به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، فتح الله نادعلی معاون امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی در یادداشتی با هدف بررسی سیره شناسی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدسبه بررسی الگوی سبک زندگی در جنگ تحمیلی پرداخته و می نویسد: باید اوصاف خوبان این دیار در یافتن مولفه های یک زندگی برتر بررسی شود؛ چه آنها که رفتند و چه آنها هستند و هنوز هم الگویی زیبا برای یک زندگی زیباترند.
در این قسمت به برخی دیگر از خصوصیاتِ زندگیِ هشت ساله اشاره می شود؛ خصلت هایی که نشان داد هم عملی و کاربردی است و هم تضمین کننده ی یک زندگی موفق و الگویی است مناسب برای همه ی کسانی که به دنبال داشتن یک زندگی ایمانی هستند.
صداقت
در فرهنگ دینی ما جایگاه راستگویان، بسیار والاست و صداقت از معیارهای اصلی در سنجش ایمان به کار می آید؛ به حدی که گفته می شود؛ مومن ممکن است بر اثر غفلت برخی از معاصی را مرتکب شود؛ اما هیچ گاه دروغ نمی گوید. پس یکی از مولفه های اصلی در زندگی ایمانی، صداقت است.
انسان معتقد به ارزشهای دینی، برای پیشبرد مقاصدش هرگز به دروغ متوسل نمی شود و نظام مردم سالار دینی، صداقت با مردم را یکی از پایه های اساسی تحقق اهداف خویش می داند. بر اساس آموزه های دینی، نجات در تمام فراز و نشیب های زندگی با رعایت صداقت در گفتار و کردار به دست می آید و موفقیتی که بر پایه ی عدم صداقت حاصل شود؛ در حقیقت شکستی است که تنها رنگ موفقیت دارد.
زندگی پیروزمندانه ی رزمندگان اسلام و دلسوزانِ مرتبط با دفاع مقدس، ثمره تحقق عناصر و عواملی بود که می توان مهمترین آن را عنصر صداقت دانست .در هشت سال حماسه و ایثار، حاکمیت صداقت در تعاملات، ارتباطات و روابط اجتماعی چشم گیر بود و جامعه ی اسلامی مان نیز از این فیض بهره مند می گردید.
شادکامی ها و نگرانی ها صادقانه مطرح می گردید؛ قبل از عملیات؛ نقاط قوت و ضعف دشمن و نیروهای خودی، در نهایت راستی مطرح می گردید. صادقانه همه در عملیات شرکت می کردند؛ و آنچه داشتند صادقانه در طبق اخلاص می گذاردند.
مردم، مسئولان و رزمندگان اسلام در طی یک زندگی هشت ساله ثابت کردند که می توان در نهایت صداقت و راستگویی، یک زندگی ایمانی را ترسیم کرد. زندگی کرد و دروغ نگفت ! اکنون جامعه ی ما به خود می بالد که برای عملی ساختن عنصر صداقت در زندگی، هشت سال زندگی سر شار از راستی و درستی را ، به عنوان الگو در اختیار دارد.
دنیا برای آخرت
یـکـی از مواردی که مورد توجه و اهـتـمـام اسلام قـرار گـرفـتـه، بی وزنی دنیا در برابر آخرت است .در زندگی ایمانی، دنیا محل رشد وتعالی برای یافتن آخرتی زیبا و ماندگار است .
رزمندگان اسلام و همه ی مجاهدان معتقد بودند؛ دنـیـادوسـتـی و دل بستن بـه حـیـات دنـیـا، شوق جهاد و دفاع را در دل مـی خشکاند و در مـقـابـل، فـریـفـتـه نـشـدن بـه جـلوه هـای زودگـذر آن از عـوامـل پـیـروزی در نبرد نظامی و صـحـنـه های مختلف زندگی اسـت.
