سردار گل‌علی بابایی در گفت‌وگو با دفاع مقدس:

داستان‌نویس‌های دفاع مقدس نیازمند حمایت مالی هستند

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با بیان این‌که امسال کتاب‌های چاپ اول کمی در حوزه دفاع مقدس منتشر شده‌اند، گفت: باید به لحاظ مالی از داستان‌نویس‌هایی که چند سال از عمر خود را صرف نوشتن یک رمان می‌کنند، حمایت کرد.
کد خبر: ۱۸۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹ - 06May 2014

داستان‌نویس‌های دفاع مقدس نیازمند حمایت مالی هستند

سردار گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس، با بیان اینکه من در نمایشگاه کتاب تهران بیشتر به غرفههایی سر میزنم که کتابهای دفاع مقدس عرضه میکنند، اظهار کرد: امسال کتابهای چاپ اول کمی در حوزه دفاع مقدس منتشر شدهاند و تولیدات فروکش کرده است. بعضی از ناشران هرسال ده تا پانزده کتاب جدید منتشر میکردند که امسال کمتر شده است.

وی با اشاره به علت کمشدن تعداد کتابهای دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب، تصریح کرد: شاید گرانی کاغذ که پارسال و دوسال قبل انتشاراتیها با آن درگیر بودند یکی از علتها باشد. همچنین احتمالا مشکلاتی فراروی نویسندهها برای نگارش کتاب دفاع مقدس باشد.

بابایی در خصوص مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل خاطرات دفاع مقدس به رمان و داستان، تصریح کرد: ما در سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس کارگروهی به نام "قصه و رمان" تشکیل دادهایم که کار این کارگروه گسترش نویسندگی در بخش داستان و رمان است.

نویسنده کتاب "همپای صاعقه" افزود: در بخش خاطرات و تاریخ شفاهی آثار زیادی منتشر میشوند، ولی آنچه کم است قصه و رمان است. این کارگروه قرار است نشستهایی در مراکز استانها داشته باشند و همچنین با تدوین شیوهنامه و جزوههایی نویسندهها را به داستاننویسی ترغیب کنند.

وی ادامه داد: همچنین روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت نیز نشستی تخصصی با موضوع "نقش انسان در داستانها و رمانهای دفاع مقدس" با حضور احمد شاکری، جهانگیر خسروشاهی و خسرو باباخانی در سالن یاس خواهیم داشت که میتواند در گسترش داستاننویسی دفاع مقدس موثر باشد. ما به دنبال این هستیم که نویسندهها را به این سمت ترغیب کنند که داستان و رمان بنویسیم و میدانیم که نویسنده رمان و داستان کم داریم.

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با اشاره به برگزاری ۶ دوره جشنواره داستان کوتاه یوسف، بیان کرد: در ششمین جشنواره یوسف که اواخر سال قبل برگزار شد، داستان کوتاههای زیادی ارسال شد، ولی مشکل اصلی ما داستان بلند و رمان است که باید برای آن تمهیداتی اندیشیده شود تا اینکار رونق پیدا کند.

وی با بیان اینکه نوشتن داستان و رمان چیزی نیست که بتوان آن را به نویسندهها القا کرد، یادآور شد: داستاننویسی ذاتی است و باید در وجود خود نویسنده باشد و این موضوع باید در خود نویسندهها تحریک شود.

سردار سرتیپ دوم پاسدار بابایی با اشاره به مشکلات نویسندههای داستان و رمان دفاع مقدس تصریح کرد: باید به لحاظ مالی از داستاننویسها حمایت کرد. هرچند شاید برخی اسم آنرا دولتینویسی و سفارشینویسی بگذارند، ولی نویسندهای که میخواهد چند سال از عمر خود را برای نوشتن یک رمان صرف کند، باید پشتوانه مالی داشته باشد و این را باید برایش مهیا کرد. ضمن اینکه باید شرایط روحی و پژوهشی را فراهم کرد و منابع را هم در اختیار آنان قرار داد.

وی در پایان با اشاره به ارائه آثار خود در نمایشگاه گفت: در حال حاضر در حال نگارش جلد دوم کتاب پژوهشی "گردان نهم" هستم. چاپ اول زندگینامه شهید حسین قجهای با نام "پهلوان گود گرمدشت" نیز امسال در نمایشگاه کتاب عرضه شده است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار