جروزالم پست:

مذاکرات هسته‌ای "ایران و قدرت‌های جهانی" در نقطه اوج خود قرار گرفته است

ایران و شش قدرت جهانی در حالی دور تازه‌ای از مذاکرات خود را در وین آغاز کردند که هدف آن‌ها تحقق یک توافق جامع تا پیش از پایان مهلت ۲۰ جولای است.
کد خبر: ۱۹۰۰۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴ - 14May 2014

مذاکرات هسته‌ای

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، صهیونیستی جروزالم پست در مقالهای نوشت: مذاکرات هستهای میان «جمهوری اسلامی ایران» و قدرتهای جهانی بار دیگر برای حل اختلافات ۱۰ ساله بر سر برنامه هستهای و فعالیت تاسیسات اتمی ایران در وین آغاز شده است. این گفتگوها این احتمال را دارند که علیرغم وجود برخی موانع به توافقی نهایی و جامع ختم شوند.

دور تازه مذاکرات از صبح امروز (چهارشنبه) در وین در حالی شروع شد که مقامات دو طرف ابراز امیدواری کردهاند که طی سه روز مذاکرات بتوانند به مرحله تدوین پیش نویس توافق جامع برسند.

در ادامه این مقاله آمده است: پس از سه ماه از بحثهای مبسوط درباره انتظارات و خطرات احتمالی، هر دو طرف هم اکنون تصمیم دارند تا تدوین متن توافق نامه نهایی را آغاز کنند. چنین توافقی پایانی خواهد بود بر سالها خصومت، اختلاف و بیاعتمادی میان ایران و غرب که میتواند منطقه خاورمیانه را وارد جنگی دیگر کند.

در دو ماه آینده شش قدرت جهانی _ ایالات متحده، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان _از ایران میخواهند تا فعالیتهای هستهای خود در نیروگاهها را به اندازه محسوسی کاهش دهد، چرا که بیم آن میرود که در آنها سلاح اتمی تولید شود. در مقابل جمهوری اسلامی خواستار لغو کامل تحریمهای اقتصادی غرب علیه تهران میباشد.

دیپلماتهای هر دو طرف مذاکره عنوان کردهاند که تصمیم دارند تمامی نقاط مورداختلاف را از جمله فعالیتهای غنی سازی در نیروگاههای ایران، آینده توانمندیهای اتمی تهران و همچنین زمان بندی لغو تحریمهای اقتصادی را تا اواسط جولای حل و فصل نمایند. توافقنامهای موقت میان این دو طرف در نوامبر سال گذشته منعقد شده است.

جروزالم پست همچنین تصریح کرد: این در حالی است که روز گذشته یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود درباره خوشبینی بیش از حد در این مذاکرات هشدار داده است. وی اظهار کرده است: به مردم هشدار میدهد که تهیه پیش نویس قطعنامه به این معنا نیست که تحقق توافق نهایی قریبالوقوع خواهد بود و یا اینکه مذاکره کنندگان مطمئنا میتوانند به یک قطعنامه جامع دست پیدا کنند.

این روزنامه صهیونیستی مدعی شد: قدرتهای جهانی عمیقا میخواهند مطمئن شوند برنامه هستهای ایران به اندازه کافی محدود شده که در صورتی که تهران تصمیمی برای ساخت سلاح اتمی داشت،  مونتاژ قطعات بمب اتمی مدت زمان طولانی نیاز داشته باشد. مقامات «جمهوری اسلامی» تمایل برای ساخت یا مونتاژ سلاح اتمی را کاملا رد کردهاند.

تعداد سانتریفیوژها موضوع اصلی این اختلاف است، چرا که از این طریق ایران بطور بالقوه قادر خواهد بود اورانیوم را با کیفیت مورد نیاز بمب اتمی غنیسازی کند. ادامه فعالیت سانتریفیوژها از مباحث پذیرفته شده در مذاکرات هستهای تاکنون است.

در انتهای این مقاله آمده است: تهران دارای ۱۰ هزار ماشین عملیاتی در نیروگاههای هستهای خود است که اعضای ۵+۱ خواستار کاهش این تعداد به زیر هزار ماشین هستند. درخواستی که به احتمال فراوان از سوی مذاکره کنندگان هستهای «جمهوری اسلامی ایران» با مخالفت مواجه شود.

تحقیق و توسعه فناوریهای نوین هستهای توسط ایران و میزان اورانیوم غنی شده در انبارهای نیروگاهی همچنان بعنوان نقاط مورداختلاف دو طرف باقی خواهد ماند.

گفتنی است اورانیوم غنی شده هم میتواند بعنوان سوخت مورد استفاده نیروگاههای هستهای مورد استفاده قرار گیرد و در صورت رسیدن به درجه خلوص بالاتر نیز در ساخت بمب اتمی کاربرد دارد.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار