یادداشت/ سردار یدالله جوانی
ربع قرن درخشش و صبوری
پدیده بیداری اسلامی واقعیتی است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در شکلدهی به آن نقش مهمی داشتهاند. ایران محور تمدن اسلامی در هزاره سوم خواهد بود و این مهم با رهبری معظمله در حال پیریزی است.
خبرگزاری دفاع مقدس- نقش کلیدی، محوری و تعیین کننده حضرت امام خمینی (ره) در شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی، تأسیس نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و عبور دادن آن از بحرانهای شکننده این سؤال جدی را با توجه به عزل آقای منتظری از قائممقام رهبری در اذهان پدید آورده بود که با رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی، اوضاع سیاسی ایران چگونه خواهد شد. حقیقتاً دوستان نگران و دشمنان خوشحال و امیدوار نسبت به مجموعهای از حوادث بودند.
شادی دشمنان از مواضع، تحلیلها و تفسیرهای رسانههای آنان مشاهده میشد. به عنوان نمونه «فایننشال تایمز» چاپ لندن در تاریخ سوم خرداد 1368 با توجه به بیماری حضرت امام (ره) نوشت: «با رحلت آیتالله خمینی، شکاف بزرگی در رأس سیستم سیاسی ایران ایجاد خواهد شد، بیانیههای رسمی و نیز گزارشهای رسانههای خبری ایران، حاکی از آن است که پرکردن این شکاف امکانپذیر نخواهد بود.»
رادیو «بیبیسی» در همین خصوص گفت: «خلأیی را که درگذشت آیتالله خمینی در سطح رهبری ایران به وجود آورده، مشکل میتوان جبران کرد.» رادیو امریکا با شادی و شعف اعلام کرد: مرگ آیتالله خمینی قطعاً به بیثباتی عظیمی در ایران منجر خواهد شد و برخی پیش بینی میکنند که این وضع، احتمالاً شعله یک جنگ داخلی را در ایران خواهد افروخت.» منافقین میپنداشتند پایان عمر حضرت امام (ره)، آغاز قدرت آنان در ایران خواهد بود. بر مبنای همین پنداشت، سرکرده منافقین که روی حمایت غربیها از خود حساب ویژهای باز کرده بود، در جمع نیروهای نظامی خود در تاریخ 7 خرداد 1368 گفت: «نیروهای نظامی سازمان باید برای شرایط مرگ [امام] خمینی آماده باشند. مرگ [امام] خمینی به عنوان بالاترین نقطه آمادگی در مردم ایران، برای استقبال از عملیات نظامی ما خواهد بود!»
روزنامه «الشرق الاوسط» که از سوی سعودیها منتشر میشود و از طرحهای علیه ایران با خبر بود، در 14 خرداد 1368 نوشت: «چریکهای مسعود رجوی که از حمایت عراق برخوردارند، طرحهایی را برای انجام یک تهاجم عمده در طول مرزهای ایران به فاصله چند ساعت پس از رحلت آیتالله خمینی، تدارک دیدهاند.» بنی صدر خائن و فراری در مصاحبهای با آسوشیتدپرس اعلام کرد، مرگ [امام] خمینی این امکان را فراهم ساخته به ایران برگردد و وارد قدرت شود!
14 خرداد فرا رسید و روح بلند امام به ملکوت اعلی پیوست و برخلاف تصورات دشمنان، ضدانقلاب و منافقین کوردل، ایران اسلامی نه تنها با خلأ رهبری مواجه نشد، بلکه با طلوع خورشید انقلاب دلهای مومنین و تودههای میلیونی آرام گرفت و امیدهای دشمنان به یأس تبدیل شد.
مجلس خبرگان رهبری با رحلت حضرت امام (ره)، اجلاس اضطراری تشکیل داد و در نهایت پس از بحثهای جدی، انتخابی را انجام داد که اکثر اعضای خبرگان رهبری، از این انتخاب به عنوان یک هدایت الهی یاد کردند. حضرت امام (ره)، خود نیز در تجلی و تحقق اراده الهی در خصوص رهبری انقلاب اسلامی نقشآفرین بودند.
مرحوم حجتالاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی در این راستا میفرمایند: «وقتی که آیتالله خامنهای در سفر کره بودند،امام گزارشهای آن سفر را از تلویزیون میدیدند. از آن منظره دیدار از «کره»، استقبال مردم یا سخنرانیها و مذاکرات در آن سفر خیلی جالب بود و امام گفته بودند، الحق ایشان شایستگی رهبری را دارند.»
حضرت حجتالاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی، اشاره حضرت امام (ره) در خصوص صلاحیت رهبری منتخب خبرگان را اینگونه بیان میدارند: «در جلسهای با حضور سران سه قوه، آقای نخست وزیر (موسوی) و حاج احمد آقا در محضر امام بحث شد. حرف ما با امام این بود که اگر این قضیه اتفاق بیفتد، ما بعداً با قانون اساسی مشکل داریم،زیرا ممکن است خلأ رهبری پیش بیاید. ایشان گفتند: «خلأ رهبری پیش نمیآید و شما آدم دارید.» گفتم: «چه کسی؟» ایشان در حضور آقای خامنهای گفتند: «این آقای خامنهای».
