یکی از پزشکان دوران جنگ تحمیلی در گفت‌وگو با دفاع مقدس مطرح کرد

تلاش پزشکان برای کنترل بیماری‌های شایع در جبهه‌های جنگ

یکی از پزشکان دوران دفاع مقدس گفت: اگر اقدامات بهداشتی در جبهه‌ها به درستی صورت نمی‌گرفت، بیماری‌های همه‌گیر در بین رزمندگان شیوع پیدا می‌کرد و باعث مشکلات بسیاری می‌شد.
کد خبر: ۲۰۴۶۶
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲ - 31May 2014

تلاش پزشکان برای کنترل بیماری‌های شایع در جبهه‌های جنگ

دکتر «علی محرابی توانا» مسئول بهداشت جبهههای نبرد حق علیه باطل در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس، با اشاره به اینکه در سالهای دفاع مقدس ۳ فعالیت در حوزه سلامت رزمندگان صورت میگرفت که شامل بهداشت، اقدامات امدادی و درمان رزمندگان بود، اظهار کرد: هدف از اقدامات بهداشتی، پیشگیری از بروز بیماریها و حفظ سلامت رزمندگان بود.

وی با بیان اینکه ما تلاش میکردیم تعداد زیادی از رزمندگان اقدامات بهداشتی را رعایت کنند، گفت: در سالهای دفاع مقدس تعداد زیادی از رزمندگان در حوزه بهداشت فعالیت میکردند و از جمله اقداماتی که قبل از اعزام رزمندگان به جبهه انجام میشد میتوان به واکسیناسیون آنها اشاره کرد.

محرابی توانا ادامه داد: بیماری کزاز یکی از بیماریهای بسیار خطرناکی است که در جنگهای بزرگ جهان باعث مرگ بسیاری از سربازان شده است، ولی خوشبختانه در دفاع مقدس با کنترل این بیماری و انجام واکسیناسیون، هیچ کسی به این بیماری مبتلا نشد.

مسئول بهداشت جبهههای نبرد حق علیه باطل تصریح کرد: من در مورد بیماری کزاز مقالهای را با عنوان ۸ سال بدون کزاز به چاپ رساندهام که در آن توضیحات بسیاری در این مورد داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: در آن زمان واحدهایی برای نظارت بر غذای رزمندگان ایجاد شد تا کسی بر اثر استفاده از غذای مسموم دچار بیماری نشود.

محرابی توانا اظهار کرد: در تاریخ جنگ تحمیلی، ما هیچ گزارشی از ابتلای رزمندگان به بیماریهای بیماریهای تیفوس، طاعون و آنفلوآنزا نداشتیم، ولی در تاریخ جنگهای بزرگ میبینیم که این نوع بیماریها مشکلات بسیاری را ایجاد میکرد.

وی ادامه داد: اگر اقدامات بهداشتی در جبههها به درستی صورت نمیگرفت، بیماریهای همهگیر در بین رزمندگان شیوع پیدا میکرد و باعث مشکلات بسیاری میشد.

نظر شما
پربیننده ها