انتشارات روایت فتح بررسی می کند

علل و عوامل طولانی شدن جنگ

در سال جاری به بررسی علل و عوامل طولانی شدن جنگ خواهیم پرداخت؛ زیرا در تاریخ دفاع مقدس عملیات‌های مهم و سرنوشت سازی را انجام دادیم که هر کدام به تنهایی می‌توانست مسئله جنگ را در مقطع خود، خاتمه دهد؛ اما علل و عواملی باعث شد این پیروزی نهایی به تعویق بیفتد و جنگ تحمیلی، هشت سال به طول بینجامد.
کد خبر: ۱۸۰۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۱ - 04May 2014

علل و عوامل طولانی شدن جنگ

برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بهانهای شد تا گپ و گفتی دوستانه با حسن علایی مدیر انتشارات روایت فتح پیرامون فعالیتهای سال جاری و موضوعات مرتبط با نشر دفاع مقدس داشته باشیم. لذا آنچه در ادامه آمده مشروح این گفتوگوی دوستانه مدیر انتشارات روایت فتح با خبرگزاری دفاع مقدس است.

*رویکرد امسال نشر روایت در خصوص تحقق شعار سال چیست؟

شعار امسال که اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی تعیین شده است میتواند بدین معنی باشد که کارهای امسال باید با رویکرد و و مدیریت جهادی صورت گیرد یعنی اگر گروهی زندگی جهادی را تجربه نکرده باشد در مسند مسئولیت و مدیریت هم نمیتواند مدیریت جهادی را اعمال کند. در حالی که رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس زندگی جهادی را تجربه کردند و بعدها هم که در مسند مدیریت قرارگرفتند مدیریت جهادی را پیشه خود ساختند اما ما به عنوان نشر روایت که ارتباط مستقیمی با دفاع مقدس دارد، میخواهیم فصول درخشان زندگی جهادی را برای همگان بازگو کنیم.

لذا در صدد هستیم تحقق این شعار را در لابه لای کتابهایمان به عینیت برسانیم. ولی در کنار این بحث، دو سه کار دیگر هم میخواهیم در سال ۹۳ انجام دهیم که یکی از آنها دنبال کردن اساسیترین و مبناییترین مطالبات و انتظارات رهبر معظم انقلاب در عرصه دفاع مقدس است زیرا ایشان در حوزه دفاع مقدس مطالبات و انتظاراتی دارند که در سالهای گذشته نیز این انتظارات و مطالبات وجود داشته است لذا قرار گذاشتیم در سال جاری به یکی از این مطالبات ایشان بپردازیم که در موعد خودش به جزییات بیشتر آن اشاره خواهیم کرد.

یکی دیگر از موضوعاتی که با همین بحث قرین است، این است که میخواهیم در سال جاری به بررسی علل و عوامل طولانی شدن جنگ بپردازیم. زیرا ما در تاریخ دفاع مقدس عملیاتهای مهم و سرنوشت سازی را انجام دادیم که هر کدام به تنهایی میتوانست مسئله جنگ را در مقطع خود، خاتمه دهد اما علل و عواملی باعث شد این پیروزی نهایی به تعویق بیفتد و جنگ تحمیلی، هشت سال به طول بینجامد.

از دلایل عمده طولانی شدن جنگ هم میتوان به دخالت قدرتهای بزرگ اشاره کرد به عبارتی در هر مقطعی که رزمندگان ما عملیاتهای سرنوشت سازی را انجام میدادند، قدرتهای دنیا دخالت میکردند و با ارسال کمکهای مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی موجب میشدند جنگ طولانی شود. به همین جهت امسال در صدد هستیم نقش قدرتهای بزرگ در صحنه هشت سال دفاع مقدس را با استناد به اسناد و مدارک، تبیین کنیم.

