به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حجت الاسلام "صادقی" معاون فرهنگی قوه قضاییه در نشست مشترک با مسئولین بنیاد سینمایی فارابی، زبان هنر را یکی از ابزارهای موثر فرهنگی قلمداد کرد و گفت: شناسایی مشکلات و تلاش برای رفع موانع در مسیر ارتقاء فرهنگ حقوقی در عرصه سینما یکی از ماموریت های این معاونت است. برای نگاه صحیح سینمای ایران به فضای دستگاه قضا، معاونت فرهنگی می تواند ساز و کار فعالیت سینماگران را در حوزه قضا فراهم کند. کارشناسان دستگاه قضایی نیز می توانند مشاور همراه فیلمنامه نویسان باشند تا با این دسترسی، پردازش موضوع بر اساس واقعیات موجود باشد تا باورهای غلط در جامعه منتشر نشود.
وی کمترین توقع دستگاه قضایی را شکل گیری موضوع فیلم بر اساس واقعیت عنوان کرد و گفت: بسیاری از پرونده ها قابلیت زیادی برای ساخت فیلم دارند فقط باید هنرمندانه به تصویر کشیده شوند. وقتی فیلمنامه بر اساس تخیل صرف نوشته می شود، اثر ضعیفی خواهد بود که بر موضوعی تکراری بنا شده است.
حجت الاسلام صادقی افزود: تاکید ما تعریف شاخص برای عرصه هنر و حرکت در این مسیر است. هنرمندان باید دغدغه فرهنگ داشته باشند و بر اساس شاخص ها فعالیت کنند.
وی، بنیاد سینمایی فارابی را یکی از بهترین مکان های ورود معاونت فرهنگی برای تعامل با هنرمندان سینما و اطلاع از نظرات آنها دانست و گفت: مشکلات این صنف را باید شنید تا با این شناخت، بهتر بتوان از تمام ظرفیت در ساخت آثار استفاده کرد.
دکتر صادقی ضمن اعلام حمایت از سینما گران، درباره راهکارهای این حمایت گفت: ما می توانیم استفاده سینماگران را از پرونده ها تسهیل و در تولید برخی آثار فاخر مشارکت کنیم.
برگزاری کارگاه ارتقای نگرش به مسائل حقوقی هم دیگر راهکار ماست
جعفری جلوه، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی نیز ورود دستگاه قضا به عرصه هنر و استفاده از ظرفیت های آن در ارتقاء فرهنگ حقوقی قضایی جامعه را مغتنم دانست و اظهار داشت: مردم برخی تکلیف گرا و برخی حق گرا هستند. یکی از دلایل اصلی تشکیل پرونده، غلبه حق گرایی بر تکلیف گرایی است. دستگاه قضا بعد از آسیب شناسی این معضلات باید آن را پیش روی سینماگران بگذارد تا به عنوان نیازهای اصلی به آن پرداخته شود.
وی پیوند قوی بخش پژوهش و اجرایی را ضروری دانست و گفت: با فراخوان از نخبگان، می توان خلاءهای موجود را شناسایی کرد و این شناخت و آگاهی را با یک ساماندهی و شکل مناسب در معرض دید سینماگران قرار داد.
جعفری جلوه با اعلام آمادگی برای تشکیل بانک اطلاعات و اسناد در بنیاد فارابی گفت: بسیاری از موضوعاتی که قابلیت عرضه هنری و اطلاع رسانی دارند، می تواند در قالب یک بانک تجمیع شده و در اختیار هنرمندان قرار گیرد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، تشکیل کارگاه نقد و آموزش برای سینماگران و ارائه نظرات کارشناسی در مرحله نگارش فیلمنامه و نیز حضور در جشنواره های فجر، کودک و نوجوان و یاس را از جمله اقدامات عملی دستگاه قضا برای تقویت و حمایت از سینما گران عنوان کرد و گفت: نقش حمایتی قوه قضاییه بهتر از نظارت می تواند عامل دلگرمی هنرمندان باشد.
در پایان این نشست، بر تهیه پیش نویس تفاهم نامه همکاری قوه قضاییه و بنیاد سینمایی فارابی توافق شد.