به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور بعداز ظهر امروز(شنبه) در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پنج ساله سازمان بسیج مستضعفین در جمع خبرنگاران با اشاره به جزئیات جلسه امروز هیأت دولت با موضوع حادثه برخورد دو قطار استان سمنان با تاکید بر اینکه حادثه سمنان یکی از سخت ترین حوادث کشور بود اظهار کرد: کمیته ای به نام کمیته سوانح راه آهن وجود دارد که این کمیته بعد از هر اتفاقی با حضور اعضا تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه عمدتا اعضای کمیته سوانح راه آهن شخصیت های حقوقی ، فنی و غیردولتی هستند خاطر نشان کرد: این اعضا وظیفه دارند که حادثه را بررسی نمایند و ببینند که عامل اصلی آن چه بوده و چه کسانی مرتکب قصور هستند. این کمیته همچنین وظیفه معرفی مقصر یا مقصرین را بر عهده دارد.
جهانگیری درباره مسائل مطرح شده در جلسه امروز گفت: بر اساس آنچه که امروز از جزئیات حادثه برخورد دو قطار مطرح شد، پس از اینکه سامانه الکترونیکی کنترل خطوط راه آهن ایجاد شده ، قطار اول که از تبریز حرکت کرده بود در نقطه ای به دلیل مشکل فنی متوقف شده بود ؛ قطار دوم نیز زمانی که به فاصله شش کیلومتری قطار دچار مشکل می رسد براساس دستورالعمل سامانه الکترونیکی به طور خودکار متوقف میشود و لوکوموتیوران آن نمی تواند در چنین وضعیتی قطار را به حرکت در آورد.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: بر اساس اطلاعات داده شده، پس از تماس راننده قطار دوم با یکی از مراکز راه آهن و اعلام اینکه قطار به دلیل اخطار سامانه الکترونیکی و روشن شدن چراغ قرمز امکان حرکت ندارد ، به او دستور داده شده که سامانه الکترونیکی را خاموش کرده و به حرکت خود ادامه دهد.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگیر از سخنان خود با اشاره به پیام امام خمینی (ره)در تاریخ 5 /9/ 1358 مبنی بر تشکیل سازمان بسیج اظهار داشت: آن زمان کسی تصور نمی کرد که پیام امام (ره)و تشکیل این سازمان بتواند به الگویی کارآمد تبدیل شود و از توانمندی مردم در قالب بسیج برای توسعه و دفاع از کشور استفاده شود.
جهانگیری ادامه داد: امروز پس از گذشت سالها از تشکیل سازمان بسیج، ده ها میلیون نفر از مردم کشور در قالب بسیج سازمان دهی شده اند و در مقاطع مختلف نظیر دوران دفاع مقدس نقش آفرینی کرده اند.
وی افزود: بسیج نقش موثر و پراهمیتی در دوران دفاع مقدس ایفا کرد و در کسب دستاوردهای آن دوران سهم عمده ای دارد.
معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه براساس قانون اساسی کشور پس از جنگ باید توانمندی نیروهای مسلح در اختیار توسعه و سازندگی کشور قرار گیرد، گفت: بسیج در مقاطعی که کشور نیازمند کارهای ضربتی بوده، به کمک دولت آمده و خوشبختانه نقش موثری در کسب موفقیت های مختلف داشته است.
جهانگیری با اشاره به اینکه هم اکنون در دوره خاصی از نظر اقتصادی قرار داریم، خاطرنشان کرد: ملت ایران مدتی را تحت فشارها و تحریم های ظالمانه بوده اند و دشمنان تصور می کردند که می توانند ملت ایران را از این طریق زمین گیر کنند.
از طرف دیگر در مقطعی به دلیل سیاست های غلط اقتصادی که در کشور اتخاذ شد،فشارهای زیادی به اقتصاد کشور وارد آمد و امروز اقتصاد کشور با چالش های فراوانی نظیر بیکاری جوانان و کاهش سطح زندگی مردم مواجه است که برای حل این مسائل نیازمند اقدامات جدی هستیم.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: علاوه بر اینها ایران در منطقه ای واقع شده که رقبای جدی دارد و ما نیازمند آن هستیم که علاوه بر اقتدار نظامی، اقتدار ایران را در همه زمینه ها از جمله به لحاظ اقتصادی ارتقاء دهیم چرا که حتماً یکی از مولفه های اصلی اقتدار ایران، اقتدار اقتصادی است و باید قدرت اقتصادی کشور را در مقایسه با رقبای منطقه ای افزایش دهیم.
