یادداشت

باز شناسی سیره‌ی رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس – الگوی سبک زندگی(قسمت پنجم)

هم اکنون جامعه ی ما به شدت نیازمند یک زندگی جهادی است. ما باید شجاعانه در راستای تحقق یک زندگی ایمانی با درک واقعیات و نهراسیدن از دشمن برون و ستیز مستمر با شیطان درون، ضمن توجه به ارزش های اخلاقی و فرهنگ قرآنی، راه را برای حاکمیت کار و تلاش به عنوان یک صفت بارز اخلاقی در جامعه هموار کنیم.
کد خبر: ۱۹۹۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۹ - 24May 2014

باز شناسی سیره‌ی رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس – الگوی سبک زندگی(قسمت پنجم)

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، فتح الله نادعلی معاون امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی در یادداشتی با هدف بررسی سیره شناسی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدسبه بررسی الگوی سبک زندگی در جنگ تحمیلی پرداخته و می نویسد: جامعه ی ما به شدت نیازمند بازسازی فرهنگی است. ما، مسئولان و مردم خوب این سر زمین، هشت سال لذت زندگی با طعم ایمان راچشیده ایم و ثمرات آن را در گذر از مراحل و مقاطع حساس زندگی تجربه کرده ایم؛ پس می توانیم از این پس آنگونه باشیم؛ که بوده ایم. در بخش های قبلی این نوشتار به برخی از صفات رزمندگان اسلام در خلق زندگی زیبا و سرشار از امید اشاره شد. اکنون نیز به بعضی دیگر از این صفات پسندیده اشاره می شود؛ امید است در عمل به آنچه شهیدان آفریدند؛ راه دینی شدن خویش و ایمانی شدن آیندگان را بیافرینیم.

 نماز اولویت اول زندگی

هشت سال دفاع مقدس؛ محل ظهوربهترین نمازها بود ؛ سنگر ها وحسینیه ها در میدان جنگ و مساجد در پشت جبهه محل حضور آگاهانه و مشتاقانه؛ برای اقامه ی این واجب الهی بود. نیمه شب های اردوگاه ها ، زمان مناسب خلوت با خدا و آهنگ دلنشین مناجات قبل از اذان صبح ، نوای روحانی برای حضور بچه ها در نماز شب و نماز جماعت .اوج زیبایی اقامه ی نماز در هنگام عملیات و گاه نبرد با دشمن بود ؛ اقامه نماز در هنگام حرکت ستون، در گاه درگیری و پاتک دشمن ، نشان می داد که رزمندگان اسلام می دانند که نماز ستون دین داری است و تحت هر شرایطی باید این واجب الهی  اقامه گردد و این رمز اصلی زندگی دوست داشتنی میدان های رزم بود و واقعیتی برای همه ی آنها که می خواهند ؛ هم زندگی با برکتی داشته باشند و هم آخرتی آباد و سبز.

نجوا با خالق در همه حال

یکی از الطـاف بـی کـران الهـی نسبت به بندگان خویش ، این است که هر کس می تواند به هر زبـانـی او را بـخـواند و خداوند هم ندایش را پذیرا باشد. زندگی همراه با دعا در حقیقت زندگی همراه با خداست و این زندگی، هم خود زیباست و هم آخرتی زیبا را خواهد ساخت.

همه ی مردم خوب  این سرزمین معترفند که دعا و مناجات در هشت سال دفاع مقدس رنگ و بوی دیگری داشت و ارتباط بندگان با خدای بزرگ در آن سال ها ، جز یی از زندگی محسوب می شد. در میدان های رزم این ارتباط  شکلی خاص به خود گرفته بود . از هنگام بیدار شدن تا گاه خفتن ، همه جا میدان ذکر و دعا بود ؛ ازدعا ی صبحگاهی ( اللهم اجعل صباحنا صباح الابرا ر و لا تجعل صباحنا صباح الاشرار.......)  ، دعا سفره( اللهم ارزقنا رزقا حلالا طیبا واسعا ...) و اذکار روزانه تا زیارت عاشورا ، دعای ندبه ، دعای کمیل ، دعای توسل و........ واز ذکرکلام خدا در هنگام تیر اندازی ( وما رمیت اذ رمیت ولا کن الله رما ) تا قرائت آیه ای از قرآن ، هنگام عبور از موانع دشمن در شب عملیات( و جعلنا من بین ایدیهم سدا و من خلفهم سدا و ............) .

براستی این زندگی سراسر ذکر خدا و ارادت نسبت به اهل البیت ( علیهم السلام) نمی تواند الگوی مناسبی برای همه ی کسانی باشد که به دنبال زندگی زیبا و سرشار از عطر معنویت هستند؟ مردم باایمان این سر زمین و دلاور مردان این خطه ، ثابت کردند؛ نیروی انسانی توسعه یافته در نظامی اسلامی ؛ نیرویی است  که دانش ، زیرکی، تدبیر، مدیریت، نو آوری و .... را با اکسیر دعا و مناجات همراه کرده و فعل ما می توانیم را در پرتوی یک زندگی ایمانی به ظهور رسانده است و اکنون نیز زمان جهش ، ترقی و توسعه ی همه جانبه در سایه ی ارتباط تنگاتنگ با خداست؛ سفیرا ن فرهنگی این دیار در هشت سال سخت و پر فراز و نشیب ، چه در هنگام رزم و چه در مجروحیت و اسارت توانستند آن گونه باشند ؛ آیا ما در سایه سا ر امنیت و آرامش حاکم بر زندگی خویش ، نمی توانیم این گونه شویم ؟

همنشینی با کتاب زندگی

مرور زندگی رزمندگان اسلام ما را با این واقعیت نورانی آشنا می سازد که این دلاورمردان هیچ گاه  کتاب وحی را فراموش نکردند . در حقیقت جهاد مجاهدان ، خون مجروحان، صبر آزادگان و تحمل مردان و زنان این دیار همه و همه در سایه ی هم نشینی با کلام وحی حاصل شد. زندگی در هشت  سال حماسه وایثار، حکایت عمل تمام خوبان این دیار به نسخه ی شفا بخش حکیم بی همتا بود.

