یادداشت اختصاصی/ سردار فتح‌الله جعفری

شرق و غرب پس از فتح خرمشهر به فکر نجات صدام افتادند

پیروزی بزرگ فتح خرمشهر باعث شد تا شورای امنیت سازمان ملل بعد از مدت‌ها که از آغاز جنگ تحمیلی می‌گذشت قطعنامه‌ای را در خصوص اجرای آتش‌بس به تصویب برساند؛ البته شرق و غرب با تصویب این قطعنامه به دنبال نجات صدام از شکست بودند.
کد خبر: ۱۹۹۱۲
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰ - 24May 2014

شرق و غرب پس از فتح خرمشهر به فکر نجات صدام افتادند

خبرگزاری دفاع مقدس- توازن قوا در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، با پیروزی الی عملیات بیتالمقدس به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر یافت، زیرا تا قبل از پیروزی در این عملیات کشورهای دنیا و حتی ارتش بعث عراق پی به قدرت دفاعی و توان نیروهای مسلح کشورمان نبرده بودند، اما وقتی این عملیات به پیروزی رسید همگان به توان و قدرت نیروهای مسلح کشورمان اذعان کردند.

در ابتدای جنگ به دلیل اینکه ارتش ایران به دلیل پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی فاقد انسجام بود و نیروهای مردمی نیز هنوز به درستی شکل نگرفته بود، ارتش بعث عراق توانست بخش زیادی از اراضی میهن اسلامیمان را به اشغال خود در آورد، اما به تدریج مخصوصا از زمانی که بنی صدر خائن از فرماندهی کل قوا عزل شد، فرماندهان و رزمندگان ما توانستند با اتکا به ایمان معنوی خود و با مدیریت حضرت امام خمینی(ره) عملیاتهای پیروزمندانهای را یکی پس از دیگری به اجرا در آورند.

بدین شکل اراضی اشغال شده کشورمان با همراهی و همدلی ارتش و سپاه به تدریج آزاد شدند که فتح خرمشهر نمونه بارز و اوج این همکاری میان نیروهای مسلح کشورمان است. وحدت ملی که بین آحاد ملت و عموم رزمندگان و فرماندهان نظامی بوجود آمد باعث شد تا خرمشهر پس از گذشت حدود یک سال و نیم اشغال، در سوم خرداد ۱۳۶۱ به دست سربازان میهن اسلامیمان آزاد شود.

علاوه بر این تجهیز سپاه به ادوات و تجهیزات نظامی نیز عامل دیگری بود که باعث شد عملیات الی بیتالمقدس با موفقیت به اتمام برسد؛ زیرا تا پیش از عملیاتهای آزادسازی مناطق اشغالی میهنمان، به دلیل نوع نگاهی که بنی صدر خائن بهعنوان "فرمانده کل قوا" به سپاه داشت، باعث شده بود تا این نهاد انقلابی در تجهیز و آموزش نظامی نیروهای خود با کمبود امکانات مواجه باشد.

 اما بعد از اینکه عملیاتهای پیروزمندانهای همچون فتحالمبین صورت گرفت، سپاه توانست با تقویت و تجهیز نیروهای خود با سلاحهای غنیمتی، به عنوان نیرویی توانمند در صحنه دفاع مقدس وارد شود؛ به نحوی که در عملیات فتحالمبین، ما چندین دستگاه تریلی حاوی مهمات از زاغههای ارتش بعث عراق به غنیمت گرفتیم و آنها را بین یگانهای سپاه تقسیم کردیم و با استفاده از همین مهماتها ارتش متجاوز را تنبیه کرده و به عقب راندیم. در واقع مجهز شدن سپاه با سلاحهای غنیمتی، یکی دیگر از عوامل پیروزی عملیات الی بیتالمقدس محسوب میشود.    

از سوی دیگر این پیروزی بزرگ باعث شد تا شورای امنیت سازمان ملل بعد از مدتها که از آغاز جنگ تحمیلی میگذشت قطعنامهای را در خصوص اجرای آتشبس به تصویب برساند؛ البته شرق و غرب با تصویب این قطعنامه به دنبال نجات صدام از شکست بودند.

علاوه بر این حمله اسرائیل به جنوب لبنان را هم میتوان به عنوان یکی از پیامدهای پیروزی رزمندگان کشورمان در عملیات بیتالمقدس دانست. حمله اسرائیل به جنوب لبنان که با چراغ سبز آمریکا و اروپا صورت گرفت، این هدف را دنبال میکرد که افکار عمومی جهان را در عرصه بینالمللی از پیروزیهای رزمندگان ما در فتح خرمشهر به سمت دیگری منعطف کند.

بنابر این بطور کلی میتوان گفت ملتی با دست خالی مقابل کشور متجاوزی که شرق و غرب آن را حمایت و پشتیبانی میکردند به پیروزی رسید و این مدیون ایمان، فداکاری و ایثارگری مردم و نسلی بود که انقلاب اسلامی را در کشورمان به پیروزی رساند.

 

سردار "فتحالله جعفری" اولین فرمانده یگان زرهی سپاه

نظر شما
پربیننده ها