به گزاش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از باشگاه خبرنگاران، خطر یک تصادم نظامی میان غرب و روسیه در اوکراین دستکم به لحاظ ظاهری روز به روز جدیتر میشود. در حالی که اتحادیه اروپا و آمریکا تهدید کردهاند که در صورت برگزاری همهپرسی شبهجزیره کریمه و تجزیه این منطقه از اوکراین، دولت روسیه را با تحریمهای شدیدتری روبرو خواهند کرد، مسئولان دولت محلی کریمه با پشتیبانی مسکو همچنان مصمم به انجام این رفراندوم هستند.
اکنون، در پی قتل یک تظاهرکننده در تظاهرات شهر دونسک اوکراین، مسکو تهدید کرده است احتمال دارد خود را مجبور به مداخله نظامی در اوکراین بیابد. این تهدید در زمانی صورت میگیرد که جمهوریخواهان آمریکا خواستار تامین تجهیزات نظامی برای دولت جدید اوکراین شدهاند.
شامگاه پنجشنبه شهر دونسک اوکراین شاهد بزرگترین ناآرامی پس از سقوط دولت پیشین بود. دونسک در شرق اوکراین واقع شده است. در درگیریهای میان طرفداران روسیه و هواداران غرب مردی ۲۲ ساله کشته و ۲۶ نفر دیگر زخمی شدند. پس از این درگیریها وزارتخارجه روسیه در بیانیهای نوشت: "آدمهایی که خودشان را "مسئولان اوکراین" مینامند مسئولیت قتل یک تظاهرکننده را در تظاهرات روز پنجشنبه دونسک بهعهده دارند."
در همین بیانیه آمده بود که روسیه خود را مسئول حفظ جان شهروندان خود در اوکراین میداند و این حق را برای خود محفوظ میدارد که برای حفاظت از جان آنها اقدام کند. قربانی "شهروند روسیه" است.
در حالی که شرایط لحظه به لحظه حساستر میشود، از بامداد روز جمعه رزمایش نیروهای روسی در مدیترانه آغاز شده است. جنگندههای روسی از ناو هواپیمابر "آدمیرال کوزنتسف" که در کرانههای قبرس مستقر شده است بهپرواز درآمدند. در این رزمایش جنگندههای شکاری سوخی ۳۳ و هلیکوپترهای نظامی کاموفکا ۲۷ شرکت دارند.
نیروی دریایی آمریکا دراقدامی تحریکآمیز از روز چهارشنبه مانور نظامی خود را در سواحل نزدیک به کریمه آغاز کرده بود. مانور هوایی مشترک آمریکا و لهستان نیز در خاک لهستان ادامه دارد. در واکنش به این قدرتنماییها رئیسجمهور روسیه سفید که وابسته به مسکو است خواستار استقرار ۱۲ تا ۱۵ جنگنده روسی در خاک کشور خود شده، اما مسکو تاکنون به این درخواست پاسخی نداده است.
در مقابل آرسنی یاسنیوک، رئیس دولت انتقالی اوکراین، در سفر به آمریکا خواستار ارسال جنگافزارهای آمریکایی به کیف شد. اما واشنگتن برای جلوگیری از تحریک بیشتر روسیه تصویب کرد که فعلا تنها بستههای مواد غذائی برای ارتش اوکراین ارسال شود. جمهوریخواهان آمریکا که خواستار تقویت نظامی اوکراین هستند، به این تصمیم اعتراض کردهاند.
آمریکا قرار است در روزهای آخر هفته تصویب قطعنامهای علیه برخورد روسیه با شبهجزیره کریمه را به رای شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذارد. واشنگتن امیدوار است که چین دست کم به چنین قطعنامهای رای منفی ندهد.
بهگزارش رویترز آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و بسیاری دیگر از سیاستمداران بلندپایه غرب میکوشند موافقت چین را با صدور قطعنامه علیه مسکو جلب کنند.