به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی سپاه، همایش تجلیل از مجریان و خادمان راهیان نور دریایی خلیج فارس با حضور «سردار تنگسیری» جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه، «سردار فضلی» جانشین سازمان بسیج مستضعفین و هیئت همراه در بوموسی برگزار شد.
در این مراسم که حجتالاسلاموالمسلمین صداقت مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیرو و همچنین سردار مارانی فرمانده سپاه امام سجاد (ع) نیز شرکت داشتند، از تلاشهای فوقالعاده جمعی از دستاندرکاران، مجریان و خادمان طرح راهیان نور دریایی خلیج فارس تقدیر شد.
در این گردهمایی، از نقش برجسته و قابل توجه فرماندهان مناطق یکم، دوم، سوم و پنجم دریایی سپاه و مسئولان نمایندگیهای ولی فقیه در این مناطق و همچنین سپاههای استانی خوزستان، بوشهر و هرمزگان در برگزاری طرح راهیان نور دریایی خلیج فارس تقدیر و تجلیل شد.
در آغاز این مراسم و پس از سخنان فرمانده قرارگاه و تیپ تکاوران امام سجاد علیهالسلام نیروی دریایی سپاه بهعنوان میزبان این گردهمایی در جزیره بو موسی، دریادار تنگ سیری جانشین فرماندهی نیرو طی سخنانی، گزارشی اجمالی از اجرای طرح راهیان نور دریایی خلیج فارس ارائه داد.
جانشین فرماندهی نیروی دریایی سپاه ترویج فرهنگ عزتآفرین دوران دفاع مقدس و آشنا کردن اقشار مختلف مردم بهویژه نوجوانان و جوانان با ابعاد گوناگون حماسهها و پایمردیهای رزمندگان اسلام در طول دوران هشت سال دفاع مقدس بهویژه در حوزه عملیاتهای دریایی و حماسههای نیروی دریایی را از جمله اهداف برگزاری طرح راهیان نور دریایی عنوان کرد.
وی گفت: در دوران دفاع مقدس و در حوزه دریایی شاهد رخدادهایی بودیم که بهنوعی در اصل ماجرای دفاع مقدس نقشی تعیینکننده و تأثیرگذار داشتند.
تنگسیری خاطرنشان کرد: از ویژگی مناطقی که در طرح راهیان نور دریایی خلیج فارس قرار دارند همین بس که آوردگاه حماسه ماندگار ایستادگی مردم و مبارزات رییس علی دلواری در مقابله با استعمار انگلیس، حماسه سازی مردم در مقابله با استعمارگران غربی از جمله دوره نفوذ پرتقالیها در منطقه هرمز و تنگه هرمز و قشم و همچنین حماسههای جاویدان معاصر در جریان عملیاتهای تاریخی در آب بهویژه عملیات والفجر هشت در این محدوده جغرافیایی قرار دارد.
وی افزود: ما در جریان دوران دفاع مقدس و پسازآن شاهد شکلگیری حماسه ایستادگی دریادلان نیروی دریایی در برابر تعدی و دستاندازی آمریکا در منطقه هستیم که حماسه ناوگروه «شهید مهدوی» و شهیدان دارا و رییسی از آن جمله است.
فرمانده قرارگاه راهیان نور دریایی خلیج فارس در ادامه اظهار داشت: یکی از مناطقی که امروز در برنامه بازدید کاروانهای راهیان نور دریایی خلیج فارس قرار دارد، منطقه خارگ و برخی اسکلههای صادراتی در این منطقه است که در دوران دفاع مقدس نیز بخشی از شریان حیاتی اقتصاد کشور در این منطقه قرار داشت و بیش از ۲۸۰۰ بار مورد هجوم هواپیماهای رژیم صدام قرار گرفت.
