به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از شیراز، دکترسیدمحمد احمدی استاندارفارس به همراه معاون سیاسی و امنیتی در بازدید از پروژ درحال ساخت موزه دفاع مقدس فارس با تاکید بر لزوم توجه ویژه به مادران شهدا و جایگاه آنان در موزه دفاع مقدس، گفت: این موزه باید بهگونهای طراحی و احداث شود که یادآور رشادتهای رزمندگان اسلام در هشتسال دفاع مقدس بوده و در شان جایگاه شهدا و رزمندگان باشد.
احمدی ادامه داد: باید تندیس مادران شهدای دفاع مقدس را به شکل زیبایی ساخت و در نقاط مختلف شهر، نصب کرد.
وی با تصریح اینکه جایگاه شهدا و مادران شهدا بسیار والا است، خاطرنشان کرد: احداث موزه دفاع مقدس یکی از مصوبات سفر رهبری و کاری بسیار ارزشمند و نشان دهنده دفاع جانانه و مظلومانه ملت ایران در برابر تهاجم خصمانه دشمنان است.
استاندار فارس با بیان این که ملت ایران در طول تاریخ همواره فراز و فرودهایی را تجربه کرده است، انقلاب اسلامی را از درخشانترین برهههای تاریخی این کشور و ملت خواند و افزود: نقطه اوج این دوران، دفاع مقدس است که ملت ایران ثابت کرد برای حفظ ارزشها، دین و کشور، همه گونه فداکاری میکند.
وی با تاکید بر این که نسلهای آینده باید بدانند در مقطع دفاع مقدس چه گذشته و ملت ایران با چه شیوهای از کشور دفاع کردهاند، گفت: ساخت موزههای دفاع مقدس میتواند در تبیین ابعاد مختلف دفاع مقدس برای نسلهای امروز و آینده تاثیرگذار باشد.
استاندار فارس ادامه داد: حضور در موزههای دفاع مقدس موجب میشود بازدیدکنندگان فراموش نکنند که استقلال و عزت این کشور به آسانی به دست نیامده و دوستان و دشمنان این آب و خاک را بشناسند.
احمدی با بیان این که موزه دفاع مقدس فارس باید وسیع بوده و به زیبایی احداث شود، اظهار کرد: تمام جلوههای ایثار و رشادت رزمندگان ارتشی، سپاهی، بسیجی و همه نیروهایی که برای دفاع از کشور در میدان حاضر شدهاند باید در این موزه به تصویر کشیده شود.
وی با انتقاد از آنچه کمتوجهی به رزمندگان دوران دفاع مقدس عنوان میکرد، گفت: در خصوص معرفی و تجلیل از آنان کوتاهی شده است، باید در یکی از روزهای هفته دفاع مقدس، به صورت ویژه از رزمندگانی که هم اکنون در میان ما حضور دارند تجلیل کنیم.
استاندار فارس احداث موزه دفاع مقدس را اقدامی اساسی و یکی از ضرورتهای تاریخی و سیاسی کشور دانست و تاکید کرد: در سراسر دنیا جوهره دفاع از کشور را در موزههای جنگ به تصویر میکشند و ما نیز به منظور انتقال خاطره ایثارگریهای شهدا و رزمندگان باید در این زمینه اهتمام داشته باشیم.
استاندار فارس همچنین تفحص و تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در نقاط مختلف کشور را اقدامی بسیار ارزشمند دانست.
همچنین در این بازدید حسن خلیلی مدیرکل حفظ آثار ونشرارزشهای دفاع مقدس استان فارس گفت: برای تکمیل باغ موزه دفاع مقدس فارس ۱۰.۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس فارس اظهار داشت: زمین پروژه موزه دفاع مقدس در سال 79 به سپاه داده شد و چند سال پس از آن به اداره کل حفظ آثار تحویل داده شد و آخرین برآورد ما برای ساخت و تکمیل آن 12 میلیارد تومان بوده که در سال 87 با سفر مقام معظم رهبری به فارس 6 میلیارد آن تامین شد.
وی با بیان اینکه برآورد فعلی برای اتمام این باغ موزه 10.5 میلیارد تومان است، گفت: این موزه در میان استانهای مختلف جایگاه هفتم را دارد و نزدیک به 2 هکتار است.
خلیلی با بیان اینکه این اداره کل زیر نظر ستاد کل نیروهای مسلح است، افزود: این اداره کل تاکنون 400 ماموریت داشته که بخشی از آنها در مرکز و بخشی در شهرستانها انجام شده است.
مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس فارس با بیان اینکه بحث شهدای گمنام با این اداره کل است، خاطرنشان کرد: تاکنون 163 شهید گمنام در استان فارس تشییع شدند و روند کار در این مورد به این گونه است که هیئت امنا با تشکیل جلسه و با در نظر گرفتن شرایط مختلف شهید به مناطق مختلف اختصاص داده میشود.
وی با بیان اهمیت شهدا در جامعه خطاب به استاندار گفت: لازم است که به فرمانداران تذکر داده شود و کمکهای مالی برای ساخت قبور شهدای گمنام و المانهای مربوط به آنها در نظر گرفته شود.
خلیلی اختصاص دو واحد درسی درباره دفاع مقدس را در دانشگاهها یکی دیگر از کارهای این بنیاد ذکر و تصریح کرد: این دو واحد درسی در 152 دانشگاه به صورت اختیاری ارائه میشود که در 14 هزار دانشجو در این ترم این درس را انتخاب کردهاند.
مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس فارس اظهار کرد: برای افرادی که سابقه حضور در جبهههای جنگ را داشته و دارای مدرک فوق لیسانس و دکترا باشند، دوره آموزشی در تهران گذاشته شده و پس از آموزش برای تدریس به دانشگاهها معرفی میشوند.
وی با اشاره به دیگر برنامههای اداره کل حفظ آثار گفت: 35 سوژه برای استان فارس در نظر گرفته شده که 32 مورد از آن به صورت انیمیشن و کلیپ درآمده که از جمله آنها میتوان به شهید دستغیب اشاره کرد.
خلیلی با اشاره به باغ موزه دفاع مقدس افزود: افراشتن پرچم ایران در ارتفاع 120 متری و ساختن منطقه آبی- خاکی و برپایی نمایشگاه فصلی برای ایجاد تازگی در این باغ موزه است.
وی با تشریح فضای داخلی موزه خاطرنشان کرد: فضای داخلی موزه از قیام امام حسین(ع) و تصاویری از اعزام به جبهه در سال 59 شروع شده و تا سال 67 آزادی اسرا ادامه دارد.
خلیلی تصریح کرد: این موزه در سه طبقه ساخته و در آن به مضامین مختلفی چون نقش جهاد سازندگی، دفاع مقدس و عبادت، پیشرفت سلاحهای جنگ، مکاتبات رزمندگان، تندیس شهدا و پخش فیلم چند بعدی پرداخته میشود. یکی از مشکلات گسترش این موزه تملک زمینهای اطراف و استفاده مسکونی آنها است که توسط شهرداری اجازه قطعهبندی آن نیز داده شده و استاندار فارس برای حل این مشکل به مسئولان این اداره کل قول مساعد داد.