سردار عراقی عنوان کرد:

تاریخ‌ دفاع مقدس، مرهون اسناد دست نخورده‌ راویان شهید

سردار عبدالله عراقی، جانشین نیروی زمینی سپاه پاسداران در مراسم رونمایی از دو کتاب مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: نباید اسناد دفاع مقدس فقط میان فرماندهان دست به دست بچرخد، بلکه باید فضا به گونه‌ای شود که اسناد عمومیت پیدا کند.
کد خبر: ۱۴۶۸
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۰ - 13August 2013

تاریخ‌ دفاع مقدس، مرهون اسناد دست نخورده‌ راویان شهید

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار عبدالله عراقی جانشین نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از دو کتاب توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس از مؤلفههای حفظ امنیت ملی سخن گفت و افزود: امروزه نیاز است که از روحیه ایثار و شهادت طلبی شهیدان و رزمندگان بیشتر بگوییم هر جامعه ای به دنبال حفظ امنیت ملی خود است و در تمام دنیا در طول تاریخ یکی از وظایف اصلی حاکمان جامعه حفظ امنیت ملی آن جامعه بوده است .در حقیقت دو یا سه وظیفه ذاتی برای هر جامعه بر شمرده میشود که حفظ امنیت ملی هر کشور یکی از آنهاست و دیگری حل مشکلات رفاهی، معیشتی و روزمره مردم آن جامعه است.


وی ادامه داد: امنیت ملی مولفههای مختلفی دارد و در دنیا بهویژه برای خاورمیانه 15 الی 16 مولفه برشمرده میشود. یکی از آنها حفظ دستاوردها، ارزشها و هنجارهای آن جامعه و سرمایههای اجتماعی است. سرمایه های اجتماعی، پول و اعتبار مالی نیستند، بلکه اعتباری هستند که به واسطه یک فرد یا گروه در جامعه توسعه داده میشود و دیگران با تکیه بر این ارزشهای اجتماعی امنیت آن را حفظ میکنند. مثلا دانشمند یا هنرمند میتواند یک سرمایه اجتماعی برای بشر باشد همچنین یک شهید میتواند سرمایه اجتماعی باشد و با تکیه بر او و عملکردش میتوان امنیت ملی را حفظ کرد. ما امروز در حقیقت با رونمایی از اسناد مربوط به شهیدان به سرمایههای اجتماعی و به تامین امنیت ملی خودمان احترام میگذاریم.

وی در ادامه گفت: اگر امنیت نباشد اقتصاد پایدار، سرزمین و خانواده پایدار نخواهیم داشت. همه اینها زیر سایه امنیت فردی و اجتماعی است که شهدای ما یکی از گروههایی هستند که در جامعه این امنیت را حفظ کردهاند، چرا که دنیا متعهد شده بود که ما را از بین ببرد. وقتی اسنادی را که از جنگ به دست ما رسیده بررسی کرده و منصفانه به آن نگاه میکنیم میفهمیم که دنیا تصمیم گرفته بود کشور را از ما بگیرد. آنها میخواستند ابتدا خوزستان و نهایتا تهران را بگیرند و مصاحبههای صدام این را نشان میدهد. اگر راهنمایی حضرت امام (ره)، فداکاری شهدا و جانبازان و آزادگان نبود، قطعا امروز تمامیت ارضی ما دچار خدشه شده بود و به دنبال آن بخشی از امنیت ملی از بین رفته بود. در این راه شهدا فداکاری کرده جان خودشان را دادند تا تمامیت ارضی، ارزشهای ما و حکومت اسلامی را حفظ کردند و ما امروز با قدردانی از آنها کار زیادی انجام نمیدهیم.

سردار عراقی با اشاره به مظلومیت و غربت راویان شهید جنگ گفت: باید تلاش کنیم تا قدردانی از یک شهید را به عنوان یک ارزش ملی در کشور جا بیندازیم تا خاص یک گروه نباشد. به ویژه شهدایی که به عنوان راوی در کنار رزمندگان قرار داشتند مظلومترین شهدا بودند اوایل که ما را به عنوان رزمنده به منطقه میرسانند حضور چنین بچههای در کنار ما جا نیافتاده بود و همه میگفتند اینها از دفتر سیاسی آمدهاند. ما آنها را میدیدیم که بدون اسلحه، دفتر و خودکار به دست، فقط مینویسند.
 
جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: کارشان سخت بود. فرمانده لشگرها به هیچ عنوان قبول نمیکردند تا تصویر و صدایشان به وسیله آنها ثبت شود و همگی از ضبط و دوربین عکاسی فراری بودند. هرچه عکس و صدا از آنها باقیمانده است هم غافلگیرانه انجام شده. ما رزمندگان سعی میکردیم به شکلی از دست این راویان فرار کنیم و هربار که به بهانهای آنها را جا میگذاشتیم چند ساعت طول میکشید تا دوباره پیدایمان کنند. بچههای راوی نترس بودند و علاقمند به کار. آنها میدانستند در هر شرایطی چه باید بکنند به همین دلیل با جدیت و پشتکار دنبالمان آمده و وقایع را مینوشتند.
 
وی افزود: آنها خوش اخلاق و پیگیر بودند و به مرور با همراهی در کارهای روزمره با همه دوست شده و خود را در دل ما جا میکردند، اما ما از ارزش کارشان چندان اطلاع نداشتیم. امروزه میفهمیم که آنها چه کار ارزشمندی را به ثبت رساندهاند. اسناد دست نخوردهای که از آنها به دست آمده، تاریخ جنگ ما است. ما میتوانیم با تکیه بر این شهدا و دست نوشتههایشان به عنوان یکی از مولفههای امنیت ملی ارزشهایمان را حفظ کنیم. باید در نظر داشته باشیم که شهیدها را طیفی و قشری نکنیم؛ هر کسی با هر دیدگاه و رفتاری باید بداند که شهید حافظ امنیت ملی کشور بوده است. این هنر رسانه، نویسندگان و هنرمندان ما است که طوری به آن بپردازند که همه بتوانند به شهید افتخار کنند.

جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به ایجاد جاذبه در نگارش آثار دفاع مقدس گفت: باید بتوانیم جذابیت و شیرینی مطالعه را برای مخاطب با خوب نوشتن بیشتر کنیم و شیرینی را در مذاق آنها ایجاد کنیم. نباید این اسناد فقط در دست فرماندهان دست به دست بچرخد باید فضای را به گونهای بسازیم که اسناد ما عمومیت و جامعیت پیدا کرده و همه از آن استفاده کند.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار