در نشست خِرد و تجربه مطرح شد؛

مستندسازان با رویکرد خانواده محور به موضوع سالمندان بپردازند

در نشست «خِرد و تجربه» جشنواره سینما حقیقت بر لزوم توجه فیلمسازان مستند بر مسئله استفاده از تجربه سالمندان و بر نقش خانواده‌های آن‌ها در تولید فیلم مستند تاکید شد.
کد خبر: ۲۱۶۴۴۸
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶ - 06December 2016

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، نشست «خِرد و تجربه» جشنواره سینما حقیقت با حضور «محمدعلی ابراهیم‌زاده» معاون صندوق بازنشستگی کشور و «سید مهدی طباطبایی‌نژاد» دبیر جشنواره سینما حقیقت و جمعی از بازنشستگان ظهر امروز برگزار شد.

ابراهیم‌زاده ضمن اشاره به آمادگی صندوق بازنشستگی برای حمایت از تولید آثار مستند، اظهار داشت: در سال‌های اخیر با توجه به بازخوردی که از سوی سالمندان داشتیم به این نتیجه رسیدیم که باید بخش معنوی سالمندان هم تقویت شود. ما چند سال پیش کشوری جوان بودیم که به مرز میان سالی نزدیک می‌شویم و باید برای آن برنامه ریزی کنیم.

وی در ادامه گفت: با توجه به شرح وظایف و بودجه، صندوق نمی‌تواند فعالیت دیگری را انجام دهد، اما می‌تواند بستری باشد برای انتقال حرف‌های سالمندان که قطعاً هنر یکی از گویاترین زبان‌هایی است که باید مورد استفاده قرار گیرد. صندوق با امکانات جانبی مثل سوژه دهی و حمایت‌های معنوی که از آن برخوردار است، می‌تواند منجر به تولید آثار خوبی شود. سعی می‌کنیم علاوه بر تامین معیشت سالمندان پیام‎‌های آن‌‌ها را نیز منتقل کنیم.

معاون صندوق بازنشستگی کشور درباره نوع نگاه مستندسازان به موضوع سالمندی توضیح داد: مهمترین بحثی که در اینجا مطرح است ورود به بازنشستگی است که افراد با آن مواجه می‌شوند. من از مستندسازان خواهش می‌کنم به این بحث توجه ویژه‌ای داشته باشند. نکته دوم که برای ما بسیار مهم است، مسئله خانواده است، این موضوع هم یکی از دغدغه‌های دوران سالمندی است از این گذشته با توجه به اینکه ما در جامعه‌ی اسلامی زندگی می‌کنیم باید نقش خانواده سالمندان پُر رنگ‌تر دیده شود.

وی خاطرنشان کرد: نکته سومی که باید مورد توجه مستندسازان باشد این است که بعد از بازنشستگی ارتباط سالمندان با گذشته کاری خود به کلی قطع می‌شود از این رو سعی کردیم این اتفاق رخ ندهد، در مقابل مستندسازان هم باید سعی کنند این اتفاق در آثارشان نمایان نشود.

طباطبایی‌نژاد دبیر جشنواره سینما حقیقت درباره این نشست اظهار داشت: سینما یک رسانه اثر بخش است و فیلم مستند گستره وسیع‌تری را دنبال می‌کند. ما در اتاق فکرمان سعی می‌کنیم خلاهای فرهنگی را دنبال کنیم. بر همین اساس موضوع سالمندی پویا یکی از دغدغه‌های ماست. مجموعه مستند «کارستان» با شش فیلم در موضوع کارآفرینی در دوره بازنشستگی یکی از اقدامات ما است که مورد استقبال قرار گرفت.

وی در پایان با اشاره به مستمر بودن تلاش در زمینه تولید مستند بیان کرد: امر هنر یک امر مستمر است که شاید در سال‌های اول به نتیجه نرسد، اما در طولانی مدت نتایج خوبی در پی خواهد داشت. من از صندوق بازنشستگی کشور تقاضا دارم که توجه به پیام هنری را پیگیری کند و خود را محدود به امسال نکند.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها