به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از تسنیم، فیلمسینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا فیلمی در مورد حضور شهید مصطفی چمران در غائله پاوه است. هیچ کس زمان پیش تولید این فیلم در بهار 91 فکر نمیکرد که تازه ترین حرف حاتمی کیا با حاشیههایی در زمان تولید تا زمان اکران همراه باشد. فیلمی که در زمان تولید، تهیهکننده اش به دلیل برخی از مشکلات مالی دستگیر میشود و پس از آن بنیاد سینمایی فارابی مسئولیت مستقیم این پروژه را بر عهده میگیرد و این اولین حاشیه فیلمسینمایی «چ» می شود.
حاشیه دیگر این فیلم اختلافی است که بین نقش اصلی، فریبرز عربنیا و ابراهیم حاتمیکیا در روزهای پایانی تولید فیلم بوجود آمد. این اختلاف باعث شد با تغییر پایان بندی فیلم، آخرین سکانس، بدون حضور عربنیا به عنوان بازیگر نقش اول، فیلمبرداری شود. حاشیه ای که به زمان اکران آن هم کشیده شد. بازیگر نقش چمران فیلم «چ» در هیچ یک از نشستهای خبری و اکرانهای خصوصی فیلم حضور نداشت. بعدها پرویز پرستویی در مورد اینکه علاقه داشته در فیلم «چ» بار دیگر با حاتمیکیا همکاری کند سخن گفت و ادعا کرد اینکه من نقش چ را قبول نکردم به خاطر حضور مهدی کریمی به عنوان تهیه کننده این فیلم بود.
به هرحال در 20 آذرماه 91 فیلم برداری فیلم «چ» بدون حضور عرب نیا تمام شد. حاتمی کیا کارگردان ساکت 6 ساله اخیر با هیچ رسانه ای در زمان پس تولید فیلم مصاحبه نکرد. مراحل تدوین، صداگذاری، جلوههای بصری «چ» با وسواس کارگردان پیش می رفت. فیلم با دوره جدید مدیریت سینمایی به روزهای جشنواره فیلم فجر32 رسید. «چ» یکی از فیلم های که همه منتظر اکران آن بودند و روز 14 بهمن ماه در کاخ جشنواره فیلم فجر اکران شد و حاتمیکیا سکوت خبری خود را برای اولین بار شکست. در این نشست خبری از کمرنگ شدن نقش ارتش در فیلم «چ» ، بودجه ای 6 میلیارد تومانی فیلم و دلایل بازگشت دوباره حاتمی کیا به سینما دفاع مقدس صحبت شد.
همه چیز به خوبی پیش می رفت همه ی رسانه ها از حاتمی کیا و فیلم جدیدش حرف می زدند. اما در روز پنجم جشنواره سی دوم و پس از اکران موفق فیلم «شیار 143» در سالن سینمای برج میلاد حاتمی کیا در سالن نشست خبری فیلم «شیار 143» حاضر شد. او فیلم «چ» را به فیلم «شیار143» تقدیم کرد و با انتقاد و ابراز تأسف از راه نیافتن ابتدایی «شیار 143» به بخش سودای سیمرغ جشنواره گفت: این یک هشدار بزرگ برای سینمای ایران است. این یک تراژدی برای سینمای ایران است که فیلمی با این قدرت نمیتواند از همان ابتدا به جشنواره راه پیدا کند.من نمیدانم هیئت انتخاب چگونه این فیلم را دیدهاند و چه سلیقهای برای این جشنواره حاکم است که چنین فیلمی را نمیبینند، و حتماً باید لابی شود تا این فیلم به جشنواره راه پیدا کند.
ابراهیم حاتمیکیا که در جشنواره فیلم فجر 32 حضوری مستمر در برج میلاد داشت و اغلب فیلمهای مطرح را در کاخ جشنواره به تماشا نشست بدون هیچ موضعگیری مستقیمی از حضور در آیین اختتامیه جشنواره سی و دوم فیلم فجر انصراف داد. غیبت کارگردان فیلم سینمایی «چ» در آیین اختتامیه جشنواره سی و دوم فیلم فجر آنقدر عجیب بود که برخی رسانهها آن را «معنادار» توصیف کردند و بهدنبال کشف معنای آن بودند. شنیدهها درباره غیبت این کارگردان حکایت از دلخوری او از کیفیت داوری جشنواره داشت.