به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، دزدانی که همگان فکر میکردند داستان آنها به افسانهها پیوسته است، راهزنانی با یک چشم. اما آنها دوباره بادبانها را برافراشتند و به کمین نفتکشها و کشتیهای تجاری نشستند؛ آنطور که "دریادار علیرضا بیاتی" فرمانده مرکز آموزش تفنگداران دریایی منجیل میگوید، کلاهسبزها در ۴۰ سال گذشته همه نقشههای دزدان دریایی در خلیج عدن و دریای سرخ را نقش بر آب کردهاند.
آخرین عملیات کلاهسبزهای منجیل، آزادسازی کشتی تجاری چینی در فروردین ماه سال گذشته بود، عملیاتی که به دستگیری ۹ تن از دزدان دریایی منجر شد. مرکز آموزش تفنگداران دریایی منجیل، نخستین آموزشگاهی است که در سال ۱۳۴۸ در کشور و با هدف تربیت نیروهای تفنگدار و تکاور برای عملیاتهای واکنش سریع تأسیس شد. گروهی از غواصان قدیمی نیروی دریایی معروف به آببازان نخستین هسته تفنگداران دریایی منجیل را تشکیل دادند، آنها نخستین گروه راهنما و مربی شدند که هر سال تفنگداران و تکاوران به یگانهای عملیات نیروی دریایی ارتش تحویل میدادند.
بیدارباش
ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه بامداد است. ارشد دسته با روشن کردن چراغ آسایشگاه و فریاد برپا، همه را بیدار میکند تا آماده ادای نماز صبح شوند.
پس از نماز و صرف صبحانه، تکاوران آموزشی که در طول دوره آنها را دانشآموز خطاب میکنند مشغول نظافت عمومی مثل نظافت آسایشگاه و محوطه بیرون آنجا میشوند و پس از پایان در میدان صبحگاه آماده میشوند تا مراسم را اجرا کنند.
هوا کمکم روشن شده و با سوت مربی، گروه ۱۵ نفره تکاوران فعالیت خود را آغاز میکنند، آنها با ۱۶ کیلومتر دویدن کار خود را شروع میکنند، وقتی بدنهایشان به خوبی گرم شد، نوبت به تمرین در میدان موانع است، محوطهای بسیار بزرگ که شامل برجهای راپل، ماکتهای شبیهسازی شده شناورهای کوچک و بزرگ، موانع پاندولی، سیمخاردار، حوضچههای آب، رودخانه خروشان و موانع طبیعی دیگر است که عبور موفقیتآمیز از هر یک از آنها نیاز به آمادگی جسمانی بسیار بالایی دارد.