به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، روز گذشته دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، به صورت رسمی نام سه محافظهکار تندرو را برای تصدی بر پستهای دادستان کل، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و نیز اداره مرکزی اطلاعات (سیا) اعلام کرد.
مایک پومپئو، رئیس آتی سیا، تنها یک روز پیش از معرفی در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «منتظر عقبگرد از این توافق فاجعهبار با بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان هستم.»
وی همچنین چند ماه پیش در یادداشتی نوشته بود: «یک سال بعد از توافق هستهای اوباما با ایران، این توافق ما را در معرض خطر فزاینده قرار میدهد.»
مخالفت پمپئو با توافق هستهای ایران سابقهای طولانی دارد و این عضو مجلس نمایندگان آمریکا از کانزاس فعالیتهای زیادی برای ایجاد مانع در مسیر اجرای برجام انجام داده است. وی سال گذشته اعلام کرد که توافق هستهای «رژیم ایران را که هدفش نابودی آمریکا است، تقویت میکند.»
اما این نماینده از سال قبل و زمانی که در بهمن ماه 1394 خواهان اخذ ویزای سفر به ایران شد در رسانههای کشورمان مطرح گشت. در آن زمان، پوپمپئو به همراه لی زدلین، نماینده جمهوریخواه نیویورک؛ و فرانک لوبیوندو، نماینده جمهوریخواه از ایالت نیوجرسی؛ با حضور در دفتر حافظ منافع کشورمان در واشنگتن خواهان دریافت ویزای سفر به ایران شدند.
این سه نماینده نامهای (اینجا) خطاب به رهبر معظم انقلاب و فرمانده سپاه پاسداران و درباره اهداف سفرشان به ایران را تحویل مقامات دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن که در سفارت پاکستان قرار دارد، دادند.
پومپئو، زدلین و لوبیوندو پنج هدف خود از سفر به ایران را چنین برشمردند:
نخست، دیدار با مقامات ارشد ایرانی به مانند حسن روحانی و محمد جواد ظریف و همچنین محسن فخریزاده مهابادی که رسانههای غربی در سالهای اخیر تبلیغات بسیاری درباره نقش وی در برنامه ادعایی تسلیحات هستهای ایران داشتهاند.
دوم، گفتگو با آمریکاییهایی که هنوز در ایران محبوس هستند به مانند سیامک نمازی. آنها همچنین خواهان دریافت اطلاعات درباره سه آمریکایی هستند که اخیرا در عراق و توسط شبهنظامیانی که به گفته آنها تحت حمایت ایران هستند، دستگیر شدهاند.
سوم، دیدار از تأسیسات پارچین، فردو و اراک تا به ظن خودشان بتوانند میزان پایبندی ایران با مفاد برجام را به صورت مستقل ارزیابی کنند!
چهارم، دریافت گزارش از مقامات ایرانی درباره آزمایشهای موشکی بالستیک، و؛
پنجم، دریافت گزارش برای فهم بهتر شرایطی که منجر به دستگیری تفنگداران دریایی آمریکایی در 12 ژانویه در آبهای ایران شد.
پس از این نامه وزارت امور خارجه ایران از ارائه ویزا به این سه نماینده خودداری کرد و آنها بار دیگر در 24 فروردین سال جاری شمسی خواهان اخذ ویزا شدند. دفتر وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست مجدد این سه نماینده جمهوریخواه اعلام کرد: «ر خلاف آنچه شما تصور کردهاید، وظیفه اعضای کنگره آمریکا دیکته کردن و تحمیل سیاست به دیگر کشورها نمیباشد. این امر قطعاً در مورد سیاستهای مربوط به صدور روادید ایران نیز صادق است. به خاطر داشته باشید که بهعنوان اعضای کنگره آمریکا، شما یک قدرت جهانی نیستید.»
در بخش پایانی این نامه آمده بود:
بهطور خلاصه، ما تصور میکنیم که درخواست روادیدی که شما دادهاید، بیشتر یک کارزار تبلیغاتی است و نه یک درخواست مناسب برای سفر به یک کشور دارای حاکمیت مستقل و به همین دلیل هم، با چنین درخواستی به این نحو رفتار شده و خواهد شد.