مقام معظم رهبری در نگاه حضرت امام (ره) از جایگاه ویژهای برخوردار بود. این جایگاه ویژه را در این کلام حضرت روحالله خطاب به معظمله میتوان دید که فرمودند: «... شما از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید روشنی میدهید.» مرحوم حاج احمد آقا فرزند گرامی حضرت امام (ره)، در سخنانی در محضر رهبر معظم انقلاب میگوید: «حضرت امام بارها از جنابعالی به عنوان مجتهدی مسلم و بهترین فرد برای رهبری نام بردند.» بدون تردید این تأیید صلاحیت رهبری از سوی امام (ره)، دارای تأیید الهی بوده است. این حقیقت را آیتالله بهاءالدینی که از عرفای عصر حاضر بودند، اینگونه آشکار میسازند: «از همان زمان رهبری را در آقای خامنهای میدیدم، چرا که ایشان ذخیره الهی برای بعد از امام بوده است. باید ایشان را در اهدافش یاری کنیم.»
آیتالله مشکینی رحمتالله علیه در خصوص انتخاب شایسته خبرگان در 14 خرداد 1368 میفرمایند: «خبرگان رهبری آن روز انتخابی کردند که هر چه زمان میگذرد، حقانیت و استواری انتخابشان روشنتر میشود و منصفان و بزرگان بیشتر به آن پی میبرند که مقام معظم رهبری نه تنها لیاقت رهبری برای کشورمان، بلکه توانایی رهبری جهان اسلام را دارند.»
آری، از زمان انتخاب شایسته و به هنگام مجلس خبرگان تا به امروز ربع قرن میگذرد؛ در این 25 سال نه تنها ملت ایران، بلکه تمامی آزادیخواهان و ملل محروم و مستضعف جهان، شاهد تابش پرفروغ خورشید انقلاب اسلامی بودهاند. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در این دوران 25 ساله با همان درایت و صلاحیت حضرت امام (ره)، انقلاب اسلامی را در مسیر اصلی به سمت آرمانها و اهداف والا به پیش بردهاند و در این مسیر توطئههای بزرگ دشمنان را یکی پس از دیگری خنثی کردهاند. اینک پس از 25 سال، تمامی دوستان انقلاب اسلامی در سراسر جهان و ملت ایران، خامنهای را خمینی دیگر یافتهاند که توانسته، در پرتو تواناییهای خویش از یک طرف و برخورداری از الطاف الهی از طرف دیگر، با پشتیبانی قاطع مردم همیشه در صحنه، کشور ایران را به قلههای پیشرفت مادی و معنوی نزدیک سازد. ویژگیهای این شخصیت برجسته و ممتاز از هر جهت، ایشان را در تراز امام خمینی (ره) و دیگر رهبران الهی قرار داده است.
این ویژگیها عبارت است: 1- خداباوری 2- تکیه بر اسلام ناب محمدی (ص) 3- عدالت محوری 4- شفقت و رأفت اسلامی 5- مردمی بودن 6- قانونمندی و تکیه بر قانون 7- گستردگی اطلاعات و ارتباطات 8- حکیم و مدبر 9- شجاع و قاطع 10- ایستادگی در برابر ظالمان و نظام سلطه 11- دفاع از محرومان و مستضعفان 12- بصیر و دشمنشناس 13 مدیریت جهادی 14- از خودگذشتگی 15- فروتن و متواضع 16- ساده زیست 17- انتقادپذیر 18 دوری از قبیلهگرایی 19- دوری جستن از خودرأیی و توجه به نگاه کارشناسان 20- مقابله جدی و قاطع با قانونشکنان.
در دوران ولایت و رهبری امام خامنهای (مدظله العالی)، ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی به پیشرفتهای ارزشمندی دست یافته است. حفظ استقلال و عزت ملی، برخوردار شدن از قدرت بازدارندگی نظامی در برابر هر نوع تهدید نظامی، پیشرفتهای اعجاب برانگیز در حوزه علوم و فنون نوین مانند دانش و فناوری هستهای، دانش و فناوری هوافضا و پیشرفتهای پزشکی، نمونههایی از این پیشرفتها و دستاوردهاست. طی یکی دو دهه اخیر در پرتو رهبریهای حکیمانه امام خامنهای، سیاستها و طرحهای امریکا و متحدانش در منطقه راهبردی خاورمیانه با شکست مواجه شد و ایران اسلامی در صحنههای رقابت و نبرد استراتژیک با امریکا، به پیروزیهای بزرگ دست یافت.
در نبرد و رقابت راهبردی در صحنههای عراق، جنگهای 33 روزه، 22 روزه و 8 روزه و نبرد و رقابت 40 ماهه در سوریه، افول قدرت امریکا و متحدانش از یک طرف و توسعه نفوذ و قدرت جمهوری اسلامی از طرف دیگر کاملاً مشهود است. پدیده بیداری اسلامی واقعیتی است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در شکلدهی به آن نقش مهمی داشتهاند. ایران محور تمدن اسلامی در هزاره سوم خواهد بود و این مهم با رهبری معظمله در حال پیریزی است.
نویسنده : سردار یدالله جوانی