لذا میخواهیم بر روی چند کشور اصلی متمرکز شویم و با اسناد و مدارک کافی، نقش آنها را در طولانی شدن جنگ باز گو کنیم. بنابر این مجموع این اقدامات رویکرد اصلی ما در حوزه نشر دفاع مقدس محسوب میشود.

* برای مستند نگاری وقایع دفاع مقدس به نظر میرسد باید به اسناد طرف مقابل نیز توجه کرد با توجه به این موضوع چرا تاکنون نسبت به این مسئله توجه لازم صورت نگرفته است؟

حدود سال ۷۸ ـ ۷۷ انتشارات سپاه کتاب «ویرانههای دروازه شرقی» نوشته «وفیق السامرایی» مسئول اداره استخبارات زمان صدام که در لندن منتشر شده بود را باز نشر داد تا بدین طریق از طرف مقابل به جنگ نگاه کرده باشیم. پس باید به این رویکرد توجه کنیم و نشر روایت فتح هم باید در این زمینه پیشقدم باشد اما هنوز کارهای جدی که بتواند جبهه خودی را به نحوی مطلوب و کامل بازروایی کند، کم داریم.

البته دست یابی به اسناد در این حوزه مشکل است و برای تحقیق این امر نیازمند همکاری مشترک با طرف مقابل هستیم تا بتوانیم به یکسری اسناد و مدارک مربوط به جنگ تحمیلی از دریچه دید آنها، دست یابیم و یا افرادی که در جبهه مقابل ما نقش تعیین کنندهای داشتند را به گفتگو ترغیب سازیم.

پس اگر بخواهیم از حقایق جنگ به درستی استفاده کنیم، نیازمند چنین جامعیتی هستیم ولی این قدر خلاء و کمبود در این حوزه وجود دارد که نمیتوانیم برای آن سمت، به طور جدی سرمایه گذاری کنیم. هر چند که ورود همزمان به این حوزه هم بلا اشکال است. به هر تقدیر ورود به این حوزه و انجام کارهای ماندگار، نیازمند توافقهایی در سطوح بالای مدیریتی کشور است.

*آیا طرف مقابل نیز همانند ما در رابطه با نشر آثار مربوط به این جنگ هشت ساله اهتمام دارد؟

در زمان صدام دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کارهایی در راستای محکومیت ما انجام داده بودند که به عنوان مثال در سال ۶۵ بحثی در سازمان ملل درباره مستندات دو کشور مبنی بر متجاوز بودن کشور مقابل مطرح بود که آن موقع رژیم بعث عراق چندین جلد کتابهای قطور حاوی مستندات جعل شده به سازمان ملل ارایه داده بودند تا نشان دهد ایران متجاوز است. بنابر این چون طرف مقابل قداستی برای جنگشان قایل نیست و به دنبال پاک کردن خاطرات آن روزها را از ذهنشان هستند، به اندازه ما در این حوزه کتاب منتشر نکردهاند.

*نشر روایت چه برنامهای برای نمایشگاه بین المللی کتاب دارد؟

حضور نشر روایت در این رخداد فرهنگی که بسیار قابل تأمل است، این فرصت را ایجاد کرده تا مثل دورههای قبل در نمایشگاه حضور یابیم. در این رابطه ۲۲ عنوان کتاب چاپ اولی از سال ۱۳۹۲ و ۲۵ عنوان کتاب تجدید چاپ شده در نمایشگاه در دسترس علاقمندان قرار گرفته است البته پنج عنوان هم اکنون در موضوع زندگانی شرف خانلو، شهیدان محلاتی و ژولایی، ترجمه دو عنوان شعر مقاومت و اقتصاد دفاع در دوران جدید، زیر چاپ قرار دارد.

موضوعی که در سر فصل فعالیتهای انتشاراتی خود قرار دادیم توجه به آزادگان و جانبازان است زیرا به نظر میرسد در این حوزهها کتابهای کمی و کیفی قابل توجهی منتشر نشده از این رو یکی از سیاستهای نشر روایت پرداختن به این دو حوزه است.علاوه بر این نگارش کتابهایی نیز درباره شهیدان کاظمی، چمران، باکری به اتمام رسیده که در آستانه کار نهایی قرار دارند.

