یکم خرداد

یادواره سردار شهید "جعفر جنگروی" برگزار می‌شود

تیپ نیرو مخصوص حضرت زهرا(س) یادواره سردار شهید "جعفر جنگروی" و "عباس حسنی نیا" را برگزار می‌کند.
کد خبر: ۱۹۰۹۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵ - 16May 2014

یادواره سردار شهید

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، تیپ نیرو مخصوص حضرت زهرا(س) سپاه تهران بزرگ در نظر دارد به مناسبت سالروز شهادت سرداران شهید جعفر جنگروی و عباس حسنی نیا، مراسم نکوداشت نام و یاد این سربازان شهید اسلام را در تاریخ یکم خرداد در محل مجتمع مسکونی شهید جنگروی برگزار کند.

فعالیتهای شهید پس از پیروزی انقلاب اسلامی

جعفر، با روحی انقلابی و پر شور، از فردای ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ خود را وقف حراست از دستاوردهای انقلاب میکند. از اوایل سال ۱۳۵۸ به عضویت رسمی سپاه پاسداران درمیآید و دورهٔ آموزشی خود را در پادگان ولی عصر (عج) میگذراند. در خرداد ماه ۱۳۵۸، به دنبال شروع غائله خلق عرب در خوزستان، همراه تعدادی راهی خوزستان میشود. او در دستگیری عناصر ضد انقلاب و اشرار منطقه، از خود رشادت بالایی بروز میدهد و با قاطعیت و شجاعت زیاد، تعداد زیادی از عوامل محرک عرب خوزستان را سرکوب یا دستگیر مینماید.

جعفر به خاطر ابراز رشادت و لیاقت و کاردانی در سرکوبی خلق عرب در خرمشهر، به عنوان نخستین فرمانده سپاه خرمشهر برگزیده میشود و همراه شهید جهانآراء و تنی چند به ساماندهی سپاه پاسداران و تأمین امنیت خرمشهر میپردازد.

وی مدتی نیز برای مقابله با گروهکهای ضد انقلاب در کردستان به این استان اعزام میشود و در مقابله با ضد انقلاب، فعالیت زیادی در سرکوبی آنان انجام میدهد. در یکی از ستون کشیها به سمت بانه و پاکسازی آن محور در گردنهٔ «خان» طی یک درگیری با گروهک کومله و دیگر گروهکها، به اسارت ضد انقلاب در میآید و مدت ۳۵ روز تحت سختترین شکنجهها قرار میگیرد و تا مرز شهادت نیز پیش میرود. چهار بار او را به پای جوخهٔ اعدام میبرند که به دلیل اختلاف میان گروهکها، نجات مییابد و سرانجام با عدهای مبادله میشود.

پس از آزادی از چنگال ضد انقلاب در کردستان، به تهران میآید و در سپاه تهران در دفتر فرماندهی کل سپاه مشغول به خدمت میشود و پس از آن به عنوان نماینده سپاه، به چند کشور مسلمان از جمله پاکستان، افغانستان، لیبی و لبنان سفر میکند و در چند سمینار نیز شرکت میجوید.

فعالیتهای شهید در دوران دفاع مقدس

شهید جنگروی، هنگام شروع جنگ تحمیلی، در لبنان به سر میبرد که به محض اطلاع از شروع جنگ از راه زمینی خود را به کشور میرساند و بلافاصله راهی جبهه غرب میشود و مدت شش ماه مستمر در آنجا میماند.
در عملیات «بازی دراز» گلولهای به کلاهش اصابت میکند و بیهوش میشود. او در جبههٔ غرب نیز رشادتهای زیادی از خود بروز میدهد. از این رو، به عنوان معاون اطلاعات- عملیات محور غرب برگزیده میشود. در طراحی و اجرای جنگهای نامنظم و چریکی، نقش فعال از خود ارائه میدهد و ضربات مهلکی از این طریق به دشمن وارد میآورد.

وی از اوایل سال ۱۳۶۰ مدتی با منصوب شدن به عنوان مسؤول طرح و برنامه عملیات تهران، منشأ خدمات ارزندهای در این واحد میشود.

