معاون قوه قضائیه:

مدیریت جهادی باید به مطالبه ملی تبدیل شود

معاون راهبردی قوه قضائیه گفت: مدیریت جهادی همچون اکسیری مس را به طلا تبدیل می‌کند و البته مردم باید این شیوه مدیریت رو از مسئولان طلب کنند و تبدیل به یک مطالبه ملی شود.
کد خبر: ۲۱۰۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۱ - 07June 2014

مدیریت جهادی باید به مطالبه ملی تبدیل شود

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، محمدباقر ذوالقدر ظهر امروز در جمع مسئولین دادگستری استان قزوین درباره اهمیت مدیریت جهادی در کشور اظهار داشت: مدیریت جهادی یک گفتمان جدید است که توسط مقام معظم رهبری مطرح شده و اگر خوب فهمیده و همه ابعاد آن شناخته شود میتواند یک حرف نو در باب مدیریت باشد.

وی بیان داشت: فرهنگ و اقتصاد دو موضوع اساسی است که در شعار امسال توسط مقام معظم رهبری مطرح شده و برای این دو مسئله مهم نیاز به دو ابزار اساسی، عزم ملی و مدیریت جهادی است.

ذوالقدر در توضیح عزم ملی بیان داشت: برای یک کار اساسی و ماندگار باید تمام توان مردم از دولت تا ملت را بسیج کنیم و همه اقشار اراده واحد پیدا کنند و عزم ملی نیز بدون مدیریت جهادی بدون حاصل خواهد بود.

معاون راهبردی قوه قضائیه در توصیف مدیریت جهادی عنوان داشت: مدیریت جهادی نوعی از مدیریت است که بر اساس مبانی فرهنگی و ارزشی کشور و همینطور مبتنی بر تجربههای عینی 35 ساله نظام پس از انقلاب تدوین میشود.

ذوالقدر مصادیق مدیریت جهادی را اینگونه توضیح داد: انقلاب اسلامی و مدیریت سیاسی آن که توسط امام خمینی(ره) انجام شد، نوعی از مدیریت جهادی است که در آن امام راحل الگوهای متعارف آن زمان را کنار گذاشت و یک مدل جدید مبارزه را با اعتقاد به خدا و مبانی الهی و با تکیه بر مردم ایجاد کرد.

وی افزود: نمونه دیگری از مدیریت جهادی، مدیریت ما در جنگ و عرصه نظامی بود. جنگ پیچیدهترین و حساسترین عرصه مدیریتی است و مدیریت جهادی موجب شد تا ما در دو سال نخست جنگ به اهداف خود برسیم و 6 سال بعد صرف تعقیب و تأدیب متجاوز شد.

معاون قوه قضائیه یادآور شد: از دیگر مصادیق مدیریت جهادی مدیریت امنیتی کشور در دو سال اول انقلاب اسلامی ایران بود که روشهای متعارف، توانایی کنترل مشکلات امنیتی را نداشت اما با مدیریت جهادی از هر تهدیدی یک فرصت امنیتی ایجاد شد.

وی عنوان کرد: موضوع دیگری که میتوان در مدیریت جهادی مثال زد، جهاد سازندگی است که با حداقل امکانات و با اتکا به حضور مردم بخش اعظمی از محرومیتها زدوده شد.

ذوالقدر اضافه کرد: در عرصه دیپلماسی نقش تعیین کننده ایران در اتفاقات لبنان و سوریه و همینطور بوسنی نمونهای از مدیریت جهادی است و همینطور در پیشرفتهای علمی مانند فناوری هستهای این مدیریت جهادی بود که موجب شد به این سطح علمی برسیم.

معاون راهبردی قوه قضائیه مؤلفه و ویژگیهای مدیریت جهادی را اینگونه برشمرد: مدیریت جهادی دارای 10 محور است که نخستین محور آن خدا است، در مدیریت جهادی خدا اصل و تعیین کننده است و توکل برخدا و اعتماد به نصرت الهی از ویژگیهای مدیر جهادی است.

وی افزود: ویژگی دیگری که در مدیریت جهادی مطرح میشود اعتماد به نفس و خودباوری در سایه اعتماد به خداوند است، چیزی که از درونش «ما میتوانیم» و «کار نشد ندارد» بر میخیزد و برای یک مدیر جهادی هیچ چیز غیر ممکن نیست.

این مقام مسئول یادآور شد: ویژگی مهم بعدی همت بلند به معنی هدفهای متعالی و افق دید بالا است و در ادامه پشتکار و تلاش مستمر مؤلفه دیگر مدیریت جهادی محسوب میشود.

ذوالقدر با اشاره به دیگر ویژگیهای مدیریت جهادی، عنوان کرد: عزم راسخ و اراده فولادین، ابتکار و نوآوری، شور و شوق نسبت به کار، مدیریت مبتنی بر هوش و دانش و تدبیر، اتکا به مردم و مردمی کردن امور و فداکاری و از خود گذشتگی شرایط لازم برای مدیریت جهادی هستند.

وی در پایان گفت: اگر ما در چنین شرایطی در کشور مدیریت کنیم و به تکنیکهای مدیریت جهادی بپردازیم، مدیریت جهادی همچون اکسیری خواهد بود که مس را به طلا تبدیل میکند و البته مردم باید این شیوه مدیریت رو از مسئولان طلب کنند و تبدیل به یک مطالبه ملی شود.

نظر شما
پربیننده ها