اتحاد دو کشور عراق و ایران که زمانی درگیر جنگی طولانی بودند و هر دو ملت به دلیل رژیم بعث و حمایت آمریکا تاوان سنگینی پرداخت کردهاند، مسلما به نفع کشورهای معاند نیست. همچنین حضور اهل تشیع و تسنن گامی مهم در جهت تقریب مذاهب است که این مسئله با هیچ کنفرانس و همایشی با این بازخورد وسیع به نتیجه نخواهد رسید.
وقتی تبلیغات مسموم رسانههای فارسی زبان نمیتواند برای منصرف کردن مردم برای حضور در این گردهمایی قدمی پیش بگذارد. ناامن کردن فضا به وسیله عملیاتهای انتحاری آخرین راهکاری است که دشمنان اسلام به سمت آن میروند. انفجار یک کامیون کنار پمپ بنزین و شهادت دهها زائر عراقی، ایرانی و افغانی تلاش مذبوحانهای است تا مسلمانان را از حضور در این گردهمایی منصرف و یا عزم آنها را سست کنند.
بازتاب گسترده و بیمنطق این انفجار در رسانههای معاند هر روز بیشتر میشود. این درحالیکه تامین امنیت بیشتر از 20 میلیون زائر برای کشور عراق که هنوز درگیر مبارزه با گروهک تروریستی داعش است، کار مشکلی است. از این گذشته احتمال روی دادن این حادثه با توجه به نزدیکی داعش به منطقه دور از ذهن نیز نبود.
اغلب کسانیکه پا در این مسیر میگذارند، احتمال چنین حوادثی را هم میدهند. نکته دیگر اینکه اهل سنت نیز به گردهمایی اربعین اهمیت زیادی قائلند. اعتقاد به مسئله وجودی قیام امام حسین(ع) از اشتراکات اهل تشیع و تسنن است به همین سبب است که در میان موکبهایی که در مسیر پیاده روی کربلا وجود دارد اهل سنت فارغ از مذهبی که دارند از شیعیان پذیرایی میکنند.
«شیخ احمد خنجی» امام جمعه اهلسنت پارسیان با اشاره به تجمع مسلمانان در مراسم پیادهروی اربعین حسینی میگوید:«همیشه آیینها و ادیان مختلف با هدف همبستگی ایامی را گرامی میدارند که یکی از پیامدهای اینگونه تجمعات و حرکات مذهبی، نمود جهانی آن است، که در جامعه جهانی تأثیر به سزایی دارد. کربلا نماد تبلور وحدت و بیعت با امام حسین(ع) است که نمود جهانی دارد.»
حضور فرق اسلامی در این گردهمایی که سابقه طولانی نیز دارد با توجه به مکان و زمان آن و همچنین فلسفه عمیقی که در واقعه تاریخی و جغرافیایی آن وجود دارد خطری جدی برای دولتهای استعماری محسوب میشود. بویژه اینکه گردهمایی اربعین فینفسه سبب رسوایی گروهکهایی مثل داعش خواهد بود.
این حادثه تروریستی که داعش صراحتا مسئولیت آنرا به عهده گرفته، بازتابهای قابل توجهی در میان مسئولان کشورهای دنیا داشته است. معاون وزیر خارجه انگلیس در بیانیهای گفت: «من این حمله تکان دهنده را که داعش مسئولیت آنرا برعهدهگرفته است، کاملا محکوم میکنم. انگلیس، به حمایتش از دولت و مردم عراق در مبارزه علیه تروریسم ادامه خواهد داد.»
وی با اشاره به فروپاشی تشکیلات به اصطلاح خلافت گروه تروریستی داعش، گفت: «اینگونه حملات نشانگر ناامیدی داعش است.»
همچنین کاخ در بیانیهای اعلام کرد که آمریکا، عمیقترین همدردی خود را با خانوادههای قربانیان حمله تروریستی و همچنین تمامی مردم عراق که آشکارا به منظور ایجاد شکاف فرقهای صورت پذیرفت، ابراز میدارد. آمریکا مصرانه به همکاری خود دولت و مردم عراق ادامه خواهد داد و این حمله تنها باعث تقویت اراده ما برای شکست داعش خواهد شد.
وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیهای مطبوعاتی حملات تروریستی روز پنجشنبه داعش در حله عراق را محکوم کرده و اعلام داشت: «این جنایات نمونه دیگری از کوچک شمردن جان انسانها و تلاش برای ایجاد اختلاف در میان مردم عراق است. وزارت خارجه آمریکا در تماس با مقامات عراقی است و خود را موظف به حمایت از نیروهای امنیتی عراق در مبارزه با داعش میداند.»
از نوع ادبیات مشابهی که دولت آمریکا و انگلیس به کار بردهاند میتوان دریافت که خطر عمدهای که آنها را تهدید میکند همین اتحاد قومی و مذهبی است. این اتحاد قطعا به نفع داعشی که مورد حمایت آمریکا است، نخواهد بود.
خطر از بین رفتن داعش تبعاتی چون از بین رفتن منافع آمریکا و انگلیس خواهد شد. اینکه جمهوری اسلامی ایران بیشترین زائران را در این گردهمایی دارد از نظر آمریکا و انگلیس پیامد خوبی نداشته و با ایجاد چنین حوادثی سعی میکنند عراق و ایران را نسبت به هم بدبین کنند.
آنچه که دولتمردان آمریکا باید بدانند این است که تروریسم حربه کهنهای است برای آنکه بخواهد شیعیان را به انزوا بکشاند. شهادت همان مفهومی است که آنها از درک آن عاجزند و این حادثه نهتنها موجب نگرانی ملتهای مسلمان از حضور در این مراسم نخواهد شد، بلکه باعث محکمتر شدن وحدت میان دولتهای عراق و ایران خواهد شد و این دو کشور با کمک یکدیگر ریشه تروریستهای تکفیری و حامیان منطقهای و فرامنطقهای را در منطقه خشک خواهند کرد.
انتهای پیام/ 161