بروكراسي اداري قرار گرفت. در آذر سال گذشته معصومه آباد خبري مبني بر در دستور كار قرار گرفتن اين موضوع در كميسيون نامگذاري شوراي شهر داد و به خبرنگار فارس گفت: شوراي شهر از وزارت امور خارجه براي انجام اين كار درخواست استعلام كرده و منتظر اعلام نظر آنها هستيم؛ در صورتي كه نظر آنها مثبت باشد اقدامات بعدي انجام مي‌شود و موضوع را براي رأي‌گيري در صحن شورا مطرح مي‌كنيم.

با طي شدن بيش از 40 روز بالاخره وزارت امور خارجه به درخواست شوراي شهر پاسخ مثبت داد و مقرر شد براي نامگذاري اقدام به جا نمايي شود.

علي‌رغم اينكه آباد وعده داده بود با انجام تمام اين مراحل در بهمن شاهد عملي شدن اين نامگذاري خواهيم بود ولي عملي شدن آن به درازا كشيده شد و هنوز از انجام آن خبري نيست چراكه به گفته آباد رئيس كميسيون نامگذاري شورا به دليل اينكه قرار است اين نامگذاري در محدوده حوزه انتفاضه قرار گيرد منتظر دريافت پيشنهاد از سوي سفارت فلسطين بودند.

رئيس كميسيون نامگذاري شوراي شهر درباره وضعيت نهايي نامگذاري اين خيابان به خبرنگار فارس گفت: سفارت، پيشنهاد خود را در اين زمينه اعلام كرده و قرار است وزارت امور خارجه آن را تأييد كند.

وي با بيان اينكه پيشنهاد شوراي شهر و سفارت براي محل نامگذاري محدوده شهداي انتفاضه در تهران است، تصريح كرد: شوراي شهر با وزارت امور خارجه در اين باره مكاتبه كرده ولي هنوز پاسخ آن نيامده است.

انتظار 6 ماهه براي عملي شدن اين درخواست در ايستگاه آخر قرار گرفته است ولي معلوم نيست مدت زمان توقف در اين ايستگاه چقدر خواهد بود. اميد است مرحله نهايي اين موضوع به دست فراموشي سپرده نشود.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار