پرویز بیگی حبیب‌آبادی تاکید کرد؛

لزوم ترجمه شعرهای دفاع مقدسی به زبان‌های مختلف دنیا

مدیر انتشارات فصل پنجم و شاعر دفاع مقدس بر لزوم ترجمه شعارهای دفاع مقدسی به زبان‌های مختلف دنیا تاکید کرد.
کد خبر: ۲۱۲۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹ - 10November 2016
لزوم ترجمه شعرهای دفاع مقدسی به زبان‌های مختلف دنیا«پرویز بیگی حبیب‌آبادی» مدیر انتشارات فصل پنجم و شاعر دفاع مقدس با حضور در غرفه خبرگزاری دفاع مقدس در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس درباره وضعیت شعر معاصر اظهار داشت: شعر دفاع مقدس در سه دهه اخیر به لحاظ کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است. در حوزه ترانه، شعر و تصنیف و همچنین در حوزه تحلیل و نقد شعر شاهد اتفاقات خوبی هستیم. برای نمونه باید به ایجاد نشر تخصصی شعر اشاره کنم که در رشد شعر و معرفی آن نقش مهمی بر عهده گرفته‌ است.

وی با اشاره به جریان شعر دفاع مقدس گفت: شعر دفاع مقدس را باید در هرم پایداری ببینیم که بخش قابل توجه آن شعر دفاع مقدس است. شعر عاشورایی در هرم پایداری و مقاومت تعریف می‌شود، همچنین شعر مقاومت سایر ملل مثل کشورهایی که علیه دولت‎‌های استعماری مبارزه کردند را هم باید شعر مقاومت و پایداری به حساب آورد. ما باید این هرم را بشناسیم و تحلیل کنیم تا شعر دفاع مقدس جایگاه خود را حفظ کند.
 
حبیب‌آبادی در پاسخ به این سوال که شعر دفاع مقدس توانسته مفاهیم و ارزش‌های دفاع مقدس را به نسل امروز و خارج از کشور منتقل کند، توضیح داد: شاعران وظیفه خود را به خوبی انجام داده‌اند اما مسئولان فرهنگی کوتاهی کرده‌اند. البته اتفاق‌هایی افتاده اما آن قدر پررنگ نبوده که بشود به آن اتکا کرد. شاعران در اولین روز جنگ همپای رزمندگان بودند و تا آخرین روز جنگ در جبهه‌ها حضور داشتند. در روز دوم جنگ اولین شعر دفاع مقدسی سروده شد که تا پایان جنگ تحمیلی حجم قابل توجهی از این اشعار به دست ما رسید. متاسفانه گامی جدی برای ترجمه این آثار برداشته نشده است تا ارزش‌های دفاع مقدس را به خارج از کشور صادر کند.

مدیر نشر فصل پنجم در مورد آسیب‌شناسی شعر دفاع مقدس افزود: در حوزه نقد شعر قدم‌هایی برداشته شده اما چون تداوم نداشته نمی‌توان انتظار نتایج مثبتی را داشته باشیم. از طرف سازمان‌های ذی‌ربط هم استقبالی نشده و کم کم حوزه آسیب شناسی شعر دفاع مقدس دارد به فراموشی سپرده می‌شود.

وی در مورد برگزاری شب شعر دفاع مقدس تصریح کرد: برگزاری شب شعر دفاع مقدس با تاثیرگزاری آن متفاوت است. شب‌های شعر برگزار می‌شود اما نمی‌تواند سبب حرکتی در این زمینه شود. این شب‌های شعر اغلب مأموریتی و فرمایشی برگزار می‌شود تا مدیران رفع مسئولیت کرده باشند. هر چقدر هم از سال‌های دفاع مقدس فاصله می‌گیریم این معضل پررنگ‌تر می‌شود. ممکن است در آمارهایی که ادارات و سازمان‌ها ارائه می‌دهند شاهد رشد باشیم اما وقتی وارد میدان می‌شویم می‌بینیم که کارهای انجام شده یک هزارم آن چیزی است که باید باشد. در حالی که در بعضی کشورها به خاطر جنگ چند روزه صدها کتاب نوشته می‌شود.

انتهای پیام/ 161
نظر شما
پربیننده ها