محمدتقی عزیزیان، نویسنده کتاب "خط به خط" در گفتو گو با خبرگزاری دفاع مقدس اظهار کرد: محتوای این کتاب شامل زندگی علی محمد نظری از بدو تولد، مقاطع تحصیلی، زندگی در نورآباد، ورود به سپاه تا معاونت سپاه استان لرستان است.
وی افزود: این کتاب به سفارش پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نوشته شده که به خواست راوی به صورت تاریخ شفاهی، سوال و جواب تنظیم شده است.
عزیزیان با اشاره به خاطرات راوی گفت: صمیمیت راوی یک از ویژگی های این کتاب است که در متن هم مشاهده می شود. ویژگی دیگر کتاب، بیان خاطرات به صورت جزئیات است.
نویسنده کتاب "خط به خط" با اشاره به عنوان کتاب، اذعان کرد: روای، خاطرات خود را خط به خط بیان کرده و در زمان دفاع مقدس نیز دائماً در حال تغییر مکان بوده و به قولی از این خط به آن خط جابه جا می شده است.
وی با اشاره به ثبت خاطرات به صورت تاریخ شفاهی گفت: واقعیت زائیده گفتو گو است و تاریخ شفاهی هم چون گفتو گو است نشان دهنده واقعیت است و از دل خاطرات بیان شده می توان دوباره سوال پرسید و اطلاعات بیشتری را بدست آورد.
نویسنده کتاب "نبض خاکریز ها را بگیر" ادامه داد: مزیتی که تاریخ شفاهی بر تاریخ کتبی دارد را باید در دست اول بودن آن جست و جو کرد. زیرا تاریخ مکتوب معمولاً با سلایق افراد، اداره ها و ... جمع اوری شده، اما تاریخ شفاهی بکر و دست نخورده است و شما تاریخ را از زبان کسی می شنوید که در واقعه حضور داشته است.
عزیزیان خاطرنشان کرد: ثبت خاطرات به صورت تاریخ شفاهی بیشتر برای ماندگاری اثر و مصاحبه کاربرد دارد و شاید برای خواننده نیز جذابیت چندانی نداشته باشد، از سوی دیگر مکتوب کردن خاطرات جنگ نیازمند زبانی است که مخاطب را خسته نکند و تا انتها با خود ببرد.
نویسنده کتاب " خط پایان" بیان کرد: برای نوشتن خاطرات جنگ استفاده از غالبهایی چون داستان، رمان و... مناسب تر است، زیرا عامه پسند بوده و ماندگاری بیشتری در میان خوانندگان خود دارد.
یادآور می شود، کتاب "خط به خط" نوشته محمدتقی عزیزیان به تازگی از سوی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس رونمایی و روانه بازار کتاب شده است.