مدیرعامل بانک مهر اقتصاد:

دفاع اقتصادی باید با مدیریت جهادی و مشارکت همگانی همراه باشد

دفاع اقتصادی حتما باید با مدیریت جهادی، نگاه اعتقادی و مشارکت همگانی که از ویژگی‌های سازمان‌های بسیجی است، همراه باشد؛ چرا که در چنین شرایطی می‌توانیم به اهداف مد نظر در اقتصاد مقاومتی دست یابیم.
کد خبر: ۲۱۰۹۸
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۱ - 08June 2014

دفاع اقتصادی باید با مدیریت جهادی و مشارکت همگانی همراه باشد

غلامحسن تقی نتاج مدیرعامل بانک مهر اقتصاد در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس، با بیان اینکه نامگذاری سالها و استمرار در این امر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، به نامگذاری سال ۹۳ با عنوان «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» اشاره و اظهار کرد: یکی از دلایل این نامگذاری میتواند بررسی این نکته باشد که اقتصاد مد نظر انقلاب اسلامی چیست؟

وی با اشاره به اهمیت یافتن موضوع اقتصاد در ۲ دهه اخیر در سراسر دنیا افزود: وقتی این موضوع را بررسی میکنیم میبینیم که تمامی کشورها به لحاظ اقتصادی تحت تأثیر قرار دارند، پس هر کشوری با توجه به بافت اقتصادی و اجتماعی که دارد، موضوعات مرتبط با این بافت را دنبال میکند.

نتاج با اشاره به تأثیرات دینی بر مباحث اقتصادی کشورمان، ادامه داد: در سوره بقره که طولانیترین سوره قرآن است بارها و بارها به اهداف اقتصادی جامعه اسلامی اشاره شده است. لذا با توجه به آیات این سوره متوجه میشویم که هدف آرمانی اقتصاد اسلامی فقط انباشت سرمایه نیست، ضمن اینکه تحصیل سرمایه هم مذموم نیست، بدین معنی که انسان در جامعه اسلامی میتواند کسبوکار داشته باشد و درآمد هم کسب کند، اما نباید فعالیتهای او در تحصیل سرمایه منجر به انباشت سرمایه شود.

وی با تأکید بر اینکه وجه ممیز اقتصاد اسلامی و مقاومت با سایر مکاتب اقتصادی در موضوع انفاق است، خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع میتوان انتظار داشت که یک مدل اقتصادی اسلامی داشته باشیم؛ البته عقبماندگیهای زیادی در این حوزه داریم، اما باید نهایت تلاش خود را انجام دهیم تا این عقبماندگی جبران شود.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با یادآوری این مطلب که آنچه در کنار توکل به حضرت حق منجر به موفقیتهای بسیاری در دفاع مقدس شد، عمل کردن بر مبنای نگاه جهادی بود، تصریح کرد: در آن روزها همه همجهت شدند و با رهبری امام خمینی(ره) اجماعی در کشور ایجاد شد که طی آن همه خود را در قبال مسایل کشور مسئول دانستند، لذا با نگاه اعتقادی همه دستبهدست هم دادند تا توانستد در جنگ تحمیلی به پیروزی دست یابند.

وی با بیان اینکه آنچه طی سالهای ۵۹ تا ۶۷ آنهم با دستانی خالی به دست آمد، یک تجربه و سرمایه اجتماعی برای مردم ایران است، گفت: این سرمایه دستمایهای شد تا بتوان بدین شیوه سایر جنگها را نیز اداره کرد. بدین ترتیب که اگر قبلاً دفاع نظامی داشتیم، اکنون باید دفاع اقتصادی داشته باشیم.

نتاج، آزادسازی خرمشهر را از مصادیق قابل لمس مدیریت جهادی همراه با نگاه اعتقادی، دانست و تأکید کرد: در آن زمان چون میخواستیم، توانستیم؛ پس الآن نیز که شرایط به مراتب بهتر از آن دوران است میتوانیم با نگاه جهادی، مسایل اقتصادی را مدیریت کنیم و حتی به موفقیتهای روزافزونی هم دست یابیم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار