به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حجتالاسلام "رئیسی" معاون اول قوه قضائیه، به لزوم تعامل قوه قضاییه با حوزه و دانشگاه اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر یک مرکز پژوهشی در قم فعال شده تا ما از دانش نخبگان مذهبی استفاده کنیم. همچنین دفتر پژوهشی هم در تهران برای استفاده از نظر دانشگاهیان فعال است.
وی در ادامه، فعالیت معاونت فرهنگی قوه قضاییه را اقدامی در جهت تضمین سلامت دستگاه قضایی عنوان کرد و افزود: همچنین گامهای مثبتی در جهت بهبود مشکلات معیشتی کارکنان قوه قضاییه برداشته شده که من در همین جا از مقام معظم رهبری به دلیل توجه ویژه به این موضوع تشکر میکنم.
معاون اول قوه قضاییه برخورد با موضوع مواد مخدر را یکی دیگر از اقدامات مثبت دستگاه قضایی برشمرد و تصریح کرد: برخورد با قاچاقچیان حرفهای مواد مخدر و صدور آراء و اجرای احکام مختلف نشان از عزم جدی دستگاه قضایی برای برخورد با مواد مخدر دارد؛ البته در این زمینه همه دستگاهها باید به وظایف قانونی خود عمل کنند.
وی در خصوص شوراهای حل اختلاف گفت: شوراهای حل اختلاف در سالهای اخیر جایگاه واقعی خود را پیدا کردند و منضبط، نظاممند و قانونمدار شدند.
رئیسی تصریح کرد: اعضای افتخاری و رسمی در شورای حل اختلاف آموزشهای مختلفی دیدهاند و فعالیت آنها در این شورا نقض آراء را کاهش داده است.
معاون اول قوه قضاییه در خصوص سیاست حبسزدایی گفت: این سیاست همچنین مورد تأیید دستگاه قضایی است تا از مجازاتهای جایگزین حبس استفاده شود.
وی در خصوص اطلاعرسانی دستگاه قضایی بیان کرد: در قوه قضاییه در مواردی که ضرورت دارد سیاست اطلاعرسانی را در دستور کار قرار میدهیم ضمن اینکه سخنگوی دستگاه قضایی تاکنون در ۶۳ نشست به بیش از ۱۵۰۰ سؤال خبرنگاران پاسخ داده است با این حال ما به این موضوع کفایت نکردهایم و مرکز رسانه را در دستگاه قضایی فعال کردیم.
حجتالاسلام رئیسی در خصوص اصلاح نظام وکالت و امکان موازیکاری بین قوه قضاییه و کانون وکلا گفت: لایحه فعلی با نظر خود وکلا و همکاران ما در قوه قضاییه و دولت تنظیم شده و در بخش کارشناسی نظر وکلا در کانون مورد استفاده قرار گرفت.
وی افزود: نظام وکالت باید توأم با یک نظارت باشد و در این زمینه به هیچ عنوان استقلال وکلا سلب نمیشود؛ در هر صورت افزایش نظارت بر جریان وکالت یک ضرورت است.
معاون اول قوه قضاییه همچنین درخصوص بحث عفاف و حجاب گفت: مصوبه عفاف و حجاب باید در همه بخشها مورد توجه قرار گیرد، دولتمردان وظیفه مرزبانی دارند و باید به تحقق بایدها و نبایدهای فرهنگی و اقتصادی فکر کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از همه دستگاههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میخواهیم تا در نظام پولی و بانکی پول را به سمت تولید ببرند؛ چرا که در غیر این صورت پولهای سرگردان به سمت دلالی و زمینخواری میرود.