آن ها در هشت سال مجاهدت خویش، بارها و بارها دل کندن از دنیا را تجربه کردند وثابت کردند که می توان از مواهب دنیا برای ساختن آخرتی زیبا بهره مند گردید
اکنون که جامعه ی اسلامی ما به دنبال یافتن سبکی مناسب برای زندگی است، می تواند از تجربه ی آن سال ها ی نورانی بهره مند گردیده و عنصر " دنیا برای ساختن آخرتی مورد رضایت خداوند" را در طول زندگی خویش مرور کند.
شجاعت
شجاعت یکی از مولفه های اصلی در سبک زندگی ایمانی است. انسان مومن شجاعت را با شناخت درست از مبدا و معاد در خود نهادینه کرده است. انتقال واقعیات تاریخ دفاع هشت ساله، می تواند از این واژه ی کلیدی رمز گشایی کند و انتقال شجاعت های دلاور مردان در مقابل ماشین نظامی جهان، می تواند منشاء حرکت شجاعانه ی ما و همه ی نسل ها در فتح تمام قله ها ی ترقی و پیشرفت باشد.
آن هنگام که نیروی شناسایی، برای ارزیابی قوای دشمن و مشخص کردن موانع جغرافیای و ایذایی، در شب های تاریک به قلب دشمن نفوذ می کرد و برای اطمینان از یافته ها ، این کار را بارها تکرار می نمود.
آن زمان که بچه های تخریب برای باز کردن معبر، پیش تر از ستون رزمندگان و در آرامشی مثال زدنی، میادین مین را خنثی و راه را برای حمله ی رزمندگان باز می نمودند و آن هنگام غواصان خط شکن در شب تاریک به اروند می زدند و در آن سوی آب با انهدام سنگر های دشمن، شرایط را برای عبور رزمندگان از عرض رود خانه آماده می کردند و آن هنگام که جهادگران سنگر ساز قبل از رزمندگان خط شکن و در تیر رس دشمن، بر روی لودر با زدن خاکریز، جان پناهی را برای رزمندگان آماده می کردند؛ واژه ی شجاعت، به ظهور می رسید .
در طول هشت سال نبرد نابرابر، رزمندگان اسلام بدون هراس از قدرت دشمن، درسی ماندگار از شجاعت و رشادت را در تاریخ ثبت نمودند. و ثمره ی شجاعت در زندگی را به آیندگان هدیه کردند.
مقاومت
از دیگر جلوه های ارزشمند سپاه اسلام در طول دفاع هشت ساله، تبلور فرهنگ مقاومت و ایستادگی بـود کـه بـه واسطه بهره مندی از این ویژگی، صحنه های زیبا و پرشوری خـلق می شد. امام بزرگوار (ره) به عنوان فرماندهی کل قوا، فرماندهان، رزمندگان و مردم خداجوی ایران اسلامی در طول هشت سال جنگ نا برابر، هیچ گاه مرعوب قدرت و شوکت ظاهری دشمن نشدند و با اتکال به خداوند متعال در فراز و نشیب ها و هجمه ی فراگیر استکبار مقاومت پیشه کردند و پیروزی سر افرازانه را به ملت خداجوی ایران زمین تقدیم نمودند .
دلاور مردان این سرزمین در عمل ثابت کردند که ارزش هر انسان به میزان صبر و مقاومتی است که در برابر چالش های پیش رو از خود نشان می دهد . نظام اسلامی و مردم فهیم ایران اسلامی سخت ترین شرایط زندگی را در دوران هشت ساله تجربه کردند و با صبر و مقاومتی مثال زد نی ، عزت و اقتدار را به این سرزمین ارزانی داشتند
جامعه کنونی و نسل های آتی اگربه دنبال سبکی از زندگی هستند که نتیجه ی آن تعالی روح و رسیدن به اوج بندگی خداوند و ورود به مقام قرب الهی باشد، ناگزیرند؛ با عمل کردن به مولفه های یک زندگی ایمانی و نهادینه کردن خصلت ها ی نیکو در رفتار و مقاومت آگاهانه و سازنده در برابر دشمنان درونی و بیرونی، این مقام بلند و در شان خویش را با افتخار به دست آورند.
ادامه دارد...