امیر سیاری در برنامه «نگاه یک»:
آمریکا اگر مانع حضورمان در آبهای آزاد شود ما نیز مانع حضورشان میشویم/ الحاق محصولات سطحی و زیرسطحی بزرگ به نداجا تا نیمه اول سال 96
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اگر قرار است آمریکا مانع حضور ما در آب های آزاد جهان شود، ما نیز مانع حضورشان در آب های آزاد خواهیم شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی
دفاع پرس، امیر دریادار «حبیب الله سیاری» فرمانده نیروی دریایی ارتش در برنامه تلویزیونی نگاه یک اظهار داشت: ما قبول نداریم که آمریکا کدخدای جهان است. ما زیر بار ظلم نمی رویم و تاکتیک ما عاشورایی است. آمریکا و همپیمانانش در حدی نیستند که در مورد حضور ما در آب های آزاد جهان تصمیم بگیرند.
وی افزود: اگر قرار است آنان مانع حضور ما شوند، ما نیز مانع حضورشان در آب های آزاد خواهیم شد. آب های آزاد متعلق به همه ملت هاست و طبق قواعد بین المللی همه می توانند در آن حضور پیدا بکنند.
امیر سیاری خاطرنشان کرد: امروز منافع ما در خلیج عدن، تامین امنیت عبور و مرور کشتی های تجاری است. ما باید قدرت داشته باشیم و در شان ما نیست که برای تامین امنیت کشتی هایمان دستمان را به سوی دیگران دراز کنیم. تاکنون 3 هزار و 844 کشتی به سلامت در این منطقه اسکورت شده اند تا چرخه اقتصاد سالم بماند.
** اعزام ناوگروه به چین در آینده نزدیک
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین در خصوص ناوگروه ها بیان داشت: تاکنون 49 ناوگروه که شامل 44 گروه رزمی و 5 ناوگروه که تنها حامل پیام صلح و دوستی بوده اند، به مناطق مختلف اعزام شده اند. چهل و چهارمین ناوگروه 16 مهرماه سال جاری حرکت خود را آغاز کرد و پس از طی کردن خلیج عدن، سواحل تانزانیا و آفریقای جنوبی در اقیانوس اطلس حضور یافت.
وی اضافه کرد: برنامه های آینده ما این است که قاره آفریقا را دور زده و اقیانوس اطلس را طی کنیم. همچنین در آینده ناوگروه هایی به جنوب شرقی آسیا و دریای چین جنوبی اعزام خواهند شد و در بنادر کشور چین پهلو خواهند گرفت. به صورت متقابل نیز ناوگروه هایی از چین به ایران اعزام خواهند شد.
** برگزاری اجلاسیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند در ایران در سال 2018
امیر سیاری در بخش دیگری از این برنامه تلویزیونی بیان داشت: بعد از به وجود آمدن تهدید در شمال اقیانوس هند، کشورهای حاشیه این اقیانوس که 36 کشور هستند، اجلاسیه ای را تشکیل دادند که باحضور فرماندهان نیروهای دریایی این کشورها برگزار می شود. هندوستان، امارات و آفریقای جنوبی نخستین کشورهایی بودند که میزبان برگزاری این اجلاسیه بودند. قرار است سال 2018 که مصادف با اواخر سال 1396 شمسی یا اوایل سال 1397 است این اجلاسیه در کشور ایران برگزار شود.
فرمانده نداجا خاطرنشان کرد: در این اجلاسیه میزبان 40 هیات از کشورهای عضو هستیم که در خصوص تامین امنیت در اقیانوس هند برای رونق اقتصاد جهان و مبارزه با تروریسم به بحث و گفت و گو خواهیم نشست.
تش
وی در خصوص کمک به دیگر کشورها برای مقابله با دزدان دریایی گفت: به 25 کشتی دیگر کشورهای جهان که درخواست کمک کرده اند، کمک رسانی کرده ایم. این کمک نشان دهنده وجه مبارزه ایران اسلامی با تروریسم به دنیا است. ایران در عرصه دریا در بین کشورهای حاشیه اقیانوس هند و دیگر کشورهای جهان از جایگاه بالایی برخوردار است.
** الحاق محصولات سطحی و زیرسطحی بزرگ به نداجا تا نیمه اول سال 96
امیر سیاری در ادامه به دستاوردهای جدید نداجا پرداخت و عنوان کرد: روز سه شنبه(نهم آذر) از چند محصول جدید در ستاد نیروی دریایی ارتش رونمایی خواهد شد که رادار، دستگاه تست موشک ها و اژدرها، شبیه سازهای دریایی و پروژه کنترل آتش از این جمله هستند. همچنین تا نیمه اول سال آینده چند محصول سطحی و زیرسطحی بزرگ به نداجا الحاق خواهند شد. در آینده نزدیک نیز ناو «خارک» که بزرگترین ناو منطقه است رونمایی خواهد شد. این ناو بعد از 35 سال، طی دو سال و نیم تعمیرات اساسی شده است به طوری که تمامی تجهیزات از جمله سامانه رانشی آن بومی شده است.
وی خاطرنشان کرد: تدبیر فرماندهی معظم کل قوا بر این است که به توانمندی های کنونی بسنده نکنیم؛ یعنی نسل های بعدی جماران پیشرفته تر باشد. لذا شاهدیم که «دماوند» از «جماران» و «سهند» از «دماوند» کاملتر است. نسل جدید نیز که در آینده الحاق خواهد شد و هنوز نامگذاری نشده است، از «سهند» توانمندی هایش بیشتر است. رویه ما این است که متناسب با وضعیت روز سیر تکاملی را طی کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص ناوشکن «خلیج فارس» نیز توضیح داد: خلیج فارس یک ناوشکن است که ویژگی آموزشی هم دارد اما تاریخ رونمایی و بهره برداری از آن مشخص نیست.
** انجام سالانه 20 تا 25 رزمایش تخصصی در نداجا
وی در خصوص اجرای رزمایش های دریایی عنوان کرد: در طول سال 20 تا 25 رزمایش تخصصی اجرا می شود که شامل تمرین زیردریایی ها، آزمایش سلاح ها، تمرین ناوها، آزمایش مهارت های موشکی، تمرین غواص ها، جنگال، بهداشتی، ارتباطاتی و پهپادی است. در طول سال نیز یک رزمایش بزرگ که تجمیع رزمایش های تخصصی است، در کنار اقیانوس هند انجام می شود که «ولایت» نام دارد. این رزمایش امسال در بهمن ماه برگزار می شود.