به نظر می رسد این بخش از زندگی رزمندگان هنوز به خوبی بازشناسی نگردیده و چرایی ، چگونگی و ثمرات این همنشینی در قالب های متنوع و مخاطب پسند در اختیار جامعه گذاشته نشده است . بهترین راه برای جامعه ای که بنا دارد؛ بیش از هر زمان دیگر به فرهنگ توجه نماید؛ پذیرش فرهنگ قرآنی است وچه الگویی بهتر از تجربه ی هشت ساله ی مردان وزنان این دیار در همنشینی ، همراهی ، عمل و حمایت از قرآن کریم؟

زندگی جهادی

هشت سال دفاع مقدس  تمرین همه ی انسان های این مرز وبوم برای جهادی  شدن بود. آنها به خوبی دریافته بودند که  ایمان و  جهاد در را ه خدا  دریچه  ی ورود به مقام بندگان مقرب الهی است و این که راه زندگی در مسیر خداوند متعال در سایه جهاد  حاصل خواهد شد . از این رو  نه فقط   بسیجیان،  پاسداران، ارتشیان و جهادگران سازندگی، مجاهدان در راه خدا بودند؛ بلکه زندگی  در کوی و برزن این دیار، در تمام  ابعاد و مراحلش بوی جهاد می داد . عناصر و مولفه های یک زندگی جهادی در جامعه ی ما، مورد توجه  قرار می گرفت و کار برای خدا و کمک به دیگران از جمله صفات انسان های  شجاع و مردمی بود.

 گرچه توجه به خدا ، تکیه بر توان و قدرت خودی ،شجاعت در یافتن میان برها ، خلق قواعد پیروزی آفرین در تمام عرصه  ها ، عدم اعتماد به دشمن ، درک واقعیات جبهه خودی و رقیب ، توجه به هدف ، حرکت در راستای برنامه و...... از مسئولان نظام اسلامی و فرماندهان جنگ  ، مدیرانی جهادی ساخته بود ؛ اما زندگی مردم ما نیز صفات یک زندگی جهادی را داشت. 

هم اکنون جامعه ی ما به شدت نیازمند یک زندگی جهادی است ؛ ما باید شجاعانه  در راستای تحقق یک زندگی ایمانی ، با در ک واقعیات و نهراسیدن از دشمن برون و ستیز مستمر با شیطان درون ، ضمن توجه به ارزش های اخلاقی و فرهنگ قرآنی ، راه را برای حاکمیت  کار و تلاش به عنوان یک صفت بارز اخلاقی در جامعه هموار نماییم . و در یک کلام همه خود را مجاهد بدانیم وامورمان را جهادی انجام دهیم.  در این صورت  نتیجه ی این زندگی جهادی ؛ پیروزی در آوردگاه  دنیا و کسب برترین مقام در زندگی عقبی است؛ همان چیزی که در هشت سال حماسه ی این دیار تجربه گردید و نتایج آن  می تواند در اختیار مشتاقان فرهنگ جهادی باشد.

صفات اعلام شده در بخش های مختلف این نوشتار ، تنها بخش کوچکی از دریای خصلت های نیک  آن مجاهدان  خداست که در هشت سال حماسه ماندگار به ظهور رسیده است . امید است در جریان یک پژوهش عمیق ، سایر صفات آن رادمران الهی استخراج و نتایج آن در اختیار مردم و جامعه ی فرهنگ ساز کشور قرار گیرد .

امسال که از سوی مقام معظم رهبری( مدظله العالی) سال  فرهنگ واقتصاد باعزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته است؛ زمان مناسبی است برای بررسی جامع الاطراف پیرامون آن رخداد حماسی  ماندگار و  دریافت نتایج آن و ارا ئه ی عناصر کاربردی و تجربه شده ی سال های مجاهدت،  به مدیرا ن ، مجریان  و همه ی اقشار جامعه ، برای تحقق اقتصادی پویا در سایه ی فرهنگی دینی و موقعیت مغتنمی است؛ برای  تعمیم مدیریت جهادی در تمام سطوح مدیریتی کشورو بالاخره تعمیم و استمرار عزم ملی برای برون رفت از همه ی چالش های پیش رو و کسب تمام مدارج ترقی و تعالی. خدا را شاکریم که در مسیر  زندگی ما، چشمه سار جوشان دفاع مقدس مقدرشد؛ تا در تداوم حیاتمان در یک نظام اسلامی به آن توسل جوییم  و با دریافت پیام حماسه آفرینان و ایمانی نمودن سبک زندگی با رشد و تعالی در تمام زمینه ها ، بستر ظهور آن یگانه ی  دوران را بیش از پیش فراهم سازیم . انشاء الله 

ادامه دارد.........

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار