نقش عشایر در اقتصاد مقاومتی

با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری تولید و رفع نیاز بخشی از احتیاجات کشور، یکی از مسئولیت های عشایر است.
کد خبر: ۱۹۱۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۶ - 17May 2014

نقش عشایر در اقتصاد مقاومتی

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از بسیج، بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص عشایر در ذیل آمده است.

ترشی و شیرینی زندگی عشایر

من در استان فارس، در استان کهکیلویه و بویراحمد، در استان سیستان و بلوچستان، سراغ عشایر رفتم؛ هرجا که به عشایر سرزدم، دیدم که وضع و شرایط زندگی آنان و جاده و مسیر ییلاق و قشلاقشان و آذوقه رسانی به آنها سخت است و بعضی از اقلامی که احتیاج دارند - قند، شکر، برنج و روغنشان - باید از شهر بیاید. انشاءاللَّه هیچوقت شماها محتاج آذوقهٔ شهر نشوید؛ بلکه بتوانید حقیقتاً آن را تأمین و پشتیبانی کنید، تا این ملت محتاج بیگانگان نباشد. عشایر میخواهند بچههایشان به مدرسه بروند، اما سخت است. در بین این جوانان عشایر، افراد بسیار بااستعداد هست؛ من خودم دیدهام. در طول سالیان سیاه حکومت پهلوی - که خداوند روزبهروز بر عذابشان بیفزاید و آنها را با شیطانصفتان گذشتهٔ تاریخ محشور بکند - مشکلات عشایر باقی ماند، اما بعد از انقلاب خیلی کار کردند؛ لیکن آن مقداری که کار کردهاند، با آن مقداری که نیاز هست، خیلی فاصله دارد. باز هم بایستی برای عشایر خیلی تلاش بشود؛ وظیفه است.

بیانات در دیدار عشایر لرستان ۱۳۷۰/۵/۳۱

تنوع قومیتها یک امتیاز است

رهبر انقلاب اسلامی عشایر را مایه عزت و افتخار کشور دانستند و تاکید کردند: در کشور ما برخلاف برخی کشورها، تنوع قومیتها یک امتیاز محسوب میشود؛ زیرا عشایر کشور همواره پاسدار ملیت، دین و روحانیت و علاقهمند به مبانی اسلام و سنتهای بومی هستند.

حضرت آیتالله خامنهای ضمن توصیهٔ جوانان بهویژه عشایر به مطالعه و کتابخوانی و بر استفاده از انسانهای صاحب اندیشه درست و اسلامی برای تحکیم مبانی دینی و تقویت ایمان تاکید داشتند. ۱۵/۲/۹۲

سرمایه عشایر

عشایر ما، مردمانی صادق و بااخلاص و راستگو و شجاع و دور از نیرنگ و خدعه هستند. این خصوصیات، سرمایهٔ مهمی برای کشور محسوب میشود.
شجاعتشان در جنگ تحمیلی، به همه روحیه میداد

در ماههای اول جنگ تحمیلی، که روزهای غربت جبههها بود، مشاهده میکردم که عشایر با همان تفنگهای خودشان - که خیلی هم ساده و ابتدایی بود - یا با سلاحی که به آنها داده میشد، میآمدند. بخش مهمی از جبههٔ جنگ را اینها پُر کردند و با شجاعتشان، به همه روحیه دادند. در مناطق مرزی، عشایر بومی ما مثل کوه در مقابل دشمن میایستادند و زمین و رودخانهیی را که اشغالگران تصرف کرده بودند، پس میگرفتند، یا مانع دستاندازی و تصرف مجدد دشمن میشدند.

عشایر ذخایر انقلابند

امام عزیز که حقیقتاً قلب او در مواردی ملهم به الهامات غیبی الهی بود و گویی کلماتش متکی به وحی است، در یک جمله فرمود: عشایر ذخایر انقلابند. ذخیره، یعنی سرمایهیی که انقلاب در اختیار دارد، تا در وقت احتیاج آن را خرج کند. یکایک عشایر باید با همین روحیه و احساس، زندگی و کار کنند.

سهم عشایر در حراست از مرزها

عشایر غیوری که در مرزها هستند، باید وظیفهٔ مرزبانی را جدی بگیرند و دشمنی را که درصدد تجاوز است، منکوب کنند. البته بسیار بعید میدانیم که دشمنها بار دیگر به فکر تجاوز به مرزها باشند - این کار برای آنها حماقت است - اما یک ملت باید بیدار باشد و مرزهای خود را حفظ کند، و شما عشایر باید در این بیداری و حراست، سهم زیادی را ایفا کنید. عشایر مرزنشین مؤمن و غیور و شجاع، باید همانگونه که از خانه و منطقه و میهن خود دفاع میکنند، از مرزهای جمهوری اسلامی نیز دفاع کنند. تا وقتی عشایر غیور ما بهطور کامل روحیهٔ مرزبانی را در خود حفظ میکنند، دشمن جرأت تجاوز به مرزها را پیدا نخواهد کرد. عشایری هم که در مناطق غیر مرزی و نزدیک به مرکز کشور ساکن هستند، از نظر حفظ امنیت عمومی کشور، نقش مهمی را برعهده دارند.

وظیفه عشایر دفاع از انقلاب است

شما هرجا باشید، سرباز اسلام هستید. برادران شجاع عشایر ما در هر نقطهیی که هستند، باید بدانند امروز وظیفهٔ انسانی تک تک عشایر مؤمن کشور، دفاع از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است، که باید با قوّت و قدرت انجام گیرد.

نقش عشایر در اقتصاد مقاومتی

مسئولیت دیگری که عشایر برعهده دارند، تولید و رفع نیاز بخشی از احتیاجات کشور است. عشایر از قدیم یک قشر تولیدکننده و مایهٔ برکت برای کشور بودهاند. در دورانی که مسؤولان نظام جمهوری اسلامی سعی در بازسازی کشور دارند، عشایر باید این توان را حفظ کنند و بالا ببرند. البته مسؤولان موظف هستند به امور عشایر برسند و مشکلات احتمالی آنها را برطرف کنند.

بیانات مقام معظم رهبری در مراسم بیعت نمایندگان عشایر سراسر کشور ۱۳۶۸/۰۴/۰۹
 
عشایر مایهٔ عزت و افتخارند

در کشور ما، عشایر مایهٔ عزت و افتخارند. من در یک جمعی گفتم: بعضی از کشورها از اختلاف قومیتها در میان ملتشان، احساس بیم میکنند و میترسند؛ ولی ما از عشایرمان احساس خرسندی و خوشبختی میکنیم! چرا؟ چون عشایر ما - در هر نقطهای که هستند - پاسدار ملیت، پاسدار دین، طرفدار روحانیون و علاقهمند به مبانی اسلامی و سنتهای بومی این کشور بودهاند. ۱۳۸۷/۰۲/۱۵

نظر شما
پربیننده ها