3 شرط اخوان المسلمین برای آمدن پای میزه مذاکره
وی 3 دلیل عمده را علت نتیجه ندادن این وساطت ها ذکر کرد و افزود: اخوان المسلمین برای آمدن پای میز مذاکره سه پیش شرط را با طرفهای درگیر خود مطرح کرد: 1- بازگشت محمد مرسی به مقام ریاست جمهوری و اعاده حیثیتش2- تجدید فعالیت مجلس شورای مشورتی 3- عمل به قانون اساسی مصوب سال 2012 که توسط نیروهای نظامی ودولت موقت به تعلیق درآمده بود.
سیدافقهی تصریح کرد: دولت موقت مصر با حمایت ارتش اعلام کرد به دلیل این که مرسی درخلال یکسال مدیریت در روابط خود با رژیم صهیونیستی، آمریکا و غربی ها ناشی گیری از خود نشان داده و با ایجاد روابط صمیمی با آنها ، چشم امید به کمک های مالی شان بسته است، توانایی اداره این کشور را ندارد. از طرف دیگرهمین عامل سبب ایجاد تنش و تشنج در مصر شد و دست گروههای تروریستی مانند القاعده، سلفی ها، وهابی ها و تکفیری ها را برای تصفیه حساب مذهبی در این کشور بازگذاشت.
اخوانی ها همچنان اصرار بر آزادی محمد مرسی دارند
وی خاطرنشان کرد: این رفتارهای محمد مرسی باعث شد سلفی ها، شیعیان و سوفی ها را قتل عام وحتی برخی اماکن مقدس را تخریب کنند و وضع اقتصادی وامنیتی مصر به شدت متزلزل شد. اوضاع مصر به سمت ایجاد یک جنگ داخلی رفت که در نهایت 30 میلیون نفر از مصری ها تظاهرات کرده و خواهان عزل محمد مرسی شدند اما اخوان المسلمین مصرانه اعلام کرد که ما حاضریم یک میلیون شهید دهیم ولی اجازه نمی دهیم دولت جدیدی پا بگیرد و حتما مرسی باید آزاد شود.
استفاده از سلاح گرم در کشتار اخیر مصر
افقهی یادآور شد: دولت جدید متأسفانه هیچ گونه عقب نشینی در برابر اخوانی ها نکرد و از طرفی آتش بیاران معرکه مانند رژیم صهیونیستی، آمریکایی ها و ستون پنجم مصر از چنین اوضاع متشنج در مصر شادمان شدند و درصدد جنگ داخلی و وانتقام جویی از انقلابیونی که حسنی مبارک را سرنگون کردند،هستند.
این کارشنای مسائل خاورمیانه درادامه افزود: پافشاری اخوانی ها، ارتش وگروههای سیاسی معارض، جنگ و درگیری در مصر را به جایی کشاند که متأسفانه در روزهای اخیر منجر به کشته شدن 500 نفر از مردم بی گناه و 70 نفر از نیروهای نظامی مصر شده است.
وی تصریح کرد: این اوضاع و ناآرامی ها در مصر نشان می دهد متأسفانه هر دو طرف درگیری ازسلاح گرم برای عقب راندادن طرف مقابل استفاده می کنند.
با ادامه درگیری ها، مصر به سرنوشت سوریه دچار می شود
سیدافقهی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت پیش آمده در مصر، اگر اخوان المسلمین به همین وضع ادامه دهد، قطعا گروههای گسترده تندروی سلفی- جهادی و حامی تکفیری با حکومت فعلی مصر بجنگند و درگیری مسلحانه توسعه پیدا کند که در این حالت ارتش مصر که تنها ارتش دست نخورده کشورهای عربی است، آسیب جدی خواهد دید و با گسترده شدن اوضاع ناآرام در مصر ممکن است به سرنوشت سوریه دچار شود.
وی افزود: درحال حاضر تکفیری ها، سلفی ها و اخوان المسلمین درصدد نابودی سوریه هستند و برای این که به قدرت برسند از هیچ تلاش و جنگی دریغ نمی کنند و به نظر می رسد با این روند، مصر نیز به سرنوشت سوریه دچار شود.
شرکت اخوان المسلمین در انتخابات ؛ راه حل بازگشت مصر به آرامش
سیدافقهی گفت: باید برای دچارنشدن مصر به اوضاع متشنج تر، میانه روهای اخوان المسلمین به عقب نشینی ها تن دهند و یا به راه حلی مصالحه آمیزی رضایت دهند و یا اینکه شروع به فعالیت سیاسی و شرکت در انتخابات نمایند.
وی ادامه داد: اگر اخوانی ها مدعی طرفداری اکثر مردم از ایشان هستند، باید در انتخابات پارلمانی، ریاست جمهوری و رفراندوم قانون اساسی که پیش رو دارند، شرکت کنند و بخشی از قدرت مصر را در دست گیرند تا هرچه سریع تر جلوی این کشتار و خونریزی، ناامنی و دخالت بیگانگان گرفته شود.