به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در این جلسه پیرامون مسأله گویاسازی مناطق عملیاتی و یادمانهای دفاع مقدس بحث و حاضرین در جلسه به بیان مطالبی در این خصوص پرداختند.
در ابتدای این جلسه، سرهنگ "نادر ادیبی" دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور گفت: شناسنامهدار کردن مناطق عملیاتی و یادمانهای دفاع مقدس باعث کمک و پاسخگوی بسیاری از سؤالات زائرین خواهد بود.
وی اجرای این طرح را در حوزه راهیان نور زمینه مناسبی برای روایتگری دوران دفاع مقدس دانست و عنوان کرد: گویاسازی مناطق عملیاتی و یادمانهای دفاع مقدس، درک بهتر مطالب عنوان شده توسط راویان دفاع مقدس را برای زائرین راهیان نور به دنبال خواهد داشت. جلوگیری از فراموشی و تحریف وقایع دفاع مقدس، با توجه به ثبت این وقایع به صورت مستند و با ذکر منبع و مأخذ مورد تأیید، از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
ادیبی خاطرنشان کرد: باید مشخص شود که عملیاتها از کجا شروع، چه مراحلی را طی و در کجا به پایان رسیده است. مسیرها و محورهای انجام عملیاتها، حد تجاوز دشمن، محورهای تجاوز دشمن از جمله محل شکسته شدن مرز، معرفی یگان متجاوز، مشخصات لشکرکشی دشمن و...، زمان تجاوز دشمن به شهرها، میزان، نوع آسیب و آمار دقیق مردم بیگناه به شهادت رسیده، مشخص شدن محل شهادت فرماندهان و مسئولین دفاع مقدس، معرفی نقاط شاخص مثل بیمارستانهای صحرایی و...، تاکتیکهای ویژه که فقط یک بار در جنگ استفاده شدند مانند آب انداختن در منطقه عملیاتی سوسنگرد توسط شهید چمران که باعث به گل نشستن تانکهای دشمن شد، راهنمای یادمانها، مناطق و سنگرها و... از مواردی هستند که در طرح گویاسازی، با استفاده از روشهایی مانند ثبت وقایع بر روی تابلو و نصب تابلوها به طور مکرر در مسیرهای بازدید، اجرا خواهند شد.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور در توضیح نقاط مهم عنوان کرد: نقاطی به عنوان نقاط مهم، از بین یادمانهای دفاع مقدس انتخاب خواهند شد که شاخصههایی از قبیل قرار داشتن در مسیر بازدید، انجام عملیات در آن نقطه، قرار داشتن محل شهادت شهدای شاخص در آنجا، استفاده از آن نقطه به عنوان نقطه آغاز و یا نقطه پایان عملیات و... را دارا باشد.