به گزارش دفاع پرس از کرمانشاه، سرهنگ پاسدار مراد علی محمدی در خصوص سی و ششمین سالروز حماسه شکست حصر و آزادسازی شهر سوسنگرد، اظهار داشت: تهاجم گسترده عراق به ایران در استان خوزستان در سه محور عمده انجام گرفت در محور دزفول رزمندگان اسلام توانستند دشمن را در غرب رودخانه کرخه زمین گیر کرده و از قطع جاده اهواز- اندیمشک جلوگیری نماید و حتی سر پُلی را نیز در غرب رودخانه در پای پُل کرخه حفظ نمایند.
مدیرکل حفظ آثار و نتشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه با بیان این مطلب که در محور خرمشهر و آبادان ، خرمشهر اشغال گردید و آبادان به شکل ناقص به محاصره در آمد بیان داشت: ولی در محور میانی جهت تصرف اهواز مقاومت سرسختانه ی نیروهای اسلام که انسجام کاملی هم نداشتند باعث گردید تا عراق بارها سمت حملات را تغییر دهد ولی هیچگاه نتوانست موفقیتی در این زمینه بدست آورد لذا جهت حفظ روحیه نیروهای متجاوز خود به تصرف شهر سوسنگرد اکتفا نمود تا بتواند با تغییر نام آن زمینه تبلیغاتی محدودی را فراهم آورد.
محمدی در ادامه گفت: سوسنگرد در تاریخ 6/7/1359 به اشغال ارتش عراق درآمد . چهار روز بعد رزمندگان سپاه اهواز با حمایت نیروهایی از لشکر 92 زرهی اهواز ، سوسنگرد را آزاد و عناصر خائن « مرسوم به خلق عرب » که در جریان سقوط شهر و طی دوره اشغال ، عراق را یاری میکردند دستگیر و مجازات شدند.
وی خاطر نشان کرد: در تاریخ 24/8/1359 یگانهای عراقی بار دیگر سوسنگرد را از سه طرف محاصره و طی 2 شبانه روز وارد شهر شدند لیکن نیروهای سپاه ، ارتش ، ژاندارمری و بسیج مردمی که داوطلبانه در سوسنگرد باقیمانده بودند با مقاومت خود از سقوط شهر جلوگیری و هم زمان با مقاومت نیروهای داخل سوسنگرد، در اهواز نیز برای شکستن محاصره شهر طرح ریزی بعمل می آمد که نقش اساسی و محوری در طراحی، اجراء شکست دشمن را مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر عهده داشتند که پس از 2 روز مقاومت سرانجام عملیات آزاد سازی سوسنگرد در ساعت 6:30 مورخ 26/8/1359 از دو محور شروع شد: محور اصلی در مسیر حمیدیه - سوسنگرد در جنوب رودخانه کرخه و محور فرعی در مسیر روستای سبحانیه به سوسنگرد در شمال رودخانه کرخه به مرحله اجرا درآمد و تا ساعت 14:30 همان روز شهر سوسنگرد آزاد گردید. در نتیجه این عملیات ، شهر سوسنگرد آزاد و مواضع پدافندی نیروهای عراقی به رودخانه مالکیه متمایل گردید. جاده حمیدیه – سوسنگرد آزاد و دشمن حدود 15 کیلومتر عقب نشینی کرد. در این عملیات تعداد 750 نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی و 45 نفر نیز به اسارت درآمدند تعداد یک فروند هواپیما ،یک فروند بالگرد و 40 دستگاه تانک و نفربر منهدم گردید و مقادیر زیادی تجهیزات و وسایل مخابراتی و تعدادی تانک و نفربر نیز به غنیمت گرفته شد.
مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمانشاه در خصوص نقش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در عملیات شکست حصرو آزادسازی شهر سوسنگرد بیان داشت: در عملیات آزاد سازی سوسنگرد و شکستن حلقه محاصره دشمن ، امام خامنه ای (مدظله العالی) که در آن موقع ، نماینده حضرت امام خمینی (ره) در شورای عالی دفاع بود نقش حیاتی و سرنوشت سازی در انجام عملیات تیپ دو زرهی لشگر 92 ارتش و سایر رزمندگان اسلام ایفا نمود. وی به رغم دستور لغو عملیات توسط رئیس جمهور وقت (آقای بنی صدر) با نوشتن نامه ای رهگشا در ساعت 01:10 بامداد روز 26/8/1359 به فرمانده لشگر 92 ، موفق شد تیپ 2 و سایر رزمندگان را وارد عملیات نموده و از سقوط حتمی شهر جلوگیری کند.
انتهای پیام/