شهید جنگروی، اواخر سال ۱۳۶۰ با دختری پاکدامن و پارسا ازدواج میکند و حضورش را در جنگ، شرط ازدواج قرار میدهد. یک ماه پس از ازدواج راهی جبهه جنوب میشود و در عملیات فتحالمبین شرکت میجوید. پس از آن در عملیات مهم «بیت المقدس» حضور فعال مییابد و در پاکسازی جاده «شلمچه» نقش مؤثری ایفا میکند.

او در تیر ماه ۱۳۶۱ در عملیات «رمضان» شرکت میجوید و در این عملیات به شدت از ناحیهٔ سر و صورت مجروح میشود. او را میان شهدا با هواپیما به پشت جبهه منتقل میکنند، که در هواپیما به هوش میآید. مدتی در بیمارستانی در در مشهد بستری میشود و پس از آن به تهران منتقل شده و حدود هشت ماه نیز در تهران، در یک بیمارستان بستری میشود. او یک چشم و یک گوشش را از دست میدهد و سمت راست صورتش نیز فلج میگردد و پانزده بار مورد عمل جراحی قرار میگیرد.

شهید جنگروی پس از بهبود مختصر سریع خود را به جبهه میرساند و در عملیات «والفجر مقدماتی» شرکت میکند. او تا سال ۱۳۶۳ با مسؤولیتهای مختلف در جبهه خدمات ارزندهای را از خود بر جای میگذارد. در سال ۱۳۶۳ در تشکیل قرارگاه «رمضان»، سهم بسزایی ایفا میکند و در راهاندازی و طراحی جنگهای نامنظم و چریکی در داخل عراق نیز لیاقت و توانمندی بالایی از خود نشان میدهد. در جنگهای نامنظم، از نیروهای مردمی عراق استفاده میکند. او به عنوان «قائم مقام قرارگاه رمضان» در شمال غرب کردستان خدمات شایستهای را ارائه میدهد. در تشکیل تیپ «بدر» نقش اساسی ایفا میکند.

جنگروی در عملیات بدر به عنوان فرمانده جناح راست وارد عمل میشود و در پاسگاه «ترامهی» عراق، به هدایت نیروهای تحت امر میپردازد. پس از آن، در اکثر عملیات هایی که به عنوان «قدس» در غرب و جنوب انجام میشود، حضور جدی و فعال مییابد.

وی در سال ۱۳۶۳ برای زیارت کعبه به حج مشرف میشود و پس از بازگشت از حج، به لشگر سیدالشهدا(ع) میرود و به عنوان جانشین لشگر انجام وظیفه میکند. در مدت کوتاه مسؤولیتش خدمات ارزشمندی را به رزمندگان ارائه میدهد.

شهید جنگروی، با اشتیاق فراوان در عملیات والفجر ۸ شرکت کرده و اوج حماسه و ایثار خود را در این عملیات حماسی، به نمایش میگذارد و سهم بسزایی در آمادهسازی نیرو و شناسایی منطقه و طراحی عملیات ایفا میکند. به نحوی که سردار فضلی در این باره میگوید: «حاجی در آماده سازی نیرو و شناسایی جزیرهام الرصاص زحمت زیادی را متحمل شد. شب عملیات، تحلیل خوبی از عملیات ارائه کرد. او به قرآن تفأل زد و پیروزی رزمندگان را نوید داد. شور و حال عجیبی داشت. ذکر میگفت و دعا و زیارت میخواند.»

چگونگی شهادت

شهید جعفر جنگروی پس از ماهها مجاهدت و ایثارگری، در عملیات والفجر ۸ در منطقه عملیاتی «فاو» در روز ۲۷ بهمن ۱۳۶۴ بر اثر اصابت ترکش به درجه رفیع شهادت نائل آمد. سردار فضلی در این باره میگوید: «گلوله در ۱۵ متری ما به زمین خورد. من، حاجی، کلهر و احسانینژاد بودیم. موجش همهمان را بلند کرد و زمین کوبید. تا به خودم آمدم صدای جنگروی را شنیدم که ذکر میگفت. بچههایی که بالای سرم آمدند از حال او پرسیدم. ترکشی به شکمش اصابت کرده بود. ما را روی لنج گذاشتند. داخل لنج به شهادت رسید.»

نظر شما
پربیننده ها