مسئول حوزه راهبردی علوم و فناوری ستاد کل در گفت‌وگو با دفاع مقدس:

توانمندی ساخت سیستم عامل ملی را داریم

مسئول حوزه راهبردی علوم و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ما توانمندی ساخت سیستم عامل ملی مبتنی بر سیستم عامل‌های موجود یا نرم‌افزارهای کاربردی خاص را داریم، اما خودکفایی در تولید همه نرم‌افزارها مقرون به صرفه نیست.
کد خبر: ۲۱۵۹۴
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۸ - 15June 2014

توانمندی ساخت سیستم عامل ملی را داریم

«مهدی نژاد نوری» مسئول حوزه راهبردی علوم و فناوری دفاعی، امنیتی و نظامی ستاد کل نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس، درباره ضرورت تسلط کارکنان نیروهای مسلح بر حوزه سایبری اظهار کرد: نیروهای مسلح مانند سایر دستگاهها مصرفکننده خدمات سایبری نیز هستند، بهنحویکه نمیتوان آن را از سازوکارهای نیروهای مسلح حذف کرد.

وی افزود: بنابراین چون یکی از استفادهکنندههای اصلی فضای مجازی یا سایبری نیروهای مسلح هستند ضرورت دارد که بر این حوزه مسلط باشند و از قابلیتها و توانمندیهای این دانش در راستای اهدافی که دارند، استفاده کنند.

مسئول حوزه راهبردی علوم و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: از سوی دیگر به جهت آنکه در این حوزه دشمنان همواره بهدنبال آن هستند که هم به زیرساختهای کشور صدمه بزنند و هم نیروهای مسلح ما را مورد هدف قرار دهند، لازم است کارکنان نیروهای مسلح کشورمان چنان قابلیتی را کسب کنند که بتوانند از وارد شدن صدمات توسط دشمن در این حوزه جلوگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه این یکی از وظایف کلیدی نیروهای مسلح است، بیان داشت: بنابراین چون فعالیت در این عرصه، دفاع از حریم کشور تلقی میشود، باید نیروهای مسلح آنچنان در این حوزه مسلط باشند تا بتوانند تحرکاتی را که دشمن در این حوزه علیه منافع کشورمان انجام میدهد را رصد و کنترل کنند.

مهدی نژاد نوری با تأکید بر اینکه نیروهای مسلح به جهت دفاع از منافع ملت و کشور در فضای مجازی باید حضوری قوی، گسترده و عالمانه داشته باشند، عنوان کرد: ما نه میتوانیم در زمینه تولید نرمافزارهای رایانهای بگوییم بهطور کامل خودکفا میشویم و نه میتوانیم بگوییم هر آنچه دیگران تولید میکنند را ما بهطور کامل باید استفاده کنیم.

وی افزود: چون حجم تولیدات علمی در این حوزه بهقدری زیاد است که اگر بخواهیم خودمان همه نیازهای نرمافزاری را تولید کنیم، سرمایهگذاری عظیم با بهرهگیری از نیروی انسانی زیادی لازم است و این امکانپذیر نیست.

مسئول حوزه راهبردی علوم و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: اما کاری که میتوان در این خصوص انجام داد این است که بتوانیم در گلوگاهها با تسلط بر فناوریها، خطرات احتمالی را رفع کنیم تا بدین شکل محیط امنی را برای کشور فراهم سازیم. پس اینکه بگوییم باید همه چیز از خودمان باشد، عملاً امکانپذیر نیست، زیرا شرکتهای بزرگ دنیا هم همه چیز را از خودشان ندارند.

وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره نقش نیروهای مسلح در مقابله با جنگ سایبری گفت: در بحث دفاع سایبری دو بعد وجود دارد که یک بعد آن فرهنگی است؛ یعنی دشمن از نظر محتوایی، محتواهایی را تولید میکند که بهوسیله آن باورها و علاقهمندیهای مردم، بهویژه جوانان را مورد هدف قرار میدهد؛ لذا این یک دفاع فرهنگی است که نیروهای مسلح بهواسطه توانمندیهایی که دارند میتوانند در این عرصه ورود پیدا کرده و به دستگاههای فرهنگی کشور کمکهایی را ارائه دهند.

مهدی نژاد نوری تصریح کرد: اما بخش دیگر دفاع سایبری در راستای مقابله با حملات فیزیکی در فضای مجازی است؛ یعنی حمله به زیرساختها، تولید ویروسها، هک کردن سیستمها و... که قاعدتاً در این زمینه نیروهای مسلح باید توانمندی بالایی داشته باشند تا بتوانند هم حملات را دفع کرده و هم آنها را قرنطینه کنند.

وی اظهار کرد: در بعد دوم، نیروهای مسلح با استفاده از توانمندی ملی باید حداکثر قابلیت را در کشف، مقابله و خنثیسازی انجام دهند.

مسئول حوزه راهبردی علوم و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه علم و فناوری یکی از سه ضلع اصلی قدرت یعنی اقتصاد، فرهنگ و علم و فناوری، محسوب میشود، ادامه داد: اینکه در چه حوزههایی باید وارد شویم و سیاستها، راهبردها، بهرهبرداریها، جهت و سوی آنها و ظرفیتهای ملی چگونه باشد و نیز اینکه آینده را چگونه ترسیم کنیم، دغدغههایی هستند که در ذیل معاونت راهبردی ستاد فرماندهی کل قوا با همکاری تمام نیروهای مسلح و امنیتی پیگیری میشود.

نظر شما
پربیننده ها