امیر شهبازی فرد در گفت و گوی تفصیلی با دفاع مقدس مطرح کرد

توصیه های تاثیر گذار امام راحل به نیروهای مسلح / همکاری بسیج با نیروهای پدافندی در عملیات بیت‌المقدس

پیشکسوت پدافندی در دوران دفاع مقدس با اشاره به نقش پدافند هوایی در دفاع از کشور در زمان جنگ تحمیلی گفت: نیروهای پدافندی با همکاری سایر نیروها چون بسیج و با هدایت امام راحل در عملیات بیت‌المقدس از حریم هوایی کشور دفاع جانانه کردند.
کد خبر: ۲۰۴۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸ - 31May 2014

توصیه های تاثیر گذار امام راحل به نیروهای مسلح / همکاری بسیج با نیروهای پدافندی در عملیات بیت‌المقدس

امیر سرتیپ دوم عملیاتی محمد شهبازی فرد ازجمله پیشکسوتان پدافند هوایی است که در عملیات های مهمی چون بیت المقدس و فتح المبین حضور داشته  نقش پدافند در دوران جنگ تحمیلی و توصیه های امام راحل به نیروهای مسلح از محورهای مصاحبه اختصاصی این پیشکسوت پدافندی با خبرگزاری دفاع مقدس است.

دفاع مقدس: شما در چه عملیات هایی حضور داشتید؟

در سال 58 در منطقه غرب هویزه فرمانده سایت هاگ بودم ودر سال 59 در منطقه جنوب کرخه و شوش حضور داشتم ودر عملیات فتح المبین سایت هاگ در اطراف آبادان و خرمشهر مستقر نبود که این امر موجب شد هواپیماهای دشمن روزانه به این شهرها حملاتی داشته و آسیب های زیادی را به ما وارد کنند.

دفاع مقدس: آموزش سیستم موشکی هاگ به پرسنل نیروی هوایی چطور انجام می شد؟

 قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی پرسنل نیروی هوایی برای آشنایی با سیستم موشکی هاگ زیر نظر مستشاران امریکایی آموزش می دیدند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و خروج مستشاران به همت و تلاش پرسنل آموزش های لازم به نیروهای پدافندی برای استفاده از این سیستم داده شد.

امریکا و کشورهای غربی گمان نمی کردند که نیروهای ایرانی بدون آموزش آنها از این سیستم استفاده کنند اما به لطف خدا و تلاش نیرهای پدافندی این سیستم در اقصا نقاط کشور در دفاع حریم هوایی در  عملیات های مختلف به کار گرفته شد.

 دفاع مقدس: حمایت پدافند از نقاط حساس جنوب چون خرمشهر و آبادان چگونه انجام می شد؟

این آسیب ها ما را بر آن داشت تا با استقرار سایت موشکی هاگ در کیلومتر 17 خرمشهر و ماهشهر و 5 کیلومتری خرمشهر و اهواز از حملات متعدد دشمن به خاک کشور جلوگیری شود.

در آن دوران فرمانده سایت تبوک آبادان بودم و با حملات هوایی دشمن از طریق این سایت جلوگیری می کردیم به طوری که در برخورد با فرماندهان ارتش و سپاه آنها را بسیار خوشحال و راضی از عملکرد این سامانه ها و نیروهای پدافندی می دیدیم .

دفاع مقدس: چند فروند هواپیما در این عملیات منهدم شد؟

منهدم کردن هواپیماهای دشمن از طریق سامانه های موشکی هاگ روحیه رزمندگان اسلام را برای فتح خرمشهر مضاعف می کرد.در عملیات بیت المقدس 37 فروند هواپیمای دشمن از طریق این سایت و با همکاری نیروهای پدافندی مورد اصابت قرار گرفت.