*حوزههای دیگری نیز برای فعالیت پیش بینی کردهاید؟

حضور در عرصه کودک و نوجوان هم عرصه دیگری است که کار جدی در آن صورت نگرفته لذا بنا داریم امسال در این حوزه تعدادی کتاب که از پنج عنوان هم بیشتر نخواهد شد را تهیه و منتشر کنیم.

*مجمع ناشران دفاع مقدس به چه موضوعاتی باید بپردازد؟

مجمع ناشران دفاع مقدس باید موضوعات خاصی را رصد کند تا بدین شکل خلاءها و کمبودهای این حوزه رفع شود.

*حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت را چطور ارزیابی میکنید؟

برای تجربه اندوزی باید عرصههای مختلف فرهنگی را تجربه کنیم لذا شرکت در نمایشگاه فرانکفورت تجربیات ارزشمندی دارد و میتوانیم با حضور در این رویداد فرهنگی به تجربیات خود بیفزاییم اما باید رویکردمان هوشمندانه باشد.

*مقام معظم رهبری در سخنرانی خود در جمع کاروانهای راهیان نور از خطر تحریف دفاع مقدس سخن گفتند؛ به نظر شما علت طرح این موضوع از کجا ناشی شده و نویسندگان و پژوهشگران چه وظیفه ای دارند؟

این خطر از زمان دفاع مقدس شروع شده است یعنی گروههای سیاسی بودند که اصل قضیه را نمیپذیرفتند مثل نهضت آزادی و ملی گراها که ذاتا با جنگ مخالف بودند. خصوصا در مقطعی که اصرار میکردند ایران به اصطلاح دفاع مقدس بخصوص در مقطع پس از خرمشهر را ادامه ندهد اما همان موقع قسمتهای زیادی از کشورمان در اشغال عراق بود. بدین ترتیب تحریف دفاع مقدس از همان موقع شروع شد و کسانی که به هیچ وجه سهمی در دفاع مقدس نداشتند اکنون تاریخ دفاع مقدس را به نفع خودشان تدوین میکنند و ارزشهایی را که رزمندگان خلق کردند و موثر در خلق آن بودند در حال مصادره به نفع خود هستند.

به همین خاطر مراکز پژوهشی مرتبط با آثار دفاع مقدس باید اقدام به تدوین این آثار کنند. در واقع نباید فکر کنیم هشت سال مقاومتی صورت گرفته و اکنون به پایان رسیده است زیرا تازه بحثهای تاریخی مربوط به دفاع مقدس شروع شده زیرا گفته میشود چنانچه از تاریخ سندی حداقل ۳۰ سال گذشته باشد، میتوان آن سند را منتشر کرد. بر این اساس ما اکنون در چنین دورهای قرار داریم پس باید کسانی که اسنادی از آن روزها دارند برای انتشار با هم تشریک مساعی کنند تا دفاع مقدس ما دچار تحریف نشود.

بنابر این هشدار مقام معظم رهبری بسیار جدی است زیرا بحث تحریف در حال روی دادن است و حتی در خارج کشور کسانی هستند که میخواهند تاریخ دفاع ما را که هیچ نقشی هم در آن نداشتند، به نفع خود تدوین کنند تا از اصالت و ماندگاری بیفتد.

به همین علت همه کسانی که در این رابطه از جمله نویسندگان و ناشران تعهد دارند باید هشدار رهبری را جدی بگیرند و مانع از پیشروی افرادی با چراغ خاموش در این حوزه شوند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ملی علیزاده
|
-
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۸
0
0
لطفا حاج حسن اقای اعلایی اگر اقای اسرافیل علیزاده یعنی پدر بنده و دوست قدیمی تان را بخاطر اوردید پیام دهید
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار