خبرگزاری دفاع مقدس: امروز در دهه چهارم انقلاب اسلامی، بیگمان وظیفه نگهبانی از دستاوردهای ارزشمند آن، دشوارتر و شناخت مولفههای تهدید، به مراتب سختتر شده است.
به ویژه که امروز، نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی بیش از هر زمانی، نیازمند اقتدار و برجستگی بوده و باید برای مقابله با چالشهای پیشرو، از قدرت تقابل بیشتری در برابر سلطهگران جهانی برخوردار باشد.
با این اوصاف، باید گفت شناخت عناصر موفقیت نظام اسلامی و درک فرآیند اوجگیری آن، در دهه چهارم که دهه پیشرفت و عدالت است، برای آحاد مردم ایران پدیدهای مهم و ضروری تلقی میشود، اما برای پاسداران به عنوان مدافعان راستین دین و کشور که وظیفه خطیر پاسداری و صیانت اسلامی را به عهده دارند، امری به مراتب ضروریتر و بلکه واجب به نظر میرسد.
آری، همین سپاه پاسداران است که با نیروهای سلحشور، مومن و متدین در صف نخست مقابله با تهاجم بیگانه و عناصر داخلی دشمن و از آنجا که خواب را از چشمان دولتمردان آمریکایی و رژیم صهیونیستی ربودهاند، همواره آماج هجمههای گوناگون و کینهتوزی دشمنان قرار گرفته و در معرض تهاجم سخت و نرم دشمن بودهاند.
با این توضیح، باید پاسداری از انقلاب اسلامی پیشرونده و پیشرو که الگوی جهان اسلام و بیداری اسلامی است و امروز با شایستگی پنجه در پنجه استکبار جهانی و صهیونیسم بینالمللی انداخته را در شاخصهها و ویژگیهای زیر جستوجو کرد:
شناخت عمیق و دقیق اهداف عالیه انقلاب اسلامی
شناخت کامل اسلام ناب محمدی(ص) و فرهنگ برآمده از آن
شناخت مهدویت و انتظار واقعی برای ظهور منجی عالم بشریت
شناخت دقیق ولایت فقیه، ولایت مطلقه فقیه و ولایت
اشراف کامل نسبت به اهداف و برنامههای استکبار جهانی
افزایش آمادگی برای مقابله با جنگ سخت، نیمه سخت و نرم دشمن
شناخت کامل جریانهای سیاسی داخلی و پیشینه آنان
عمق بخشی به ایمان و معنویت خود و خانواده
حفظ ولایتمداری و آمادگی دفاع همهجانبه از حریم ولایت به عنوان بازوان قدرتمند ولی فقیه
تمسک به آیههای نورانی قرآن و عترت و اهل بیت (ع) به عنوان یگانه وسیله نجات دنیا و آخرت
دشمنشناسی و دشمنستیزی
افزایش میزان مطالعه و نیز ترویج کتابخوانی در میان همکاران
بهرهگیری از تجارب ارزشمند انقلاب و دفاع مقدس برای دفاع همهجانبه در حال و آینده
کسب آگاهی از وضعیت پیرامونی خود و جامعه و عدم غفلت از کید دشمنان
شاخصها و ویژگیهای پاسداری:
مقام معظم رهبری در تبیین هویت سپاه پاسداران که به تعبیر ایشان همان هویت پاسداری است، میفرمایند: «امروز من عرض میکنم هویت سپاه که هویت پاسداری است، به معنای یک مفهوم محافظهکارانه تلقی نشود. پاسداری یعنی نگهداشتن، حفظکردن. این حفظ کردن را میتوان با یک تفسیر محافظه کارانه معنا کرد، یعنی بگوییم وضع موجود انقلاب را حفظ کنیم؛ من این را نمیگویم.»
چرا؟ چون هویت پاسداری، مفهومی محافظهکارانه نیست، چون انقلاب اسلامی در ذات خود یک حرکت پیشرونده است، آن هم با پیشرفت پر شتاب.
به کدام سمت؟ به سمت هدفهای ترسیم شده. هدفها عوض نمیشوند، این اصول و ارزشهایی که بر روی آن بایستی ایستادگی کرد و برای آنجان داد اصول و ارزشهایی هستند که در اهداف، مشخص شدهاند.
آن هدفها کدامند؟ هدف نهایی، تعالی و تکامل و قربالهی است. هدف پایینتر از آن، انسانسازی است، هدف پایینتر از آن، ایجاد جامعه اسلامی است با همه مشخصات و آثار که استقرار عدالت در آن باشد، توحید باشد، معنویت باشد. اینها اهداف هستند. فلذا این اهداف عوض شدنی نیستند.
پاسداری به معنای صحیح:
حفظ انقلاب یعنی حفظ همین حالت پیش روندگی و پیشبرندگی، اگر این جور مفهوم پاسداری را فهمیدیم، آن وقت آن طراوت و شور و هیجانی که در حرکت پاسداری هست، مضاعف خواهد شد.
«پس معنای کامل پاسداری یعنی پاسداری از حرکت انقلابی و پیشرفت انقلابی»
چگونگی تحقق پاسداری به معنای صحیح:
پاسداری از پیشرفت انقلاب، مستلزم حرکت در دو عرصه است که عبارتند از:
الف) حرکت درونی سپاه: یعنی «در درون خود، یعنی خود را تکامل ببخشد.» که در دو بعد مادی و معنوی تحقق مییابد.
بعد معنوی: بعد معنوی همین پرداختن به ارزشها به معنای حقیقی کلمه، یعنی مشخص کردن شاخصهای ارزشی پاسداری و عرضه کردن خود و دیگران بر این شاخصها به قصد پیشرفت، به قصد صیرورت صحیح و کامل به سمت آن هدفها است.
بعد مادی: «بعد تشکیلات، بعد علمی و تحقیقاتی، بعد ساخت و ساز و تولید، بعد آموزشهای نظامی و نظامیگریی و از این قبیل».
«فلذا بعد مادی و معنوی باید در کنار هم رشد و حرکت داشته باشند تا سپاه همیشه سر زنده و پر نشاط باشد.»
ب) تاثیر در حرکت مجموعه انقلاب: حرکت درونی سپاه به خودی خود بر حرکت مجموعه انقلاب در کسب موفقیتها و تکامل و تداوم آنها اثر قابل توجهی خواهد گذاشت. «یعنی این مجموعه ارزشی سپاه، همیشه در حال حرکت و پیشبرندگی است و تاثیرگذاری.»