دفاع مقدس: عملکرد موشک هاگ در عملیات بیت المقدس چگونه بود؟

عملیات بیت المقدس فوق العاده عملیات سنگینی بود و دشمن تمام تلاشش را انجام داد تا با تاکتیک های زمینی و هوایی خرمشهر را در تصرف داشته باشد نیروهای ما نیز اعم از ارتش و سپاه سعی در بازپس گیری شهر داشتند.
سایت موشکی هاگ که تولید کشور امریکا است نمی تواند به صورت تک عمل کند و حداقل نیاز به سه سایت و سیستم دیگر بود اما در عملیات بیت المقدس این سایت بی نظیر عمل کرد و 24 ساعته سایت عملیاتی و آماد برخورد بادشمن بود.

از آنجا که دشمن از این سایت ها ضربه می خورد تلاش می کرد سایت ها را ازهوا و با توپخانه ها مورد اصابت قرار دهد و در دو یا سه مرحله حملات هوایی با سایتهاداشت که ناکام ماند.

دفاع مقدس: اگر خاطره ای از عملیات بیت المقدس دارید بفرمایید؟

در 27 اردیبهشت سال 61 هواپیماهای دشمن به سمت سایت حمله کردند و نیروهای پدافندی در اقدامی به موقع هواپیماها را مورد هدف  قرار دادند که موجب شد هواپیماها تغیر مسیر دادند و بمب هایشان را در 200 متر بعد از سایت رها کردند.

دفاع مقدس: روز آزادسازی خرمشهر چه اتفاقاتی افتاد؟

3 خرداد اوج عملیات بیت المقدس بود که دشمن تلاش می کرد با هواپیماهای خود جلوی پیشروی نیروهای ایرانی را بگیرند اما این حملات ناکام ماند به طوری که 7 فروند هواپیمای دشمن ساقط شد.

دشمن با یک موشک ضد رادار سیستم موشکی ما را مورد اصابت قرار دادند اما با روحیه دادن به پرسنل فنی و عملیاتی به ادامه مبارزه با دشمن پرداختیم.

دفاع مقدس: آیا سایر ارگان ها با پدافند همکاری داشتند؟

در زمانی که فرمانده سایت تبوک آبادان بودم اوایل شروع عملیات یگان هایی از بسیج شبانه روز کار می کردند و سنگرهای دفاعی را برای سیستم های موشکی هاگ آماده می کردند که در حین خدمت با حملاتی از سوی دشمن مواجه شدیم که یکی از برادان بسیجی به درجه رفیع شهادت رسیدند.

همچنین در جزیره خارک نیز با عنایت خداوند تلاش های بی سابقه ای انجام می شد و دفاع از طریق سیستم موشکی از جزیره ای که به لحاظ اقتصادی برای ما با اهمیت بود به نحو احسن انجام می شد.

دفاع مقدس: مهمترین عامل موفقیت در عملیات بیت المقدس چه بود؟

عنایت خدا و تلاش و ایثار همه پرسنل با دشمنی که شرق و غرب با آن اتحاد داشتند موجب پیروزی در عملیات بیت المقدس شد.

دفاع مقدس: نقش امام راحل در دوران دفاع مقدس و تاثی فرمایشات ایشان بر روی رزمندگان چگونه بود؟

نقش امام راحل در دفاع مقدس فوق العاده اثر گذار بود و ایشان با ایمان قلبی خود به همه نیروهاقوت قلب می دادند و آنها را هدایت می کردند.

امام راحل درباره عملیات بیت المقدس و پیروزی این عملیات بزرگ فرمودند "خرمشهر را خدا آزاد کرد"  و مسلما این پیروزی از دعاهای مردم و رهبری امام (ره) و فرمایشات تاثیر گذار ایشان حاصل شد.

دفاع مقدس: توصیه های امام راحل به نیروهای مسلح چطور بود؟

امام راحل در طول دفاع مقدس در چندین مرحله توصیه هایی را خطاب به نیروهای مسلح داشتند که این توصیه ها موجب افزایش روحیه رزمندگان شد و موفقیت نیروها در جبهه های دفاع مقدس از خود گذشتگی و ایمان به خدا و رهبریت امام راحل به دست می رسید.

یکی از مهمترین سفارشات رهبری در جنگ به نیروها این بود که در همه مراحل خدا را در نظر داشته باشید و حتی در برخورد با دشمن نیز به توصیه اسلام و دستورات دین توجه کنید.
 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار