به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس، سردار "حسن بتولی" رئیس پلیس آگاهی ناجا در افتتاحیه قرارگاه مبارزه با سرقت اظهار کرد: افزایش وقوع سرقتهای خرد در کشور نشاندهنده این است که اقدامات پلیس در جلوگیری از روند رو به رشد سرقت در کشورمان مؤثر نبوده است، به همین دلیل برای تشدید در فعالیتهای مؤثر پلیس در زمینه مبارزه با سرقت، مبارزه با سرقت را در تهران و ۱۴ استان کشور راه اندازی کردیم.
وی ادامه داد: فرآیند مبارزه با سرقت در کشورمان نیاز به یک بازنگری اساسی دارد، چرا که متأسفانه هزینه و فایده وقوع جرم در کشور به نفع مجرم است که باید برای حل این مشکل برنامهریزیهای دقیق و علمی صورت گیرد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان این مطلب که ما با توجه به مشکلات موجود سه محور اصلی را در قرارگاه مبارزه با سرقت در دستور کار خود قرار دادهایم، بیان کرد: ناجا به دنبال این است که با بازتعریف فرآیند قبلی برخورد با سارقان، از تمام توان خود استفاده کرده و با مشارکت با دستگاههای دیگر در کشور میزان وقوع جرم سرقت را کاهش دهد.
بتولی به نقش مؤثر معاونتهای اطلاعات، مطالعات و معاونت اجتماعی ناجا در مبارزه با سرقت اشاره کرد و گفت: توجه دقیق و تمرکز معاونت در ناجا میتواند در فعالتر کردن شورای امنیت وزارت کشور، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، مراکز علمی کشور و جامعه در پیشگیری و مقابله با سرقت بسیار مؤثر واقع شود.
وی طرح تأسیس قرارگاه مبارزه با سرقت در تمامی استانهای کشور را نتیجه اجرای مطلوب این طرح در شهرهای مشهد و شیراز دانست و گفت: با اجرای طرح آزمایشی مبارزه با سرقت در دو شهر بزرگ کشور، از موفقیتهای بسیاری برخوردار شدیم و اکنون با اجرای این طرح در ۱۴ استان دیگر و مرکز امیدواریم به نتایج قابل قبولی برسیم و کاهش زیادی در وقوع جرم سرقت داشته باشیم.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اهداف ایجاد قرارگاه مرکزی مبارزه با سرقت ادامه داد: تقویت و توجه به ماموریتهای مبارزه با سرقت، تسریع در فرآیند رسیدگی و مقابله با سارقین، تعیین برآوردهای واقعی و سریع از ابعاد جرم، تصمیمگیری سریع و مناسب مأموران، تشخیص و تعیین اولویت مبارزه و تنظیم طرحهای عملیاتی مؤثر از جمله اهداف ایجاد قرارگاه مرکزی مبارزه با سرقت است.
بتولی اجرای طرحهای ردیابی قطعات خودرو با همکاری کارخانجات سازنده، صندوقهای امانات، توسعه دوربینهای کنترلی، بانک هوشمند اثر انگشت و تطبیق چهره را از دیگر برنامههای تعیین شده در این قرارگاه عنوان کرد و افزود: پلیس باید به موقع در صحنه حاضر شود و روی هر پروندهای مطالعات ویژهای داشته باشد تا بداند دلیل وقوع جرم چه بوده و در چه محیطی صورت گرفته است و با فرهنگسازی مبارزه با سرقت در جامعه، وقوع جرم سرقت را به حداقل ممکن برساند.