تنگسیری تصریح کرد: در طرح کلان راهیان نور دریایی خلیج فارس بازدید از جزیره هرمز بهعنوان یکی از نقاطی که مدتها در چنگال سلطه گری و زیادهخواهی استعمارگران جهانی قرار داشت، یادمان والفجر هشت در منطقه اروند، محدودههای بمباران شده در طی حملات هوایی در جزیره خارگ، اسکله تی، اسکله آذر یاد، کشتی سوخته، زیارت شهدای گمنام، بازدید از موزه و یادمان شهید رییس علی دلواری و... دیده شده است که بخشی از آن در قالب طرح به مرحله اجرا در آمده است.
تنگسیری همچنین گفت: علاوه بر فراهم کردن زمینه دیدار زائران کاروانهای راهیان نور دریایی خلیج فارس در مناطق یادمانی و پیشبینیشده، دستاوردها و توانمندیهای کنونی نیروی دریایی برای صیانت و حفاظت از حوزه مأموریتی نیز در قالب این طرح برای زائران تشریح میشود.
حجتالاسلام «عبدالنبی صداقت» مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی دریایی سپاه نیز در بخش دیگری از برنامههای این همایش پیرامون اهمیت طرح راهیان نور دریایی خلیج فارس سخن گفت.
صداقت با اشاره به فلسفه اجرای طرح راهیان نور گفت: ترویج و تبلیغ ارزشهای والای دوران دفاع مقدس که تجلی اوج کمالات انسانی بود، یک کار مقدس و ارزشمند است. وی افزود: هر کسی در راستای اعتلای یاد و نام شهدا و یادمان آنها قدم بر میدارد اجر و پاداش او با سیدالشهدا حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خواهد بود.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی دریایی سپاه با بیان این مطلب که امسال مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) برای چندین بار اهمیت دادن به یادمان و حضور در کاروانهای راهیان نور را مورد تأکید قرار دادند، گفت: همه بخشها باید با انسجام و برنامهریزی و دقت نظر و همچنین فرهنگسازی شایسته زمینه را آنقدر گسترش دهند تا همه بتوانند از برکات این یادمانها استفاده کنند.
وی سپس به دو مطلب مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) یکی زیارت یادمانها و دیگری تکریم یادگاران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در این زمینه کار ویژهای باید انجام گیرد تا این عزیزان و دلاوران بیشتر معرفی شوند.
سردار «علی فضلی» جانشین رئیس سازمان بسیج و مسئول قرارگاه مرکزی راهیان نور طی سخنانی ضمن تشریح ابعاد گوناگون اهمیت طرح راهیان نور، برخی از ظرفیتهای آن را در حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و توسعه و تحکیم فرهنگ مقاومت، ایثار و فداکاری در سطوح مختلف جامعه و همچنین مقیاسهای فراملی تبیین کرد.
فضلی گزارشی از برنامههای قرارگاه راهیان نور از سال ۸۹ تاکنون و همچنین گزارشی از امکانات فراهم آمده و استقبال مردم شهیدپرور ایران از این برنامه بیان کرد.
اعلام فهرستی از برنامههای سال ۹۳ در قالب طرح راهیان نور دریایی خلیج فارس بخش دیگری از سخنان جانشین سازمان بسیج بود که در آن به هدفمندسازی سل سه برنامهها برای گروههای هدف و راهاندازی کاروانهای راهیان نور دریایی دانشآموزی و دانشجویی در سال جاری در استانهای هرمزگان و بوشهر با محوریت نیروی دریایی سپاه تأکید کرد.
مسئول قرارگاه مرکزی راهیان نور در ادامه از همه تلاشگران، مجریان، دستاندرکاران و خادمان راهیان نور بهویژه فعالان طرح راهیان نور دریایی خلیج فارس تقدیر و تشکر کرد و اظهار امیداوری کرد که با زحمات مدبرانه و تلاشهای هدفمند همه عزیزان و ادامه همکاری همه فرماندهان و مدیران، شاهد برگزاری هر چه باشکوه تر این برنامه در آینده باشیم.