وی با تاکید براینکه برای تحقق این اهداف مهمترین نسخه شفابخش و راهگشا اقتصاد مقاومتی است، گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی همه دستگاه ها و آحاد مردم را درگیر کرده و انسجامی جدی در قوای سه گانه و نیروهای مسلح برای اجرای اقتصاد مقاومتی بوجود آمده است.
جهانگیری اظهار داشت: البته محور کار و برنامه ریزی اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی با دولت است و دولت این سیاست ها را بصورت جدی در دستور کار خود قرار داده است.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت مشارکت و همراهی نیروهای مسلح در اجرای طرح های پراهمیت کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: امروز برخی طرح های کلیدی و مهم کشور در بخش نفت و گاز، پتروشیمی، راه آهن، سد سازی و ... توسط نیروهای مسلح در دست اجرا است و حجم قراردادهای نیروهای مسلح در اجرای کارهای عمرانی بسیار بالا است.
جهانگیری اضافه کرد: بسیج نیز در این زمینه از توانمندی ویژه ای برخوردار است و این توانمندی می تواند در اقتصاد کشور کارساز و نقشی کلیدی داشته باشد.
وی با بیان اینکه پروژه های اقتصاد مقاومتی به دو گروه طرح های بزرگ و کوچک تقسیم می شوند، گفت: طرح های بزرگ همانند میدان های مشترک نفت و گاز و سرمایه گذاری در کارهای بزرگ است که برای انجام آنها باید راهکارهای مشخصی را در پیش بگیریم.
جهانگیری افزود: برخی کارها نیز کارهای کوچک است و به خصوص در روستاها و مناطق عشایری در دست اقدام است که باید توجه ویژه ای به این گونه کارها معطوف شود چرا که هرچه دیرتر به روستاها و مناطق عشایری بپردازیم، جمعیت بیکار این مناطق به سمت شهرها مهاجرت می کنند و تبعات سنگینی برای کشور در بر خواهد داشت.
معاون اول رییس جمهور ظرفیت بسیج را در توسعه روستاها ظرفیتی استثنایی توصیف کرد و افزود: گزارشی که در خصوص مهندسین کشاورزی بسیج ارائه شد نشان می دهد که بسیج می تواند در مناطق روستایی برای افزایش درآمد کشاورزان و توسعه صنایع تبدیلی در روستاها گام های موثری بردارد.
جهانگیری همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه های جدیدی که باید در کشور در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: یکی از این اقدامات، مقابله با بیابان زایی است که باید از طریق توسعه جنگل ها، به دنبال بیابان زدایی در کشور باشیم.
وی همچنین به طرح مالچ پاشی اشاره و خاطر نشان کرد: در مقطعی موضوع مالچ پاشی به شکل مناسبی مورد توجه بود اما متاسفانه در سالهای اخیر توجه کمتری به این برنامه صورت گرفت اما امسال در بودجه سال 96 این موضوع را احیا کردیم و امیدوارم با کمک و مشارکت بسیج بتوانیم در اجرای این گونه طرح ها موفق باشیم.
جهانگیری کمبود و بحران منابع آب را از مسائل اصلی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ظرفیت ها برای مقابله با کمبود آب، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری است که در برنامه های توسعه گذشته تا 7 میلیون هکتار در طول یک برنامه نیز اجرا شده است اما متاسفانه از برنامه چهارم به بعد، این طرح ها روند نزولی در پیش گرفتند اما خوشبختانه اخیراً در جلسه شورای عالی آب قرار شد که برای اجرای این طرح ها اعتبار مناسبی اختصاص پیدا کند.
معاون اول رییس جمهور ظرفیت بسیج را فرصتی برای دولت در اجرای طرح های مختلف ارزیابی کرد و گفت: یکی از طرح ها که دیشب شروع شد واکسیناسیون دام و طیور بود که قرار است با استفاده از نیروی انسانی و ظرفیت های بسیج در مدتی اندک اجرا شود.
جهانگیری ادامه داد: در جلساتی که با سردار نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفان و سردار جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران داشته ام در خصوص استفاده از ظرفیت های بسیج و سپاه مذاکراتی انجام شده و در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز دو کارگروه در این زمینه تعیین شده که کارگروه نخست به ریاست معاون رییس جمهور در امور اجرایی قرار است به بررسی راهکارهای استفاده از توانمندی بسیج بپردازد و کارگروه دوم نیز به ریاست وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح راهکارهای استفاده از توانمندی نیروهای مسلح را بررسی خواهد کرد.
منبع:ایسنا